Vass/Katsionis - Ethical Dilemma

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ - PROG/POWER ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ

Σαν λάτρης της heavy metal, της rock και…… των παρακλαδιών τους και μολονότι θα έλεγα ότι είμαι και λίγο επιφυλακτικός, στο να ακούσω αυτή τη μουσική από Ελληνικά συγκροτήματα, οφείλω να ομολογήσω πως τα τελευταία χρόνια το επίπεδο έχει ανέβει πάρα πολύ και οι  Έλληνες καλλιτέχνες μπορούν να σταθούν επάξια στην παγκόσμια σκηνή.

Κάπως έτσι έπεσε στα χέρια μου και ο δίσκος των καταξιωμένων μουσικών, Billy Vass (Vocals) που μας δίνει τους στίχους και τις μελωδίες και Bob Katsionis (Guitars & Keyboards) ο οποίος γράφει όλη τη μουσική, που συνεργάζονται με τους Telis Kafkas (Bass) και Bill Di Benedetto (Drums) και μας δίνουν αυτό το album.

Στο "Ethical Dilemma" που είναι διαθέσιμο από τις 2 Φεβρουαρίου 2022 μέσω της Symmetric Records μπορείτε να  ακούσετε πραγματικά μια συγκεκριμένη δημιουργική ιδέα που αποκαλύπτεται μέσα από τους στίχους. Μέσα από τα 8 κομμάτια του δίσκου βλέπουμε την αγάπη των δυο δημιουργών για τη μουσική και την αρμονική τους συνεργασία, καθώς πραγματικά έδεσαν και αυτό περνάει και σε μας τους ακροατές, επίσης οι επιρροές από το progressive metal της δεκαετίας του '90 φαίνονται, όπως μας έχουν πει βέβαια και οι ίδιοι (Fates Warning, Queensryche και Conception). Όλα αυτά βοήθησαν να χτιστεί το άλμπουμ “Ethical Dilemma’’ δίνοντας  8 τραγούδια που  δεν αφήνουν αδιάφορο κανένα μουσικό αυτί.  Αρμονικές αλλαγές χρόνου, συμφωνικές κιθάρες, έμπειρα πλήκτρα, ντραμς, το μπάσο και τα φωνητικά, που μας ταξιδεύουν σε… άλλες εποχές, ξεχωρίζουν σε αυτό το έργο.

Και τα οχτώ κομμάτια έχουν να μας δώσουν κάτι καθώς τα ακούμε. Το ατμοσφαιρικό θα έλεγα,  “Web Weaver”, ξεχωρίζει με το ‘’σκοτεινό’’ του ύφος και τη δυναμική που βγάζει αγγίζοντας τα όρια του Επικού (epic metal), επίσης αξιόλογο είναι και το single ‘’Mark The Moment’’, βγάζει μια δυναμική με τις εναλλαγές από γρήγορο σε αργό ρυθμό που σε παρασύρει χωρίς να το καταλάβεις.

Οι μουσικοί με έδρα την Αθήνα έχουν δημιουργήσει μια άψογη, πρωτότυπη συλλογή, άξια αναγνώρισης από όλους τους λάτρεις της progressive metal σκηνής και όχι μόνο. Τους ευχόμαστε καλοτάξιδο το πρώτο album, αναμένουμε ίσως να τους δούμε και  σε κάποιο live και να συνεχίσουν να μας εφοδιάζουν με τις εκπληκτικές μουσικές συνθέσεις τους.

 

Γιάννης «Νύχτες φτιαγμένες από METALο» Πάνου

Copyright 2024. All Right Reserved.