MEGADETH’S DAVE MUSTAINE: ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΜΕ ΑΓΓΙΖΕΙ

Ποιοι είναι οι 4 κορυφαίοι ρυθμικοί κιθαρίστες κατά τη γνώμη σας; Γιατί η απάντηση του ιθύνοντα νου των Megadeth Dave Mustaine θα σας εκπλήξει!

Μιλώντας στο περιοδικό Rock Cellar, ο Mustaine ανοίχτηκε σχετικά με τις πρώτες μέρες του ως κιθαρίστας που φυσικά περιείχε το πέρασμά του από τους Metallica πριν την ηχογράφηση του πρώτου τους άλμπουμ Kill ‘Em All. Κι ενώ εννοείται ότι δικαιούται προσοχής για την lead δουλειά του, είναι και ένας από τους πιο αξιοθαύμαστους ρυθμικούς κιθαρίστες. “Ήμουν ένας αλαζώνας μ@#$κας και έπαιζα τα πάντα αλλά αφιέρωνα τον περισσότερο χρόνο που στο να παίζω ρυθμικά” ξεκίνησε.

Συνέχισε αναφέροντας “μια καλή μπάντα μπορεί να μετρηθεί από τον ρυθμικό της,” είπε κριτικάροντας κάποιους από τους πιο εκκεντρικούς συναδέλφους του χώρου. “Έχεις συγκροτήματα με all-guitar hero και τα σόλο είναι εξαιρετικά αλλά προσπάθησε να μουρμουρίσεις τη μελωδία. Δεν υπάρχει τίποτα αξιομνημόνευτο εκτός αν είσαι τίγκα τσιτωμένος με speed, κόκα ή οτιδήποτε άλλο,” σχολίασε ο Mustaine.

Ονομάζοντας τον ρυθμό “ένα από τα βασικά συστατικά” των Megadeth, δήλωσε, “τα solos γίνονται πιο σημαντικά επειδή δεν είναι μόνο αυτάρεσκο pick guitar παίξιμο σε όλη τη διάρκεια του τραγουδιού.”

Γυρίζοντας πίσω στις πρώτες μέρες των Metallica, ο Mustaine εντόπισε τις ομοιότητες ανάμεσα στον ίδιο και τον James Hetfield βασιζόμενος “στον τρόπο που συμπεριφέρεται και κινείται με την κιθάρα του και άλλα τέτοια σημεία.” Από εκεί και πέρα προχώρησε στο να χαρακτηρίσει τον Hetfield “ένα από τους καλύτερους ρυθμικούς κιθαρίστες στον κόσμο.”

Συνεχίζοντας ο αρχηγός των Megadeth πρόσθεσε ότι, “Όσον αφορά τους ρυθμικούς κιθαρίστες, υπάρχει ο James, εγώ, ο Malcolm Young [των AC/DC] και ο Rudolf Schenker [των Scorpions]. Δεν υπάρχει κανένας άλλος που να αγγίζει τους τέσσερίς μας. Είμαστε οι fantastic four.”

Ο Mustaine θα έχει την δυνατότητα να περιοδεύσει με τον Rudolf καθώς οι Megadeth θα είναι support των Scorpions στην επερχόμενη ‘Crazy World’ Βορειοαμερικανική περιοδεία.

Copyright 2024. All Right Reserved.