Fireforce - Rage Of War

Η ΒΕΛΓΙΚΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ

Οι Βέλγοι Fireforce έχουν δώσει ήδη εξαιρετικά δείγματα καλοπαιγμένου heavy/power metal, με προηγούμενο full length δείγμα τους να είναι το πολύ καλό Annihilate The Evil του 2017 ενώ το 2019 μας απασχόλησαν με το The Iron Brigade EP. Φέτος και έχοντας, για άλλη μια φορά, έναν νέο τραγουδιστή στο πρόσωπο του Matt Asselberghs (επίσης κιθαρίστας στους Γάλλους Nightmare) οι Fireforce επιστρέφουν με άλλη μια συλλογή combat metal ιστοριών με τον τίτλο Rage Of War.

Οι ίδιοι ονομάζουν την μουσική τους combat metal αλλά για όσους δεν έχουν την τύχη να τους γνωρίζουν, ας πούμε απλά ότι παίζουν heavy metal με αρκετές power αναφορές και φρέσκια προσέγγιση, χωρίς ωστόσο να απομακρύνονται από το τον κλασσικό «σκελετό» της μουσικής αυτής. Από το πρώτο κιόλας, ομώνυμο, κομμάτι του δίσκου, η μπάντα δείχνει ότι δεν αστειεύεται και έχει τελειοποιήσει το ήχο της, συνδυάζοντας γρήγορα ως επί το πλείστον riffs παρέα με κολλητικές μελωδίες και πολύ καλά refrains. Την εποχή που κάποιες μπάντες μας δίνουν full length albums 7 ή 8 κομματιών (όχι ότι αυτό είναι απαραίτητα κακό αν υπάρχει ποιότητα) οι Fireforce μας «σερβίρουν» 1 ώρα μουσικής η οποία φέρνει σε πέρας την δύσκολη αποστολή να σε κρατάει καθ’ όλη τη διάρκειά της κολλημένο στα ηχεία σου καθώς για να το πούμε πολύ απλά, οι Fireforce (για την ακρίβεια ο κιθαρίστας Erwin Suetens ο οποίος έχει γράψει όλη τη μουσική και τους στίχους με εξαίρεση το Tale Of The Desert King) έχουν τον τρόπο να γράφουν εξαιρετικά κομμάτια χωρίς να χρειάζεται να ανακατέψουν πολλά υλικά πέρα από άφθονες κιθάρες, ένα σφιχτό rhythm section και έναν τραγουδιστή που μπορεί να τραγουδήσει σε όλο το εύρος που μπορεί να απαιτεί ένας heavy metal δίσκος. Αν σε όλα αυτά προσθέσετε και το μαγικό χεράκι του R.D. Liapakis  μαζί με τον Bob Briessinck στην παραγωγή η οποία παίρνει απλά άριστα, καταλαβαίνετε ότι μιλάμε για έναν απολαυστικό δίσκο που μπορεί να ακουστεί με την ίδια ευχαρίστηση απο έναν φίλο του μελωδικού ήχου όσο και από έναν σκληροπυρηνικό heavy metal οπαδό.

Το Rage Of War είναι ένα εξαιρετικό δείγμα ευρωπαϊκού heavy/power metal και σίγουρα είναι η καλύτερη κυκλοφορία των Fireforce έως τώρα, μια κυκλοφορία την οποία θα πρέπει να δουλέψουν σκληρά για να ξεπεράσουν. Σε κάθε περίπτωση είναι ένας χορταστικός δίσκος, με πιασάρικα και heavy κομμάτια που θα ικανοποιεί τα αυτιά σας για πολύ καιρό!

 

Λάμπρος MetalshockΠανέτας

 

Copyright 2024. All Right Reserved.