Fragment Soul - Axiom of Choice

ΘΛΙΨΗ, ΟΜΟΡΦΙΑ, ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ

Οι Fragment Soul είναι μια σχετικά νέα μπάντα, γύρω στην πενταετία, προερχόμενη από τη Κέρκυρα. Είναι το καλλιτεχνικό όραμα των Spiros Georgiou και Dimitris Louvros. Το ‘’Axiom Of Choice’’ είναι το πρώτο τους βήμα, το πρώτο καλλιτεχνικό τους δημιούργημα και κυκλοφορεί μέσω της Sleaszy Rider σε cd.

Μαζί με τον Spiros Georgiou, μπάσο και Dimitris Louvros, κιθάρα είναι ο Nick Argyriou στην φωνή, ο Kostas Mylonas στα τύμπανα και τα κρουστά, Vangelis Kakarougas στα πλήκτρα και σπέσιαλ γκεστ η Heike Langhans των Draconian στην φωνή αλλά και του Egan O'Rourke των Daylight Dies. Οι Fragment Soul έχουν ένα πολύ ενδιαφέρον μουσικό χαρμάνι με το progressive rock να συναντά τον ατμοσφαιρικό ήχο και αυτό να γίνεται ένα doom metal/rock που σε μένα πάει το νου, στα τελευταία των Opeth, κάπως λιγότερο στους Katatonia, την προοδευτική ματιά των Leprous, αλλά ακόμα και τους τρομερούς Soen. Πρώτη απόλαυση από το ‘’Axiom Of Choice’’ είναι το art work του που λέει πολλά μέσα στο γκρίζο φόντο του. Τα τρία πρώτα κομμάτια μέσα στην μεγάλη διάρκεια τους, σε βάζουν από μόνα τους το καθένα, σε ένα ταξίδι μυαλού, τέτοιο που πολλά ηχοχρώματα και προοδευτικές μουσικές ιδέες, μοναδικά το στολίζουν. ‘’A Soul Inhabiting Two Bodies’’, ‘’A Choice Between’’, ‘’Two Evils Every Heart Sings A Song’’, αφήνουν ανεξέλεγκτο το μυαλό να αρμενίζει, καθώς ήρεμες φωνές μπαίνουν πάνω σε μελωδίες πειραγμένες από υπέροχες ενορχηστρώσεις. Το ‘’Oedipus Complex’’ μέσα την αξιοσημείωτη απλότητα του κλείνει το ‘’Axiom Of Choice’’ αλλά αφήνει ανοικτή την πόρτα σε αυτό το ονειρικό ταξίδι.

Για όσους αγαπούν όλες τις εποχές των Opeth και ενθουσιάζονται με ότι κάνουν οι Soen και οι τωρινοί Katatonia. Κάτι θα τους κάνει εδώ να θέλουν να μείνουν μέσα στον ρομαντισμό των Fragment Soul και του ‘’Axiom Of Choice’’. Οι Fragment Soul με αυτό το δημιούργημα πιστεύω να εδραιωθούν στην μουσική συνείδηση όλων μας, να εδραιώσουν και οι ίδιοι την καλλιτεχνική τους ταυτότητα και να μείνουν δημιουργώντας τα ανάλογα μέσα στον καιρό.

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.