MICHAEL SCHENKER: UFO ΚΑΙ SCORPIONS ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

Επικριτικός (το λιγότερο) ήταν ο Michael Schenker απέναντι στα 2 πρώην συγκροτήματά του, τους UFO και τους Scorpions, σε συνέντευξη που έδωσε στο Classic Rock. Ο βετεράνος κιθαρίστας ο οποίος προσχώρησε από τους Scorpions στους UFO το 1973 και έπαιξε για τελευταία φορά μαζί τους το 2003, απέκλεισε το ενδεχόμενο να πάρει μέρος το 2019 στους εορτασμούς της μπάντας για τα 50 της χρόνια λέγοντας πως: «Μπάντες σαν τους UFO και τους Scorpions προσπαθούν να κοροϊδέψουν το κοινό και δεν θέλω να είμαι μέρος αυτής της κατάστασης. Έχει γίνει πλέον μόδα να γίνεται ντόρος για μπάντες που παίζουν τις τελευταίες τους συναυλίες, γιατί υπό κανονικές συνθήκες δεν θα είχαν τόσο αντίκτυπο στο κοινό. Για εμένα, οι UFO υπάρχουν μόνο με τα 5 αυθεντικά τους μέλη συν τον παραγωγό Ron Nevison. Ο Phil Mogg (τραγουδιστής των UFO) αποκαλεί την μπάντα του UFO αλλά δεν είναι οι UFO».

Αποστασιοποιημένος μεν αλλά σε πιο χαμηλούς τόνους εμφανίστηκε και ο πρώην μπασίστας των UFO Pete Way, ο οποίος ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της μπάντας το 1969 και παρέμεινε σε αυτήν μέχρι το 1982, για να επανέλθει από το 1988 ως το 2008. Όπως έγραψε στην σελίδα του στο Facebook: «Μετά την δημοσιότητα που πήρε η ανακοίνωση του Michael Schenker ότι δεν θα πάρει μέρος στην αποχαιρετιστήρια περιοδεία των UFO, θα ήθελα να βεβαιωθώ ότι κανείς δεν πιστεύει εσφαλμένα ότι θα εμφανιστώ με τους UFO. Αυτό δεν γίνεται σαφές στην διαφήμιση της περιοδείας. Θα περιοδεύω με την νέα μου μπάντα. Δυστυχώς ο Paul Chapman (αντικαταστάτης του Schenker από το 1978 ως το 1983 και συνεργάτης του Way στους Waysted) δεν θα είναι μαζί μου αλλά ήταν πολύ ωραία που τον ξαναείδα. Εύχομαι στους UFO ότι καλύτερο και είμαι σίγουρος ότι οι οπαδοί θα ήθελαν να δουν την αυθεντική σύνθεση της μπάντας αλλά από την μεριά μου, το μόνο που έχω να πω είναι “Αντίο UFO”».

Τον περασμένο Μάιο, ο Mogg, ο οποίος έγινε 70 τον Απρίλιο, είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την μπάντα μετά το τέλος της επετειακής για τα 50 χρόνια και ταυτόχρονα αποχαιρετιστήριας περιοδείας των UFO, επικαλούμενος την κόπωση μετά από δεκαετίες περιοδειών.

Copyright 2024. All Right Reserved.