My Dying Bride - Macabre Cabaret ep

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΤΙΓΜΩΝ ΤΩΝ MY DYING BRIDE

Μετά το καλό τους τελευταίο δίσκο ‘’The Ghost Of Orion’’ οι My Dying Bride κάνουν συμπληρωματική δήλωση με ακόμα τρία κομμάτια στο νέο τους, έβδομο αν μέτρησα καλά, ep με τον τίτλο ‘’Macabre Cabaret’’ η οποία είναι η δεύτερη τους κυκλοφορία με την Nuclear Blast. Αυτά στην digital. Στην cd έκδοση και 12’’ vinyl έκδοση έχει ακόμα ένα κομμάτι. Έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να παρακολουθείς την εξέλιξη μιας μπάντας όπως οι My Dying Brideτ μέσω και αυτών των μικρών σε διάρκεια κυκλοφοριών, είτε λειτουργούν εντελώς ανεξάρτητα μέσα στην δισκογραφική τους πορεία.

Με το ομώνυμο ‘’Macabre Cabaret’’ να ανοίγει αυτήν την πόρτα για αυτό το χαμηλοτάβανο και Θεοσκότεινο δωμάτιο, με μια δεκάλεπτη σύνθεση με την κιθάρα να ηχοραγεί, τα πλήκτρα να χρωματίζουν, αν και το μαύρο είναι έλλειψη χρώματος και τo ‘’A Secret Kiss’’ κραυγάζει μαζί με την φωνή του Aaron Stainthorpe σε ένα δυναμικό ξέσπασμα. Τα πλήκτρα ξεκινούν το τρίτο κομμάτι ‘’A Purse Of God And Stars’’ σε ένα κομμάτι που μου θυμίζει ‘’Evinta’’ στον τρόπο μας δίνεται και ακούγεται. Το έξτρα κομμάτι είναι μια πιο σύντομη βερσιόν των ‘’Your Broken/Woven Shore’’ από το ‘’The Ghost Of Orion’’ με τίτλο ‘’Orchestral Shores (Buiksloterkerk cathedral mx)’’.

Η όμορφη αυτή μικρή κυκλοφορία των My Dying Bride κρύβει την τωρινή αλήθεια τους. Αυτές τις μικρές αλήθειες μας τις έχουν δώσει και άλλες φορές με μια πολύ ιδιαίτερη αλληλεπίδραση μεταξύ μπάντας και κοινού καθώς κάποιες από αυτές είναι απλά λατρεμένες. Απλά τα αναφέρω με το πρώτο το 1992 ‘’Symphonaire Infernus et Spera Empyrium’’ και τα άλλα δυο ‘’The Thrash Of Naked Limbs’’ του 1993 και ‘’I’m The Bloody Earth’’ να έχουν μείνει ως classics και να έχουν μπει στην ‘’Trinity’’ κυκλοφορία του 1995. Μετά από χρόνια ως συνέχεια του ‘’For Lies I Sire’’ έρχεται το ‘’Bring Me The Victory’’ ep με το ομώνυμο να βρίσκεται και στον παραπάνω δίσκο του 2009. Το 2011 κυκλοφορεί το υπέροχο ‘’The Barghest o' Whitby’’, ένα κομμάτι είκοσι τεσσάρων λεπτών που μουσικά συμβαίνουν απανωτά θαύματα και το 2014 κυκλοφορεί το ‘’The Manuscript’’. Και τα δυο μαζί κυκλοφορούν την ίδια χρονιά ως ‘’The Vaulted Shadows’’.

Η κάθε, από αυτές τις μικρές αλήθειες των My Dying Bride βγάζει από μέσα μας το σκοτεινό και μας οδηγεί προς το μακρινό φως. Κάτι που κάνει ακόμα μια φορά με αυτόν τον μαγικό τρόπο η παρέα του Aaron, της Lena, του Andrew, του Shawn και του Jeff με το έβδομο ep ‘’Macabre Cabaret’’.

 

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.