North Sea Echoes - Really Good Terrible Things

ΜΕ ROCK ΨΥΧΕΣ ΚΑΙ METAL ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ

Fates Warning. Το έγραψα και δεν θα το ξανά γράψω σε αυτό το κείμενο. Οι λόγοι προφανείς. Δύο για την ακρίβεια. Jim Matheos και Ray Alder. Δεν χρειάζονται άλλα λόγια. Εδώ οι δυο τους με το όνομα North Sea Echoes δημιουργούν και μας χαρίζουν έναν δίσκο rock ψυχής και metalικών ευαισθησιών με τον τίτλο ‘’Really Good Terrible Things’’ Κυλοφορεί μέσω της Metal Blade Records σε εξαιρετικές εκδόσεις διπλών βυνυλίων, cd αλλά και ψηφιακά.

Το παίξιμο των Jim Matheos στις κιθάρες, αλλά και του Gunnar Olsen στα τύμπανα και φυσικά οι ξεχωριστές ερμηνείες από τον Ray Alder, δίνουν αυτήν την ήρεμη σαν ήχος, αλλά δυνατή σε αισθήσεις και γεμάτη ηχητικά χρώματα μουσική απόλαυση. Σε μια προσέγγιση που δεν έχει metalικές αποχρώσεις οι metalικές καρδιές θα σκιρτήσουν. Ακουστικά κατά βάσιν κομμάτια με αργό κυρίως τέμπο που σε βάζουν σε φάση μελαγχολίας και αισιοδοξίας συνάμα. Το ‘’Open Book’’ ανοίγει, τιμώντας τον τίτλο του, ένα βιβλίο, με νότες, λέξεις και εικόνες που μπλέκουν όμορφα και από εκεί πηγάζουν συναισθήματα και μια σκοτεινή αύρα. ‘’Flowers in Decay’’, τα οπτικοποιημένα ‘’Unmoved’’ και ‘’Empty’’, το πιο up tempo ‘’The Mission’’ το οποίο αναρωτιέται ‘’what kind place is this?’’, τα ‘’Throwing Stones’’, ‘’Where I;m From’’, ‘’We Move Around The Sun’’, ‘’Touch The Sky’’ είναι το κάθε ένα, ένα ξεχωριστό κεφάλαιο. Και έτσι το ‘’No Map’’ κλείνει αυτό το βιβλίο, αυτόν τον δίσκο δείχνοντας με ένα μικρό φωσάκι τον δρόμο τον λιγότερο ταξιδεμένο που γράφει κάποια ψυχή. Αυτόν που παίρνει ο καθείς μας όταν βιώνει και νιώθει τέτοιους δίσκους.

Δεν είναι Fates Warning, ορίστε το ξανά γραψα και ούτε έχει τέτοιες φιλοδοξίες, αλλά το ‘’Really Good Terrible Things’’ μας δίνει την ευχαρίστηση το να ακούς κάτι από τους Matheos και Alder.

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.