ASPHYX - Necroceros

ΜΙΑ ΑΚΡΩΣ ΕΛΚΥΣΤΙΚΗ ASPHYXΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Οι Ολλανδοί Asphyx, έχουν κερδίσει με το σπαθί, την αξία τους και την death/doom λεβεντιά τους μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, στην καρδιά μας. Και με τις παλιαότερες και την σημερική μορφή τους. Και τώρα μέσω της Century Media Records κυκλοφορούν τον δέκατο δίσκο τους με τον τίτλο ‘’Necroceros’’, το οποίο διαδέχεται το εξαιρετικό ‘’Incoming Death’’ του 2016.

Ο Martin van Drunen παρόν στις περισσότερες μορφές των Asphyx αλλά και σε ένα μεγάλο μέρος του Ολλανδικού death, με την φωνή του και παλαιότερα με το μπάσο του. Ο εδώ και κοντά μια δεκαπενταετία κιθαρίστας Paul Baayens και στα δέκα χρόνια μπασίστας Alwin Zuur και ο πιο νέος της παρέας, ο εδώ και μια πενταετία τυμπανιστής Stefan Hüskens είναι η εδώ και δυο δίσκους η μορφή των Asphyx. O Chris Kiesling δικαιώνει τον τίτλο του, Misanthropic-Art, με ένα τρομακτικό εξώφυλλο. Και μαζί με τα τρία official video clips, πρώτα το ‘’Botox Implosion’’ τον Νοέμβρη, το ‘’Knights Templar Stand’’ τον Δεκέμβρη και το πιο πρόσφατο ‘’The Nameless Elite’’ μας έδειξαν με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι οι Asphyx είναι εδώ και θα συνεχίζουν να μας δίνουν death metal δισκάρες. Καθώς και τα τρία μας θύμισαν όλα αυτά που αγαπάμε στους Asphyx χωρίς να μπαίνουν σε επαναληπτικές μανιέρες, αρά με αέρα σάπιο, όπως αυτοί ξέρουν. Ο ρυθμός εδώ είναι κυρίως βαρύς αργόσυρτος, death/doom. Ακούστε, τα ,‘’Molten Black Earth’’, ‘’Mount Skull’’, ‘’Three Years of Famine’’, ‘’Yield or Die’’ και το αλυσοδεμένο ‘’Necroceros’’ για αυτό. Και σε στιγμές ανεβαίνει τόσο όσο να βγάζει αυτό το αγνό Ολλανδικό death metal feeling, όπως στα ‘’The Sole Cure is Death’’ και ‘’In Blazing Oceans’’.

Όσοι τους ξέρουμε και τους αγαπάμε, ξέρουμε. Όλοι οι άλλοι αμέσως ξεκινήστε εντατικά Ashphxκτικά ακούσματα και της νέας τους δισκάρας, ‘’Necroceros’’ καθώς και των άλλων εννιά δίσκαρων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.