Goats of Doom - Shiva

ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΦΙΛΑΝΔΙΚΟΥ BLACK METAL

Άλλη μια Φιλανδική μπάντα ακραίου metal, συγκεκριμένα black metal είναι οι Goats Of Doom. Και μάλιστα με πολύ ταιριαστό όνομα. Είναι καμιά δεκαριά χρόνια πάνω κάτω και το ‘’Shiva’’ είναι το έκτο τους full length και κυκλοφορεί μέσω της Purity Through Fire σε cd, vinyl αλλά και ψηφιακά μέσω το bandcamp της μπάντας.

Με ένα εξώφυλλο που είναι τιμή στον Ινδό θεό Shiva που είναι και ο τίτλος του δίσκου και ένα εναρκτήριο κομμάτι με τα Ελληνικά γράμματα και κάπως υπερτονισμένο, ‘’ἀπōκάλυ’’ μας βάζουν στην τελετή τους οι Φιλανδοί Goats Of Doom. Και το black τους βάζει φρέσκια πνοή σε παλιές black metal ανάσες και τις κάνει πέρα από παγωμένες και πολύ ψυχωμένες συνάμα. Με τις folk μελωδίες θερμοφόρες, μέσα στην πολύ κάτω από το μηδέν ατμόσφαιρα και τα σχεδόν απόκοσμα φωνητικά να αποτελούν τις μαύρες κηλίδες μέσα στον άσπρο πάγο. Και τα ‘’Uljas uusi maailma’’, ‘’Luomiskertomus’’ και το νοσταλγικό που θυμίζει Moonsorrow ή Satanic Warmaster ‘’Armon varjot’’ που είναι μια βλοσυρή ακολουθία, το πιστοποιούν εμφατικά αυτό. Το ‘’Korjuu’’ και το ‘’Rotat’’ βάζουν πιο έντονα το folk στοιχείο και ακούγονται περισσότερο εύκολα από τα προηγούμενα. Το ομώνυμο ‘’Shiva’’ ακούγεται σαν μια εννιάλεπτη τελετή η οποία κλείνει με epic black τρόπο τον δίσκο.

Η ακρόαση του ‘’Shiva’’ των Goats Of Doom ήταν σίγουρα μια ιδιαίτερη εμπειρία ακρόασης, καθώς οι Φιλανδοί δείχνουν να έχουν δουλέψει το μουσικό τους ύφος, τον ήχο και τα επτά τραγούδια που μας παρουσιάζουν εδώ. Και σε κερδίζει ακρόαση με την ακρόαση χωρίς να χρειάζεται απαραίτητα να σε ενθουσιάζει. Εν αναμονή και άλλων ακροάσεων.

 

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.