VARG VIKERNES: "ΑΝΤΙΟ BURZUM"

Ο Varg Vikernes ανακοίνωσε και επισήμως το τέλος των Burzum. Η ανακοίνωση ήρθε μετά από μια συμβολική κίνηση κατά την οποία ο Vikernes έδωσε την τελευταία κόπια που κατείχε από τον πρώτο ομώνυμο δίσκο του project του που κυκλοφόρησε το 1992. Ο δίσκος κατέληξε στα χέρια του Nathan B, ο οποίος κέρδισε τον Vikernes σε έναν διαγωνισμό με τα 4X4 οχήματά τους για το ποιος θα φτάσει πρώτος από τα 0 στα 100 χλμ/ώρα.

Ο Vikernes ανέφερε σχετικά με την συμβολική αυτή κίνηση: «Φυσικά δεν πίστευα ότι θα κέρδιζα. Απλά ήθελα να κάνω μια δήλωση με αυτό. Βλέπεις, έχω βαρεθεί την πανταχού παρούσα απληστία. Όλα έχουν να κάνουν με τους ανθρώπους να προσπαθούν να βγάλουν κέρδος. Κέρδος από το ένα, κέρδος από το άλλο, όσο περισσότερο τόσο καλύτερα… και αυτό δεν έχει τέλος. Προσπάθησε να θεραπεύσεις την σαπίλα της απληστίας στο μυαλό σου με το να κάνεις πράγματα όχι για το κέρδος αλλά για το καλό των άλλων! Αν θέλεις να αλλάξεις τον κόσμο (εγώ θέλω…) πρέπει να ξεκινήσεις με τον εαυτό σου».

Όσον αφορά το τέλος των Burzum, είπε: «Αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι οι Burzum είναι ένα μουσικό project. Σε κάποιους αρέσει, σε κάποιους όχι. Εντάξει. Αλλά για μένα οι Burzum είναι το επίπονο παρελθόν μου μέσα σε έναν βρωμερό βάλτο, μέσα από τον οποίο μου πήρε πολλά χρόνια να βγω και όταν τελικά τα κατάφερα, απλώς κατέληξα σε έναν καινούργιο βάλτο. Οι Burzum δεν ήταν ποτέ η επιλογή που ήθελα για την ζωή μου. Δεν ήθελα καν να γίνω μουσικός. Ήταν απλώς κάτι που έκανα για όσο καιρό περίμενα για κάτι που δεν ήρθε ποτέ – και που ποτέ δεν θα μπορούσε να έρθει. Άφησα όλους τους βρωμερούς βάλτους και έχω προχωρήσει…

Αντίο Burzum. Δες τον ήλιο να ανατέλλει και να διώχνει όλη την σκοτεινιά αυτού του κόσμου».

Οι Burzum ήταν ενεργοί από το 1991 έως το 1999 και μετά πάλι από το 2009 έως και τώρα. Ο ενδέκατος και τελευταίος δίσκος του project, το The Days Of Yore κυκλοφόρησε το 2014.

Copyright 2024. All Right Reserved.