ALESSIO SECONDINI MORELLI'S HYPER-URANIA - Hyper-Urania

ALESSIO SECONDINI MORELLI'S HYPER-URANIA – Hyper-Urania

Κατ’ αρχήν θα ήθελα να αναφερθώ σε κάποια γεγονότα που εξηγούν την καθυστέρηση παρουσίασης της συγκεκριμένης κυκλοφορίας από εμένα. Η συγκεκριμένη δουλειά στάλθηκε σε εμένα κάπου στα μέσα Ιουνίου του 2022 ταχυδρομικά, έφτασε στην Ελλάδα στις 25 Ιουλίου του 2022 και το ειδοποιητήριο για να την παραλάβω από τα ΕΛΤΑ ήρθε στα χέρια μου στις 9 Αυγούστου το 2022. Αν θέλω να δω το ποτήρι μισογεμάτο θα πω πάλι καλά που δεν γύρισε πίσω στον αποστολέα της, αλλά δεν μπορώ να το κάνω διότι η εικόνα που παρουσιάζουν και τα ελληνικά ταχυδρομεία είναι αυτή της διάλυσης. Κι αναρωτιέμαι θα αφήσουμε τίποτα όρθιο και λειτουργικό σ’ αυτή τη χώρα;

Τέλος πάντων, ας προχωρήσω στην παρουσίαση της παρούσας δισκογραφικής δουλειάς. Το συγκρότημα HYPER-URANIA είναι το προσωπικό project του κιθαρίστα και συνθέτη ALESSIO SECONDINI MORELLI. Ενός μουσικού αρκετά δραστήριου και δημιουργικού του οποίου η δημιουργικότητα δεν μπορεί να περιοριστεί σε ένα μόνο μουσικό είδος. Για να σας δώσω να καταλάβετε πέραν του παρόντος project είναι επίσης συνθέτης και κιθαρίστας στο doom metal συγκρότημα τους ANNO MUNDI και της μπάντας Freddy & The Kruegers.

Η όλη ιδέα για την δημιουργία του εν λόγω project γεννήθηκε στο μυαλό του Alessio κάπου στα τέλη του 2015. Σιγά σιγά με πολύ δουλειά, επιμονή και υπομονή κατάφερε να ολοκληρώσει το πρώτο άλμπουμ του που παρουσιάζουμε εδώ. Μια δουλειά που ακούγοντας την αντιλαμβάνεσαι ότι ο μουσικός ήθελε να τιμήσει αλλά και να εξερευνήσει τις δικές του μουσικές επιρροές τις οποίες φυσικά φιλτράρισε με τις δικές του εμπειρίες και προσωπικό στυλ παιξίματος.

Αποτέλεσμα της όλης του προσπάθειας είναι να μας χαρίσει έναν δίσκο αποτελούμενο από 10 συνθέσεις οι οποίες καταφέρνουν να ακουστούν νοσταλγικές αλλά επίσης σύγχρονες και γεμάτες φρεσκάδα. Από την πρώτη στιγμή ο ακροατής θα αντιληφθεί ότι ο Alessio θέλει να δημιουργήσει μουσική που έχει έντονο σημείο αναφοράς τον hard rock και heavy metal ήχο της δεκαετίας του 70 και του 80. Και το καταφέρνει πολύ καλά αφού πράγματι όλη η κυκλοφορία θα σας φέρει στο νου μουσικούς και συγκροτήματα όπως οι SAXON, IRON MAIDEN, SCORPIONS, MICHAEL SCHENKER, LED ZEPPELIN,WISHBONE ASH κ.λπ. Κι όλες αυτές οι επιρροές δεν αποδίδονται με έναν στείρο μιμητικό τρόπο, αλλά απεναντίας ο συνθέτης τις συνδυάζει με πολύ ευφάνταστο και δημιουργικό τρόπο.

Είναι τόσο πειστικός ο τρόπος που δημιουργεί την μουσική του ο Alessio που ώρες ώρες ακούγοντας μια σύνθεσή του που περιέχεται στην παρούσα κυκλοφορία περιμένεις να την τραγουδά ο Biff Byford, ο Bruce Dickinson, o Klaus Meine, o Robert Plant και η Doro. Αναφέρομαι στα παραπάνω ονόματα τραγουδιστών για να δώσω στον αναγνώστη μια όσο το δυνατόν καλύτερη περιγραφή των εντυπώσεων που μου δημιούργησε ο δίσκος και χωρίς καμιά διάθεση να μειώσω την συνεισφορά των τραγουδιστών που συμμετέχουν εδώ και κάνουν πολύ καλή δουλειά που με την ερμηνεία τους συμβάλουν σημαντικά να αναδειχθούν οι συνθέσεις που περιέχονται σε αυτόν. Ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας που δίνει μια ρετρό αλλά όχι παρωχημένη αισθητική στην παρούσα κυκλοφορία είναι η παραγωγή της που είναι καθαρή, δυναμική κι επιτρέπει να ακουστούν λεπτομερώς όλοι οι μουσικοί που συμμετέχουν εδώ.

Ο ίδιος ο Alessio δηλώνει ότι ένιωσε πραγματικά ελεύθερος όταν δημιουργούσε το συγκεκριμένο δίσκο κι αυτό πιστεύω ότι αποτυπώνεται πολύ καθαρά στην κυκλοφορία αυτή. Ένας δίσκος που δημιουργήθηκε από έναν μουσικό που ήθελε να συνθέσει την μουσική που τον έβαλε στον χώρο της hard rock και heavy metal μουσικής και τον συντροφεύει μέχρι και σήμερα. Μια κυκλοφορία που έχει τις ρίζες της βαθιά στον ήχο της δεκαετίας του 70 και του 80, αλλά παραμένει συγκεντρωμένη στο παρόν. Μια κυκλοφορία όπου ο δημιουργός της πέρασε καλά καθώς την δημιουργούσε κι αυτό αποτυπώνεται σε κάθε σύνθεση που περιέχεται εδώ. Και για τον γράφοντα μια από τις καλύτερες hard rock και heavy metal κυκλοφορίες που κυκλοφόρησε το 2022. Πιστεύω ότι θα ήταν καλή ιδέα να κυκλοφορήσει κι ως βινύλιο.

Copyright 2024. All Right Reserved.