Wine from Tears - I'm Fine

ΜΕΘΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΓΛΥΚΟΠΙΚΡΟ ΚΡΑΣΙ ΤΩΝ ΔΑΚΡΥΩΝ

Πριν δεκαέξι χρόνια και κάτι ψιλά, Νοέμβρης ήτανε θαρρώ, του 2006, ότι είχα παντρευτεί πριν λίγο καιρό, σκάει μπροστά μου το νέο και δυστυχώς τελευταίο άλμπουμ των Solitude Aeturnus με το τίτλο Alone. Στο μουντό καφέ εξώφυλλο του ένα δέντρο φιλοτεχνημένο με έναν κρεμασμένο. Τον Σεπτέμβρη της χρονιάς που μόλις μας άφησε, βγήκε ένας δίσκος με παρόμοιο και όχι ίδιο εξώφυλλο, από μια μπάντα που γνώρισα αυτές τις ζεστές μέρες κρύες νύχτες. Το εξώφυλλο έχει και εδώ ένα δέντρο και έναν κρεμασμένο πάνω του σε ένα πιο σκουρόχρωμο μουντό φόντο, στολισμένο με λουλούδια.

Η μπάντα έχει το όνομα, που με πρόγκισε και για χάρη του γράφω τούτες τις γραμμές σήμερα, Wine From Tears. Είναι από την Ρωσία, αλλά από ότι γράφεται μαθαίνω ότι μετακόμισαν στην πόλη των Αγγέλων. Los Angelles. Κάτι μυσταγωγικό μετακόμισε στο φως και το σκοτάδι αυτής της λαμπερής πόλης. Ο τίτλος του δίσκου ‘’I’m Fine’’. Τούτος και αν με πρόγκηξε. Η μουσική τόσο επιβλητική μα και τόσο πένθιμη. Σε σημεία εκρήγνυνται και αφήνει το πένθος στην φωνή. Είτε γλυκολαλιά είτε βαριά και βορβορώδη, το πένθος μένει. Το ‘’Whales Swim Up’’, είναι το μπάσιμο σε μια πόρτα ‘’Cotard's Delusion’’ που δεν δείχνει να οδηγεί κάπου πίσω της, αλλά ανοίγει στο ‘’The Point Of No Return’’ και στο ‘’No Future’’. Τσέλο παιγμένο από πλήκτρα μάλλον, βάζει εδώ την μαγεία του, σε ένα από τα καλύτερα μουσικά επιβλητικά μουσικά οκτάλεπτα. Μετά από ένα ‘’(R)evolution Anthem’’ ο θρήνος επανέρχεται στα ‘’My Heart Will Stop At Sunday’’ και ‘’The Orphan’’ με τα τύμπανα να παίρνουν σειρά και μετά όλα έρχονται σε μια ισορροπία, ‘’In Harmony With The Nature’’ και μετά ‘’Insignificant’’ και ‘’All For The Sake Anna’’ κλείνουν σεμνά τούτη την τελετή.

Το ‘’I’m Fine’’ είναι ο τρίτος δίσκος των Wine From Tears και κυκλοφορεί από τις 2 του Σεπτέμβρη μέσω της BadMoodMan Music σε digibac cd, cd και digidal μέσω του bandcamp της μπάντας.

Με το μπαρδόν παίδες. Αν το είχα πάρει πρέφα πριν, το δισκίον θα είχε την 13η θέση της λίστας μου για την κατηραμένη χρονιά που μόλις πέρασε και λέμε, έτσι για να λέμε, ‘’I’m Fine’’ καταπίνοντας με ψυχαναγκαστική, αλλά πάντα, ευχαρίστηση το Wine From Tears!!!

 

 

 

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.