FIFTH ANGEL - When Angels Kill

ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΣΑΛΠΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ

Εδώ και πολλά χρόνια έχω κάτι σαν Άγια Δισκοπότηρα τα πρώτα δυο Fifth Angel. Το πρώτο ‘’Fifth Angel’’ του 1986 σε μια Crimson Glory metalιάδα και το δεύτερο ‘’Time To Tell’’ του 1989 σε πιο hard rock, Dokken φερ ειπείν μονοπάτια. Πολλά χρόνια μετά ασχολήθηκα με το επόμενο, αργοπορημένο τους, βήμα ‘’The Third Secret’’ του 2018. Τώρα οι Fifth Angel σαλπίζουν για τέταρτη φορά με το ‘’When Angel Kill’’ που το κυκλοφορούν μέσω της Nuclear Blast σε cd σε 2 12" vinyls και ψηφιακά μέσω του bandcamp της μπάντας.

Τρία τα αρχικά μέλη. Ed Archer στην κιθάρα, Ken Mary στα τύμπανα και ο μπασίστας John Macko που μπήκε στην μπάντα με λίγους μήνες καθυστέρηση. Σε αυτούς βάζουμε τον τραγουδιστή John Macko που μπήκε τώρα και τον έτερο κιθαρίστα Steve Conley που ήρθε δανεικός με όψιον αγοράς, sic, από τους Flotsam Ant Jetsam.

Από το εξώφυλλο αλλά και από το intro ‘’Descent Into Darkness’’ και από το ομώνυμο ‘’When Angel Kill’’ ακούμε την επιστροφή στον ήχο και το ύφος του πρώτου τους θρυλικού δίσκου, κάτι που είχε παρατηρηθεί από το πρω πενταετίας ‘’The Third Secret’’. Heavy metal ήχοι και ρυθμοί μελωδίες που φιλοδοξούν να μείνουν στην καρδιά και τα χείλη του κάθε metalhead. Πάρτε τα "Resist the Tyrant", "On Wings of Steel", "We Are Immortal", ‘’Seven Angels’’, "Blinded and Bleeding" σαν ισχυρά τέτοια παραδείγματα. Εδώ ο ήχος φέρνει σε Judas Priest τελευταίων χρόνων. Η αλήθεια είναι ότι στα πρώτα ακούσματα του ‘’When Angel Kill’’ δεν ενθουσιάστηκα. Και σε ήχους σαν των Fifth Angel η λογική λέει ή σε πιάνουν από το λαιμό με την μία ή αλλιώς άστα – βράστα. Ποτέ μην υποτιμάμε όμως την μουσική, πόσο μάλλον το heavy metal. Έτσι σε κάθε ακρόαση εδώ γουστάρω και παραπάνω. Έτσι κάθε ακρόαση των παραπάνω, του ‘’Kill The Pain’’, ‘’Five Days To Madness’’ ή της δυναμικής μπαλάντας "Ashes to Ashes" είναι απολαυστική.

Δεν πιάνουν την μεγαλοσύνη του ντεμπούτου και το songwriting του ‘’Time To Tell’’, αλλά όπως και στο προηγούμενο τους ‘’The Third Secret’’ έτσι και εδώ στο ‘’When Angel Kill’’ οι Fifth Angel δείχνουν εμφατικά ότι επέστρεψαν για τα καλά, όχι για νοσταλγικούς λόγους, αλλά γιατί είναι πολύ δημιουργικοί, είναι τέρμα δυναμικοί και φυσικά είναι heavy metal!!!

 

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.