ÜLTRA RAPTÖR - Tyrants

ÜLTRA RAPTÖR – Tyrants

Οι δεινόσαυροι ρε παιδί μου είναι κάτι σαν την κόκα κόλα…. Πάνε με όλα. Στα video games  μας έδωσαν την παιχνιδάρα «Cadillacs and Dinosaurs» στο κινηματογράφο και την λογοτεχνία το JURASSIC PARK και ούτω καθεξής. Επομένως το να επιλέγεις σαν μασκότ σου και σαν όνομα ένα τυραννόσαυρο και δη κυβερνητικά τροποποιημένο, όπως κάνουν οι παρόντες, σου εξασφαλίζει ότι θα κερδίσεις τις εντυπώσεις. Βέβαια δεν αρκεί μόνο αυτό στην metal μουσική που στις μέρες μας καθημερινά κυκλοφορούν πολλά άλμπουμ κλασσικού metal ήχου...

Οι Καναδοί ÜLTRA RAPTÖR δημιουργήθηκαν το 2015 και το 2018 κυκλοφόρησαν το EP τους που φέρει το όνομα της μπάντας και τον Νοέμβριο του 2021 μέσω της Fighter Records θα κυκλοφορήσουν την εν λόγω δουλειά τους που αποτελεί και το ντεμπούτο τους.

Όπως ανέφερα παραπάνω ως εικόνα κι όνομα καταφέρνουν να σου κεντρίσουν άμεσα το ενδιαφέρον, αλλά και ηχητικά δεν απογοητεύουν καθόλου. Θα έλεγα ότι η μουσική τους δικαιώνει το όνομα τους και τον τίτλο του δίσκου, μιας και είναι δυναμική και συνάμα επιθετική.

Ως Καναδοί έχουν την speed metal παράδοση στο αίμα τους και είναι εμφανής και στην εν λόγω κυκλοφορία. Μπολιάζουν το heavy metal τους με έντονα speed και thrash metal στοιχεία. Θα έλεγα μάλιστα ότι οι JUDAS PRIEST είναι τα θεμέλια που χτίζουν την μουσική τους, αλλά όταν πατάνε γκάζια οι EXCITER αναφορές είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς. Φυσικά ο ήχος τους δεν περιορίζεται μόνο στα ως άνω συγκροτήματα αφού προσωπικά μου έφεραν στο νου και μπάντες όπως οι ACCEPT (ακούστε την σύνθεση με τίτλο «Gale Runner» που είναι ο ορισμός του αλήτικου heavy metal και φυσικά μια από τις καλύτερες στον δίσκο), αλλά και τους πρώιμους HALLOWS EVE περιόδου «Tales of Terror».

Μπορεί, λοιπόν, οι επιρροές του συγκροτήματος να είναι εμφανείς στην πρώτη του κυκλοφορία, αλλά αυτές δίνονται με φρεσκάδα κι ενθουσιασμό που είναι αδύνατον να μην γοητεύσει τους φίλους του συγκεκριμένου ήχου. Νομίζω ότι οι ÜLTRA RAPTÖR μας συστήνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο ντεμπούτο τους και κερδίζουν όχι μόνο τις οπτικές αλλά και της ηχητικές εντυπώσεις. Μάλιστα θα σας πρότεινα να συνοδεύσετε την ακρόαση του δίσκου παίζοντας το «Cadillacs and Dinosaurs». Είμαι σίγουρος ότι ο συνδυασμός αυτών των 2 θα σας προσφέρει μια αρκούντως «εκρηκτική» εμπειρία. Τελικά μερικές φορές μπορείς να κρίνεις μια κυκλοφορία κι από το εξώφυλλό της.

Copyright 2024. All Right Reserved.