Battle Symphony - War On Earth

Συμφωνική METAL όπερα….Ναι από την Ελλάδα!!!

            Οι Battle Symphony είναι μια Συμφωνική Επική Metal μπάντα, από την Ελλάδα, ναι μη σας φαίνεται παράξενο ναι από την Ελλάδα και είναι μια πάρα πολύ καλή μπάντα και αυτό δεν το λέω επειδή είναι Έλληνες μιας και εγώ ο ίδιος είμαι αυστηρός για να μην πω και προκατειλημμένος απέναντι στις Ελληνικές μπάντες που παίζουν την αγαπημένη μου μουσική!!!  Οι  Battle Symphony λοιπόν συνδυάζουν  το αγνό, επικό Heavy Metal, με άλλα είδη, όπως η Folk και η Κλασική Μουσική, με έμφαση στα πλήκτρα, και σε άλλα κλασικά ορχηστρικά μουσικά όργανα και με ωραίο πάντρεμα της ηλεκτρικής κιθάρας, τέλος με τα μελωδικά φωνητικά να είναι εξαιρετικά και πολύ υψηλού επιπέδου, μας δίνουν ένα άλμπουμ που ακούγεται όχι απλά ευχάριστα, αλλά ξανά και ξανά, με τα καλογραμμένα τραγούδια του το War on Earth είναι ένα άλμπουμ με συγκλονιστικούς ύμνους και επικά στοιχεία, επίσης να δημιουργεί μια ατμόσφαιρα και έντονα συναισθήματα. Θα συμφωνήσετε ακούγοντάς τους ότι το Project δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλες μπάντες του είδους ανά τον κόσμο. Κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους “War On Earth”, στις 15 Μαΐου του 2022, σε παραγωγή του Έκτορα Τσολάκη, από τη γαλλική εταιρεία Soman Records!

           Το “War On Earth” είναι μία Metal Opera, που δημιουργήθηκε από τον Έλληνα δημοσιογράφο, συγγραφέα και πληκτρά, Νίκο Τζουάννη. Το συγκεκριμένο project φιλοξενεί τις συμμετοχές διαφόρων τραγουδιστών και μουσικών, μεταξύ άλλων των Roberto Tiranti (Labyrinth), Daniel Heiman (ex - Lost Horizon) Nicholas Leptos (Arrayan Path, ex - Warlord), Tasos Lazaris (Fortress Under Siege), Dee Theodorou (Illusory), Grigoris Giarelis (Badd Kharma), hector.d (Mahakala), Gus Drax (Sunburst,Suicidal Angels,and Black Fate), Stathis Pavlantis (Reflection), Julian Küster (Black Eden), George Halliwell (Fortis Ventus), Felipe Del Valle (Delta) και Katie Johnson.

           Παρά τον αριθμό των μουσικών που συμμετείχαν στη δημιουργία του War on Earth , το άλμπουμ μοιάζει σαν ένα συνεκτικό έργο, οι μουσικοί που συμμετέχουν και σε ορισμένα κομμάτια είναι και πολλοί,  ξέρουν ξεκάθαρα τι κάνουν με το υλικό, και βάζοντας  το ταλέντο και την εμπειρία τους μας δίνουν ένα ποιοτικό περιεχόμενο και μια συνοχή στη συλλογή των τραγουδιών που  κρατάει αμείωτη την προσοχή του ακροατή, οι θαυμαστές συγκροτημάτων όπως οι Therion, Lacuna Coil, Nightwish, Avantasia και άλλων πραγματικά θα μείνουν πολύ ευχαριστημένοι ακούγοντάς τους.

         Στο ντεμπούτο τους άλμπουμ, μας παρουσιάζουν μια ιστορία, επιστημονικής φαντασίας, όπου μαίνεται η μάχης ενός στρατού από επαναστάτες ανθρώπους ενάντια στους γήινους, αλλά και τους εξωγήινους κατοίκους, του πλανήτη Γη και η ιστορία αυτή εκτυλίσσεται μέσα από τα 12, (11 + 1 bonus track) τραγούδια τους.

Αν μου πείτε να ξεχωρίσω κάποια από τα τραγούδια του άλμπουμ,  θα σας έλεγα πως η μουσική των Battle Symphony είναι τόσο καλή που δύσκολα μπορείς να επιλέξεις κάποιο χωρίς να….. ‘’ρίξεις ‘’ κάποιο άλλο. Θα επιλέξω όμως ανάμεσα στα δώδεκα διαμαντάκια και θα πάω ανάποδα, γιατί μου έμεινε το bonus track Los Guerreros, που τα φωνητικά είναι Ισπανικά παρακαλώ, και ξεκινάει σαν μια μελωδική μπαλάντα και σιγά – σιγά ανεβάζει ρυθμό και παρασύρει τον ακροατή….. με τις εναλλαγές από αργό σε γρήγορο τέμπο, πραγματικά εξαιρετικό!!!!

            Αμέσως επόμενο είναι το σχεδόν 13 λεπτών ‘’The Battle Symphony’’, εδώ έχουμε να κάνουμε πραγματικά για ένα κλασικό συμφωνικό METAL κομμάτι, έναν ύμνο θα έλεγα, όπου ξετυλίγεται πραγματικά το ταλέντο όλων των συμμετεχόντων. Αν και τα 13 λεπτά για τραγούδι θα έλεγε κάποιος ότι θα κούραζε, οι εναλλαγές από αργό σε γρήγορο, η αφηγηματικού τύπου απαγγελία των στίχων σε ορισμένα σημεία και το οπερετικό ανέβασμα στις οκτάβες, σε κάνουν να μην καταλάβεις ότι το τραγούδι αν και διήρκησε τόσο τελείωσε και θέλεις να το ξανακούσεις!!

            Τέλος δεν μπορώ να μη μιλήσω για το επικό “Fire On Earth”, που είναι και το πρώτο single του άλμπουμ, μπαίνει τόσο ατμοσφαιρικά και συνεχίζει σε ένα ρυθμό καθηλωτικό, με φωνητικά και ορχηστρικά υψηλού επιπέδου.

           Η διασκευή του Darling των Stories, είναι τόσο ωραία δουλεμένη που πιστεύω ότι και οι ίδιοι θα τους έβγαζαν το καπέλο, συνδυάζοντας τέλεια τα μελωδικά φωνητικά με τα ορχηστρικά όργανα βγαίνει ένα υπέροχο αποτέλεσμα.

           Το “War On Earth” θα είναι διαθέσιμο ως digipack CD, μαζί με το  special bonus τραγούδι και σε ψηφιακή μορφή, σε όλες τις streaming πλατφόρμες.

 

 

Γιάννης  “Νύχτες φτιαγμένες από METALο” Πάνου

 

Copyright 2024. All Right Reserved.