Absense - XV

ΕΝΤΟΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΕΛΩΔΙΑΣ ΚΑΙ GROOVE

Οι Αθηναίοι Absense μας δίνουν με το ‘’XV’’ την πρώτη τους στούντιο δουλειά. Την κυκλοφορούν ανεξάρτητα. Όπως οι ίδιοι αυτοπροσδιορίζονται είναι μια 5μελής melodic, groove death metal με γυναικεία φωνητικά. Έχουν μια ιστορία πάνω από δέκα χρόνων, πρώτα ως Infernal Deception, με live παρουσίες ως σαπόρτ σχημάτων όπως οι Agonist.

Το ‘’XV’’ έχει έξι κομμάτια μοντέρνου metal που δείχνουν τις μουσικές επιρροές των Absense. Τους In Flames των τελευταίων χρόνων, το ευφυές metal των Meshuggah, το τσαμπουκαλεμένο metal των Machine Head. Αλλά όλα αυτά φιλτραρισμένα σε μια δική τους εκδοχή σε ένα σωστό δρόμο για δική τους μουσική ταυτότητα. Με τα φωνητικά να δίνουν ευαισθησία και οργή, από Nefeli Pischou, με μπάσο Efthimis Mallios και τύμπανα Nodas Chatzopoulos που δίνουν όγκο και ρυθμό και κιθάρες Dimitris Sakellaris και Ilias Krassas που βάζουν το progressive death στην σύνθεση και στην χημεία του ήχου το groove αλλά και το metalικό στοιχείο. Το αποτέλεσμα είναι μια απόλυτα ευχάριστη ακρόαση έξι δυνατών καλοφτιαγμένων και καλοπαιγμένων συνθέσεων από μια μπάντα που δείχνει ότι μπορεί να μας απασχολήσει στο μέλλον. Τα επιθετικά και αγριεμένα ‘’Of Lies’’, και σαν όμορφο κλιπ και ‘’Li(f)e’’ που βγάζουν και μια ωραία αντίθεση ως τίτλοι, το πιο μελωδικό, στην αρχή ‘’Departure’’, το πιο grooveάτο ‘’Crawl’’ με το μελωδικό σημείο στη μέση του κομματιού, το ‘’Bleed To Death’’ που συνδυάζει με μαεστρία όλα τα στοιχεία του ήχου των Absense και το εμπνευσμένο και σαν τίτλος ‘’Once Upon A Crime’’ που κλείνει όμορφα το ’’XV’’.

Ακούμε και στηρίζουμε τους Absense και το ‘’XV’’ και εσείς οι λάτρεις του μοντέρνου ήχου και όλοι οι υπόλοιποι που πάντα χαιρόμαστε να ανακαλύπτουμε μουσικές και μπάντες.

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.