Kreator - Hate über alles

ΙΤ ΙΣ ΤΑΙΜ ΤΟΥ ΡΕΕΙΣ ΔΕ ΦΛΆΓΚ ΟΦ ΗΕΗΤ

Το ‘’Hate Über Alles’’ είναι το δέκατο πέμπτο στούντιο άλμπουμ των Γερμανών Kreator. Κάθε δίσκος τους είναι παντού πολύ αναμενόμενος, καθώς και στα μέρη μας μιας και υπάρχει μια μεγάλη αμφίδρομη αγάπη μεταξύ της μπάντας και των Ελλήνων metalheads που πηγάζει τέσσερις δεκαετίες σχεδόν. Το ‘’Hate Über Alles’’ σηματοδοτεί και την αλλαγή στην θέση του μπασίστα που πια έχει αναλάβει ο Γάλλος Frédéric Leclercq (Loudblast, ex – DragonForce) που σύμφωνα με τον mastermind δημιουργό της μπάντας και εξαιρετικό λόγιο Mille Petrozza, έδωσε στην μπάντα και ηχητικά αλλά και έδωσε νέους δημιουργικούς ορίζοντες. Το ‘’Hate Über Alles’’ έχει κυκλοφορήσει μέσω της Nuclear Blast σε διάφορες πιο απλές και πιο λαχταριστές εκδόσεις cd & vinyls.

Οι Kreator είναι μια σπουδαία Γερμανική thrash metal μπάντα, αλλά κυρίως ο Mille, ο επιβλητικός ντράμερ Ventor, ο κιθαρίστας Sami Yli-Sirniö, αλλά και ο προαναφερόμενος Frédéric Leclercq, έχουν πάντα στο μυαλό τους το κάτι παραπάνω. Και στο πως να φτιάχνουν κομμάτια και στο πως θα τα παρουσιάσουν. Και εδώ πάντως αρχίζουμε με ένα intro ‘’Sergio Corbucci Is Dead’’ και έτσι πάμε στο ομώνυμο ‘’Hate Über Alles’’. Ρυθμοί, ήχοι, μυρωδιές και γούστα ΚΑΣΑΤΟΡ, όπως τα θυμόμαστε από τα παλιά, όπως τα ξέραμε και από τα πιο πρόσφατα τους. Και συνεχίζει με μια θυμωμένη φωνή του Mille και έτσι έχουμε το αγριεμένο ‘’Killer Of Jesus’’ και το πιο επικό ‘’Crush the Tyrants’’, αλλά και πιο μετά το ‘’Conquer And Destroy’’, με τα χορωδιακά φωνητικά στην μέση και ο thrash όλεθρος ‘’Demonic Future’’. Κομμάτια σαν τα ‘’Strongest of the Strong’’ και ‘’Become Immortal’’ μας τονίζουν με τον πιο εμφατικό τρόπο και μας υπενθυμίζουν τους λόγους που τόσα πολλά χρόνια αγαπάμε τους Kreator. Και τα δυο, όπως και το ομώνυμο έγιναν και video clip. Το ‘’Midnight Sun’’ με την γλυκιά και δυναμική συνάμα φωνή της Sofia Portanet είναι κάτι που γίνεται για πρώτη τους φορά. Το κομμάτι είναι Kreator, καθώς έχει αυτήν την δυναμική χροιά τους, είναι και διαφορετικό και λόγω των γυναικείων φωνητικών, αλλά όχι μόνο για αυτό. Πολύ ωραία σύνθεση και ακόμη ωραιότερος ο τρόπος που παρουσιάζεται. Ειδικά με αυτό το ξεχωριστό video clip. Οι ΄΄εναλακτικοί’’ Kreator βρίσκουν άπλετο χώρο πάλι στο ‘’Pride Comes Before The Fall’’, ένα κομμάτι που αναμιγνύει ‘’Endorama’’ και ‘’Renewal’’ μαζί και οδηγεί στο ‘’Dying Planet’’. Και κάπου εκεί η τραγουδοποιία των Kreator και τα συναισθήματα που πηγάζουν από αυτή πάνε στο κόκκινο.

Έτσι στο ‘’Hate Über Alles’’ οι Kreator δημιουργικά και παικτικά είναι για άλλη μια φορά στο κόκκινο. Στο κόκκινο είμαστε και εμείς σε κάθε ακρόαση αυτού του δίσκου τους, που έχει όλα τα φόντα να μείνει ένας ακόμα κλασικός τους.

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.