Steel Arctus - Master Of War

ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΙΑΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΟΡΡΑ

Μόλις άκουσα για τους Steel Arctus, τη μπάντα από την αγαπημένη μου Θεσσαλονίκη, μου ξύπνησαν μνήμες από τα υπέροχα χρόνια που πέρασα εκεί δουλεύοντας στα γνωστά Liveάδικα με rock και metal μουσική, από όπου ξεπήδησαν πολλές μπαντάρες που διαπρέπουν στο χώρο της rock και Metal μουσικής σκηνής. Έπεσε λοιπόν στα χέρια μου ο δεύτερος δίσκος τους με τίτλο “Master Of War’’ και ακούγοντάς τον πραγματικά εξεπλάγην από την υπέροχη δουλειά τους, γιατί εδώ μιλάμε για ένα άλμπουμ ατόφιου, κλασικού αριστουργήματος της Epic – Power Heavy Metal!!!

Από τη στιγμή που άρχισα να γράφω για το METALZONE.gr μου έχει γίνει συνήθεια να παρακολουθώ την ελληνική Heavy Metal σκηνή, που μας χαρίζει πλέον πραγματικά διαμάντια και στέκονται επάξια στο παγκόσμιο στερέωμα. Ακούω κι εγώ πια για ώρες ολόκληρες δίσκους από Ελληνικά συγκροτήματα, μιας και όπως σας έχω πει και παλαιότερα, ήμουν επιφυλακτικός απέναντί τους, κάτι τέτοιο δεν ισχύει πια και μερικά συγκροτήματα κατέχουν περίοπτη θέση στην καρδιά μου και στη δισκοθήκη μου και να είστε σίγουροι ότι και οι Steel Arctus είναι πλέον μέσα στα αγαπημένα μου.

Στο "Master of War" έχουμε μια παραγωγή που είναι κρυστάλλινη, καθαρή, σφιχτή και μοντέρνα, με ένα ήχο που θα μπει σε πολλές αγαπημένες playlist και αυτό θα συμβεί γιατί οι Steel Arctus ήρθαν για να μείνουν. Όλα λειτουργούν καλύτερα για το συγκρότημα, η πανδημία βοήθησε να δέσουν και να αποδώσουν καλύτερα παρουσιάζοντάς μας μια φανταστική δουλειά. Ο Τάσος Λάζαρης βγάζει… τρελή δύναμη με τις φωνητικές του χορδές, όπως επίσης και οι συνθέσεις του Nash G. Υπάρχει ένας καταιγισμός από επικά και μεγαλειώδη ρεφρέν και τόσο ταιριαστές μελωδίες που δημιουργούν ένα επικό, ατμοσφαιρικό και συμπαγές ήχο, όλα τα μέλη δένουν τέλεια και βγαίνει μια αυτοπεποίθηση και μια σιγουριά σε όλο το δίσκο.

Το άλμπουμ ξεκινά με ένα καταπληκτικό τραγούδι όπως το "Master of War" και κλείνει με ένα φοβερό instrumental το "Cry for Redemption",

Αγαπημένα κομμάτια:

  • Master Of War, η αρχή ενός έπους!!!!

  • Cry For Redemption, ένα ατμοσφαιρικό κομμάτι, με το μαγικό φλάουτο να σε στέλνει κάπου στο μεσαίωνα!!!

  • Midnight Priest, Φωνητικά που φτάνουν πάρα πολύ ψηλά και μουσική που σε εκτινάσσει.

Οι Steel Arctus μόλις κυκλοφόρησαν ένα υπέροχο άλμπουμ και μιας και προέρχονται από την αγαπημένη μου Θεσσαλονίκη, ελπίζω και εύχομαι να διαδώσουν και να προωθήσουν τη μουσική τους στα πέρατα του κόσμου. Το “Master of War” είναι ένα από τα καλύτερα Epic/Heavy Metal άλμπουμ αυτής της χρονιάς και αφήνει παρακαταθήκη για ένα λαμπρό μέλλον!!!

 

Γιάννης “Νύχτες φτιαγμένες από METALο” Πάνου

 

Copyright 2024. All Right Reserved.