Sommo Inquisitore - Anno Mille

ΙΤΑΛΙΚΗ ΡΩΜΑΪΚΉ ΕΠΙΚΗ ΡΑΨΩΔΙΑ

Βρε καλώς τους Sommo Inquisitore. Ιταλοί που παίζουν μια ποικιλία του epic/heavy metal με πολλά folk στοιχεία από τον τόπο τους, ακόμα και Ιταλικούς στίχους. Το ντεμπούτο full length τους ‘’Anno Mille’’ το κυκλοφορούν μονάχοι τους, ανεξάρτητα δηλαδή, σε ψηφιακή μορφή από το bandcamp τους και σε cd.

Το στυλ των Sommo Inquisitore στην πρώτη τους γνωριμία μαζί μας με το ‘’Anno Mille’’ είναι μοναδικό, περίεργο και όσο αναφορά τον ήχο και το μουσικό τους ύφος που έχει μια έντονη αναγεννησιακή αύρα, μέσα σε αυτό το epic/heavy metal που κατά βάσιν παίζουν. Και οι τίτλοι μαζί με τους στίχους δοκιμάζουν τα πολύ φτωχά Ιταλικά μου και τα απλώς λίγο καλύτερα λατινικά μου και έτσι απλά φαντάζομαι ότι απασχολούνται με την ανάλογη παλαιά εποχή, που όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Ρώμη, με μια Θρησκευτική χροιά να απορρέει από αυτούς. Τα ‘’Anno Mille’’, ‘’Pestilentia’’, ‘’Torquemada’’ με την πιο heavy μορφή, τα πιο θεατρικά ‘’Malleus Maleficarum’’, ‘’Angéle de la Barthe’’, το ‘’La danza delle streghe’’ με το βιολί να το εμπλουτίζει και τα riffάτα ‘’La mano di Dio’’ και ‘’Tortura’’. Αν και δύσκολα μπορείς να κατατάξεις κάπου μουσικά τους Sommo Inquisitore, σε αρκετά σημεία του ντεμπούτου τους ‘’Anno Mille’’ φέρνουν στο μουσικό στυλ και στην καλλιτεχνική φρενίτιδα των Death SS. Είναι και η εντοπιότητα, αλλά και η μοναδικότητα και των δυο σχημάτων, που τα φέρνει συνειρμικά στο νου. Και η φωνή είναι σαν Rammstein σε Ιταλική μορφή.

Θέλει ακούσματα το ‘’Anno Mille’’ των Ιταλών Sommo Inquisitore. Και μετά ο καθένας θα το αγαπήσει ή δεν θα θέλει να το ξανά ακούσει. Για όσους το αγαπήσουν, καλές επικές ακροάσεις.

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.