Dimitris Gallikas - Thoughts And Emotions In Unison

ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΤΑΣΤΙΕΡΑ

Τα instrumental άλμπουμ έχουν το δικό τους ακροατήριο, και συνήθως αποτελείται από μουσικούς. Για να μπορέσει λοιπόν μια κυκλοφορία να αγγίξει το ευρύτερο κοινό, θα πρέπει η μουσική να καλύψει την απουσία φωνητικών και στίχων που επιτρέπουν την πιο άμεση σύνδεση με τον ακροατή. 

Ο Dimitris Gallikas, μας παρουσιάζει μια συλλογή κομματιών τα οποία έγραψε σε μία διάρκεια τριών ετών, μεταξύ 2018 και 2021. Με εμφανείς επιρροές από μεγαθήρια του είδους, όπως οι Satriani, Vai, Malmsteen και Van Halen, τα δέκα κομμάτια που αποτελούν τον δίσκο παρουσιάζουν μια ποικιλομορφία και η ροή είναι ευχάριστη. Μπορώ να πω πως δεν κατάλαβα πότε πέρασαν τα 40 λεπτά της συνολικής διάρκειας. Δεν ήταν λίγες οι φορές που κατά τις αρκετές ακροάσεις επιδόθηκα στο πατροπαράδοτο air-guitar, μιας και οι μελωδίες είναι κλασικές hardrockιές. 

Από τεχνικής πλευράς δεν έχουμε κάποια ιδιαίτερη πολυπλοκότητα, χωρίς αυτό να αποτελεί αρνητικό στοιχείο. Όπως ανέφερα και πριν, η βάση των συνθέσεων βρίσκεται στον hard rock χώρο, αν εξαιρέσουμε το Sardinia με το reggae “άρωμα” που μου θύμισε Satriani του Not Of This Earth. Άλλα κομμάτια που μου έκαναν εντύπωση είναι τα The Usual Question που σε σημεία μου έφερε στο μυαλό το Passion And Warfare του Vai, καθώς και το The Fifth King, του οποίου η εισαγωγή ειδικότερα παραπέμπει στον Malmsteen. Να σημειώσω πως στις παραπάνω αναφορές των ονομάτων φαίνεται η επιρροή και όχι κάποιου είδους αντιγραφή. Θα πρέπει ακόμα να αναφερθώ στην αρκετά καλή παραγωγή και την μουσική συνεισφορά των Nigel Foxxe και Βοb Katsionis (τύμπανα και πλήκτρα), οι οποίοι δίνουν έξτρα κύρος στη συγκεκριμένη κυκλοφορία.

Για πρώτη λοιπόν δισκογραφική απόπειρα, άκουσα κάτι ευχάριστο και αρκετά ενδιαφέρον και περιμένω την επόμενη δουλειά.  Οδηγίες “χρήσεως” (για όσους το ‘φυσάνε’ και γεμίζουν ακόμα ντεπόζιτο): Ιδανικά με καλό καιρό, μπείτε στο αυτοκίνητο, ανοίξτε τα παράθυρα και οδηγήστε βράδυ στην πόλη υπό τους ήχους του Thoughts And Emotions In Unison

 

Γιάννης Μαργαρίτης

 

Copyright 2024. All Right Reserved.