Αcracy - Doorways to Destiny

A Love Least Expected

Αcracy: Tο πεπρωμένο του αμερικάνικου progressive/power metal

Αcracy είναι η νέα μπάντα του φοβερού τραγουδιστή Albert Rybka που έγινε γνωστός από τους ανυπέρβλητους progressive metallers Katagory V που πλέον έχουν διαλύσει. Γιατί δεν είναι μόνο το αξέχαστο ντεμπούτο “Present Day” εκπληκτικό, αλλά όλοι οι δίσκοι των Katagory V έχουν στοιχεία που τους καθιστούν κλασικούς - τραγούδια όπως “Writings on the Wall”, “Risk and Sacrifice”, “Do Feelings Remain”, “Sands Of Time”, από τα άλμπουμ αυτά μόνο σαν αριστουργήματα μπορούν να χαρακτηριστούν.

To “Doorways to Destiny” είναι το ντεμπούτο των Αcracy, και έχουμε να κάνουμε χωρίς ίχνος υπερβολής για ένα αριστούργημα δυσθεώρατων διαστάσεων, που θα αφήσει άφωνους τους οπαδούς του US progressive metal.  Όλο το ταλέντο, όλη η ακατάπαυστη έμπνευση, όλες οι μελωδίες των Katagory V, έχουν μεγιστοποιηθεί σε τέτοιο βαθμό, που ο ακροατής χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του με αυτά που ακούει. Το μείγμα power/progressive metal είναι τόσο τέλειο, σαν να μεταφέρεσαι κάπου ανάμεσα στο 1986 και 1989 που αυτή η σκηνή άνθιζε, και ακούς έναν ανταγωνιστή/συναγωνιστή των μεγαλύτερων ονομάτων του παρελθόντος, με σύγχρονη όμως και τωρινή progressive αντίληψη.

Αν το power/progressive metal σημαίνει ακόμα για κάποιους κάτι, και δεν είναι απλά μια παλιά συνήθεια που κάπως ακόμα ψευτο-συντηρείται, θα ανακαλύψουν στους Αcracy ένα πολύ μεγάλο συγκρότημα της εποχής μας. Οι μελωδίες που υπάρχουν στο άλμπουμ,  η γενικότερη ανάπτυξη των τραγουδιών, και η ατμόσφαιρα που βγάζουν έχουν τη στόφα του κλασικού και του διαχρονικού.

Το “Doorways to Destiny” είναι ένας δίσκος που θα αντέξει με άνεση στο χρόνο, και αυτό θα το καταλάβει ένας ακροατής της σκηνής ακόμα και από τις πρώτες πρόχειρες ακροάσεις που θα κάνει. Αν κάποιος δεν εθελοτυφλεί, θα ανακάλυψει ένα σύγχρονο διαμάντι μουσικής που θα το κοιτά και θα το ακούει με μεγάλη περηφάνια για πάρα πολύ καιρό.

Copyright 2024. All Right Reserved.