Sinister King - All Is Vanity

ΚΛΑΣΙΚΟ ΜΕΛΩΔΙΚΟ HEAVY METAL ΑΠΟ ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Οι Sinister King είναι από την Νορβηγία και παίζουν κλασικό μελωδικό heavy metal και το ‘’All Is Vanity’’ είναι η νέα τους κυκλοφορία. Έίναι ένα ep 5 κομματιών και κυκλοφορεί ανεξάρτητα και μόνο ψηφιακά. Έχουν προηγηθεί με τον ίδιο τρόπο διάφορα singles τα τελευταία δυο με τρία χρόνια.

Με ένα ωραίο και λίγο αναπάντεχο εξώφυλλο για τον ήχο που πρεσβεύουν, μας υποδέχονται οι Sinister King. Στα πέντε κομμάτια κυριαρχούν με κύρια συστατικά τις κιθάρες, η μελωδία κυρίως στα μελωδικά solos και τα heavy riffs. Συν μια προσπάθεια για εκμοντέρνιση κάπως του ήχου με κάποια grooves να αχνοφαίνονται, αλλά και κάποιες progressive ιδέες να υπάρχουν εδώ και εκεί στα πέντε κομμάτια. Το όλο σύνολο το παρουσιάζουν Sinister King όσο πιο καλά μπορούν και μέσω των συμπαθητικών συνθέσεων αλλά και τις παρουσίασης των κομματιών τους. Με όπλο για να πετύχουν αυτό τον σκοπό την αρκετά καλή παραγωγή, για underground heavy metal σχήμα, αλλά και το μεράκι και την προφανή αγάπη που έχουν και δείχνουν για αυτόν τον ήχο. Το ‘’A Cure for Insomnia’’ μπαίνει με κρότους, έμφαση και σε σημεία πιο άγρια φωνητικά. Το ‘’Sanctuary Rage’’ είναι σαφώς πιο μελωδικό και μοντέρνο με τα groove να το διαφοροποιούν. Το ‘’All Is Vanity’’ ξεκινάει με το μπάσο να κάνει την αρχή που πάνω του πατά ένα δυναμικό riff και μια όμορφη μελωδία. Τα ‘’Still Here’’ και ‘’Death of All Joy’’ είναι τα πιο heavy κομμάτια, ταυτόχρονα και τα πιο μελωδικά και ίσως τα πιο ταιριαστά στο στυλ των Sinister King και κλείνουν εξαιρετικά το ‘’All Is Vanity’’.

Καλό το πρώτο δείγμα των Sinister King. Ενδεχομένως να λειτουργεί θετικά και η μικρή του διάρκεια, μαζί με τα πέντε καλά κομμάτια του, Αναμένουμε το επόμενο βήμα τους!!!

 

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.