The Spirit - Sounds from the Vortex

THE SPIRIT - The Clouds of Damnation (OFFICIAL LYRIC VIDEO)

ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΗ ΗΘΙΚΗ

Οι The Spirit πριν ένα χρόνο κυκλοφόρησαν το πρώτο τους δίσκο, μέσω της Eternal Echoes, με τον τίτλο ‘’Sound For The Vortex’’. Αυτές τις μέρες, ένα χρόνο μετά, στις 10 του Αυγούστου του 2018, η Nuclear Blast τον επανακυκλοφορεί σε 12’ βυνύλιο και σε cd. Με διαφορετικό εξώφυλλο, καθώς το πρώτο είχε μια extreme prog διάθεση και το δεύτερο βγάζει μια ανέμελη αλλά και μπερδεμένη death κυρίως διάθεση. Και έτσι, έστω και καθυστερημένα, υπέπεσε στην αντίληψη μου.

Το black/death του Γερμανικού σχήματος από το Saarbrücken του  Saarland, διαθέτει ψυχρές αρμονικές μελωδίες, άριστο παίξιμο από όλους στην μπάντα, και μια ολόσωστη πεντακάθαρη παραγωγή που αφαιρεί το cult του πράγματος, αλλά μας δίνει όλα τα συστατικά πεντακάθαρα σαν κρύσταλλο. Έτσι η παγανιστική ατμόσφαιρα που θέλουν να μεταδώσουν με την μουσική τους οι The Spirit, διαχέεται στο δωμάτιο με του που ξεκινάει να παίζει το ‘’Sound For The Vortex’’.

Από τα πρώτα δευτερόλεπτα μυρωδιές Dissection και Sacramentum αναβλύζουν από το ομώνυμο κομμάτι που ανοίγει τον δίσκο. Ατμοσφαιρικό και riffάτο black αναμιγνύονται με melodic death, έτσι και το Σουηδικό του πράγματος. Έτσι και τα επτά κομμάτια γίνονται επτά μεγάλες εκρήξεις ‘’Cosmic Fear’’, τα ‘’The Clouds of Damnation’’και ‘’Cross The Bridge Of Eternity’’, τίτλαρος, τα οποία αμφότερα έγιναν lyric video και το μάλλον καλύτερο ‘’Illuminate The Night Sky’’ ξεχωρίζουν και είναι αρκετά για να δώσουν την καλύτερη δυνατή αίσθηση σε όλους που θα ακούσουν το ‘’Sound For The Vortex’’.

Δυνατό ντεμπούτο το ‘’Sound For The Vortex’’ από τους The Spirit.

Copyright 2024. All Right Reserved.