FATES WARNING: ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΖΩΕΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ 'ΣΕΝΑ

Σαν σήμερα, Τρίτη, 29 Οκτωβρίου του 1991, κυκλοφόρησε το "Parallels", ο 6ος δίσκος των Fates Warning, που έδωσε νέα πνοή στο heavy metal για τη νέα δεκαετία που είχε αρχίσει. "Πατώντας" στο συγκλονιστικό "Through Different Eyes" του προηγούμενου δίσκου, το συγκρότημα γίνεται ακόμα πιο μελωδικό, ποιητικό, μελαγχολικό, αλλά πάντα μέσα από το ανανεωτικό πνεύμα που είχε τότε η γενικότερη heavy/power/progressive metal σκηνή.

Παραλληλίζοντας τη ζωή με το θάνατο στο καταπληκτικό εξώφυλλό του, ο δίσκος είναι ένα ανεπανάληπτο αριστούργημα που ισορρόπησε άψογα τον progressive λυρισμό της εποχής με τις πιο κλασικές και ξεσηκωτικές metal μελωδίες, δημιουργώντας ολόκληρη νέα σκηνή για το είδος. Μουσική και στίχοι γίνονται ένα, με τους δεύτερους να είναι από τους καλύτερους και πιο "εσωτερικούς" που έχουν γραφτεί ποτέ - και το θρυλικό πια "YOU" με κεφαλαία, για να επηρεάσει ακόμα πιο πολύ σε προσωπικό επίπεδο τον ακροατή.

Τότε η μπάντα δέχθηκε επίθεση για "απομεταλλοποίηση του ήχου της", αλλά πλέον το άλμπουμ θεωρείται κλασικό σχεδόν από όλο το φάσμα του heavy metal. Ο δίσκος λατρεύτηκε στην Ελλάδα, και ακόμη και σήμερα πολλοί από τους παλιούς οπαδούς αδημονούν (μάλλον μάταια όμως) για επιστροφή σε εκείνον τον μαγικό ήχο.

"You get tired of screaming
when you're not reaching anyone
".

 

Copyright 2024. All Right Reserved.