Cardinals Folly / Lucifer's Fall - Cardinals Folly / Lucifer's Fall (split)

Cardinals Folly - Walvater Proclaimed (Single 2019)

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ

Μια heavy doom μπάντα από την μακρινή Αουστράλια, από την Adelaide, οι Lucifer's Fall  και μια doom μπάντα από την παγωμένη Φιλανδία, από το Helsinki, οι Cardinals Folly, ενώθηκαν με τα δεσμά και τις ευλογίες της Cruz Del Sur και έφτιαξαν και κυκλοφορούν το split cd ή 12’’ βυνύλιο με τον τίτλο ‘’Cardinals Folly / Lucifer's Fall’’. Τα ονόματα τους δηλαδή.

Η κάθε μια μπάντα φέρνει τρία κομμάτια της. Μια πλευρά του βυνυλίου εκάστη δηλαδή. Η πρώτη πλευρά, ή τα πρώτα τρία κομμάτια του cd ανήκουν στους Φιλανδούς Cardinals Folly. Μπάντα από το 2007, αρκετά δημιουργικοί, με τέσσερα full length και με αρκετά μεγάλη καλλιτεχνική σχέση με αντίστοιχου ήχου μπάντες όπως τις Revered Bizarre – Lord Vicar από την χώρα τους, ή Lamp Of Troth από την U.S.A. Τρία κομμάτια έχουν εδώ : ‘’Walvater Proclaimed!’’, ‘’Spiritual North’’ και ‘’Sworn Through Odin's and Satan's Blood’’, τίτλαρος.

Η δεύτερη πλευρά, ή τα τρία τελευταία κομμάτια του cd, είναι των Lucifer's Fall. Στη τρέχουσα δεκαετία οι Αυστραλοί, έχουν δυο ολοκληρωμένους δίσκος και κάμποσα eps, singles και splits. Και εδώ, βαθιά επιρροή είναι οι Revered Bizarre – Lord Vicar. Άρα αν το δούμε βαθύτερα και για τις δυο αυτές μπάντες, ο δρόμος τους ξεκινά και τελειώνει στους Black Sabbath, της πρώτης περιόδου. Και εδώ τα τρία κομμάτια, της δεύτερης, δικής τους πλευράς, ‘’Die Witch Die’’, ‘’Call Of The Wild’’, ‘’The Gates Of Hell’’, όπως και αυτά της πρώτης, αυτό δείχνουν.

Τι είναι αυτό που τους ενώνει λοιπόν. Αυτή η βαριά κληρονομιά που ξεκίνησε τότε από τους Black Sabbath, και μπάντες όπως οι Revered Bizarre, Count Raven και πολλές άλλες, το μπόλιασαν με doom κατάρες και ευχές και μουσικές αλυσίδες βαριές και ασήκωτες. Οι δυο μπάντες μας βάζουν στο δικό τους κόσμο που έχει αυτόν την heavy/doom ατμόσφαιρα, ενώνοντας μας όλους σε αυτήν.

Copyright 2024. All Right Reserved.