Βlizzen - World in Chains

ΒLIZZEN - Tίμια Προσπάθεια Για Σημερινό ΝWOBHM

Oι Γερμανοί Blizzen έκαναν το ντεμπούτο τους το 2016 με το “Genesis Reversed”, έναν μέτριο δίσκο που είχε πολλά speed στοιχεία αναμεμειγμένα με κλασικό heavy metal. Το καλύτερο κομμάτι του δίσκου ήταν μάλλον το “Trumpets of the Gods”, που ήταν και το πιο μελωδικό και το πιο κοντινό στο παραδοσιακό heavy metal, χωρίς τη γρηγοράδα που είχαν τα υπόλοιπα κομμάτια. Το δεύτερο άλμπουμ τους “World in Chains” ευτυχώς κινείται στο μελωδικό ύφος που είχε εκείνο το τραγούδι, αφού το speed ύφος είναι πολύ περιορισμένο σε δυο μόνο κομμάτια εδώ, το “Forged With Evil”, ένα ωραίο τραγούδι όχι μακρυά από τους Helloween του “Walls of Jericho”, και το “Forsaken Soul”. Αυτά όμως είναι η εξαίρεση, μιας και τα υπόλοιπα κομμάτια είναι σαφώς πιο μελωδικά.

Η δεύτερη δουλειά των Blizzen είναι καλύτερη από το πρώτο τους album, και φαίνεται ότι συνειδητά το συγκρότημα μείωσε τις ταχύτητες. Ο δίσκος ακούγεται άνετα, δεν κουράζει, και τα τραγούδια δεν είναι υπεφορτωμένα με riff, solo και αλλαγές. Οι μελωδίες παραπέμπουν καθαρά στη δεκαετία του ’80 και το NWOBHM, κάνονας την ακρόαση να κυλά ευχάριστα χωρίς να κουράζεται ο ακροατής.

Το “Serial Killer” είναι το πιο NWOBHM κομμάτι του δίσκου, πολύ νοσταλγικό, και σε κερδίζει με την ατμόσφαιρα του που παραπέμπει σε εκείνη την εποχή. Πολύ όμορφα είναι και τα “Paradise Awaits”, “Lust”, “Gates of Hell”, και “Gravity Remains”. Στο ομώνυμο κομμάτι λογικά όλοι θα αντιληφθούν τις ομοιότητες με το “Prowler” αλλά αυτό απλά δηλώνει σε ποια περίοδο θέλει να κινηθεί το συγκρότημα.

Οι Blizzen έβγαλαν έναν “γλυκό”, νοσταλγικό δίσκο που τα περισσότερα κομμάτια του ακούγονται  πολύ άνετα και ευχάριστα. Φαίνεται ότι το γκρουπ ψάχνει ακόμα την ταυτότητά του, αλλά κινείται στη σωστή κατεύθυνση που είναι η μελωδία. Το άλμπουμ θα αδικηθεί από την πλειοψηφία στην εποχή του γιατί είναι αρκετά χαμηλών τόνων, αλλά λογικά δεν θα περάσει απαρατήρητο σε όσους ακούν φανατικά κλασικό 80’s heavy metal. Σε κάθε περίπτωση, ο δίσκος δεν εγγυάται ότι θα μείνει κλασικός, αλλά όσοι ακούν ακόμα τους πρώτους δίσκους των Iron Maiden,  ή των Tokyo Blade, εδώ θα βρουν μερικά τραγούδια για να ακούν μετά τα αγαπημένα τους συγκροτήματα.

Copyright 2024. All Right Reserved.