THE 69 EYES - West End

Two Horns Up (feat. Dani Filth)

ΜΑΥΡΑ ΜΠΑΛΟΝΙΑ ΣΕ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΟ ΟΥΡΑΝΟ

Gothrock ή gothmetal στον βαθμό που υπάρχει αυτός ο όρος ατόφιος ακόμα, οι The 69 Eyesσυνεχίζουν απτόητοι να μαυρίζουν την μουσική τους, ως το μαύρο να είναι η απόλυτη έλλειψη χρωμάτων, αλλά να χρωματίζουν τον ουρανό από πάνω τους με εξαιρετικές μελωδίες και στον νέο τους δίσκο,δωδέκατο, που κυκλοφορούν εδώ και κάμποσο καιρό με τον τίτλο ‘’WestEnd’’.

Μαύρα μπαλόνια, μαύρο φόντο, χρωματιστό logoκαι πάμε. Το πρώτο κομμάτι ‘’TowHornsUp’’ ξεκινάει με Εκκλησιαστικές καμπάνες και το ανάλογο όργανο, μέχρι που παίρνει τον γνωστό The 69 Eyesρυθμό και ένα ρεφρέν να το τραγουδάς μόνος στον δρόμο. Κλασική ιστορία για αυτούς τους τύπους. Έτσι χωρίς να πρωτοτυπούν, καταφέρνουν πάλι να εντυπωσιάζουν. Οι τύποι από την Φιλανδία με τι πολλές και διαφορετικές καταβολές και επιρροές, απλά συνεχίζουν να ανακατεύουν την glam/rockτράπουλα με goth/rockταρό χαρτιά και έτσι κομμάτια σαν τα ‘’27 &Done’’ και ‘’BlackOrchid’’ μας παρουσιάζονται μπροστά μας με gothχαρά και rock ‘n’ rollτόλμη. Goth ‘n’ roll? Ίσως. Αν βάλουμε το ‘’Change’’ ναι ισχύει. Μετά ακούμε τα  ‘’BurnWitchBurn’’ και‘’Cheyenna’’ και ισχύει ακόμα πιο πολύ. Η rockιά‘’The Last House On The Left’’ μας βγάζει από τις ράγες κάπως, κάτι που δεν μας χαλάει. Έρχεται το σκοτεινό ‘’DeathAndDesire’’ μας φέρνει στα ίσια μας. Το ‘’Outsiders’’ μας βάζει λίγο τον όρο goth/metalπου λέγαμε στην αρχή. Και το ‘’WestEnd’’ τελειώνει με δυο πιασιάρικα κομμάτια, ‘’BeHereNow’’ και ‘’HellHasNoMercy’’. ‘Η τουλάχιστον αυτό φιλοδοξούν να είναι. Και γιατί όχι.

Ας τραγουδήσουμε μαζί με τους The 69 Eyes, την μαυρίλα μέσα μας, μέσα στον χρωματιστό ουρανό που παράγουν τα όμορφα κομμάτια του ‘’WestEnd’’.

 

Στεφανος Στεφανιδης

Copyright 2024. All Right Reserved.