Dream Theater - A View from the Top of the World

ΟΤΑΝ ΚΟΙΤΑΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ

Φτάσαμε και αξιωθήκαμε να ακούμε, να βιώνουμε, να απολαμβάνουμε, τον δέκατο πέμπτο ολοκληρωμένο δίσκο από το θέατρο των ονείρων, που μέσα από αυτό αναβλύζει αυτή η μουσική μαγεία των Dream Theater. Τίτλος του ‘’A View From The Top Of The World’’ και κυκλοφορεί σε διάφορες εκδόσεις, μερικές πάρα πολύ λαχταριστές, μέσω της InsideOut Music.

Η παραγωγή είναι του John Petrucci και το mixing, mastering του πολύ Andy Sneap που έχω την εντύπωση από αυτό που ακούω ότι περισσότερο πλησίασε τους Dream Theater παρά οι Dream Theater πλησίασαν στον ήχο που μας έχει συνηθίσει ο ίδιος. Με ένα εξώφυλλο σαν αυτά που μας έχουν καλομάθει οι Dream Theater, το οποίο περιγράφει πλήρως τον τίτλο, μας βάζουν με την μία στο νόημα. Στο ‘’A View From The Top Of The World’’ βλέπουμε και κυρίως ακούμε έντονη την παρουσία των υποτιμημένων δίσκων τους, όπως το ‘’Octavarium’’ με το χαρακτηριστικό το εικοσάλεπτο ομώνυμο κομμάτι στο τέλος, συνήθη πρακτική των Dream Theater σε δίσκους σαν το προαναφερόμενο, αλλά και πολλά στοιχεία από το ‘’Systematic Chaos. Εδώ έχουμε την πιο αρμονική, δημιουργική και εν τέλη την πιο τρελή και όμορφα τρελαμένη συνεργασία John Petrucci με Jordan Rudess, με το ‘’Awaken The Guardian’’ και η σκυτάλη, που δίνεται από τον έναν στον άλλο, στα solo τους, όπως στο ‘’Transcending Time’, και όχι μόνο, να είναι από τα πιο δυνατά χαραχτηριστικά του ‘’A View From The Top Of The World’’.

Αρχίζουμε με το ‘’The Alien’’, ένα κομμάτι που συγκεντρώνει πολλές από τις αρετές των Dream Theater, χωρίς όμως να το κάνει με την απαιτούμενη αρετή ώστε να μείνει αλησμόνητο. Μετά το ‘’Answering The Call’’ μπαίνει δυναμικά, με τον Λαμπρούκο εδώ να πρωταγωνιστεί βάζοντας φωτιά στην φωνητική μελωδία και όλους τους άλλους να ζωγραφίζουν ηχοτόπια. Το ‘’Invisible Monster’’ έδωσε χαρά, άμα την εμφάνιση του και παρόλο την πολυπλοκότητα του, έχει μπει στο μυαλό και την καρδιά μας με χαρακτηριστική ευκολία. Ενώ το ‘’Sleeping Giand’’ είναι περίπλοκο ως προς την δομή του και πολύ πλούσιο, δεν είναι το μόνο, σε μουσικές πληροφορίες. Κάτι που αλλάζει με το ‘’Transcending Time’’ καθώς είναι το κομμάτι με τις λιγότερες καλά κρυμμένες εκπλήξεις αλλά με φανερά προτερήματα και ιδιαίτερα ευκλομνημόνευτο ρεφρέν, που σου μένει εύκολα. Το ‘’Awaken The Master’’, που είναι το 3ο official clip, είναι το ‘’Forsaken’’ του ‘’A View From The Top Of The World’’. Είναι όσο metal όσο και prog με αλλαγές σε ρυθμό και διάθεση. Το A View From The Top Of The World είναι μέσα στο πετσί του ρόλου του σαν το τερματικό εικοσάλεπτο κομμάτι σε μια έκρηξη theaterικών ιδεών.

Όταν κοιτάς από ψηλά, από την κορυφή του κόσμου, μοιάζει η γη με ζωγραφιά, μια ζωγραφιά από νότες καμωμένες και όμορφα και μοναδικά μπλεγμένες από τους John Petrucci, Jordan Rudess, John Myung και χρωματισμένες με τους χτύπους του Mike Mangini και την φωνή του υπέροχου Λαμπρούκου μας , τον James LaBrie!!!

 

 

 

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.