APHRODITE - Orgasmic Glory

APHRODITE - Orgasmic Glory

Από το όνομα του συγκροτήματος γίνεται εμφανές ότι έχουν μια αδυναμία για την αρχαία Ελληνική μυθολογία που θα μου επιτρέψετε να πω ότι είναι η καλύτερη και πιο ευφάνταστη παγκοσμίως χωρίς καμιά διάθεση εθνικιστική από πλευράς μου. Την δεν αγάπη τους αυτή την επιβεβαιώνει και το επικό εξώφυλλο όπου αναπαριστά την μάχη μεταξύ του μινώταυρου και του Θησέα.

Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι οι APHRODITE είναι project μουσικών που ήδη έχουν αποκτήσει κάποια φήμη σε όσος ασχολούνται με την παγκόσμια underground metal σκηνή και δη του ιδιώματος του speed metal. Συγκεκριμένα στο συγκρότημα συμμετέχουν ο Jo Steel που ήδη έχουμε γνωρίσει από τους ICE WAR, η Tanza Speed γνωστη από τους DEMONA και ο Yan Turbo, του οποίου το κύριο συγκρότημα είναι οι punk rockers COLORSFADE.    

Σκοπός αυτής της σύμπραξης μουσικών είναι η δημιουργία πρωτόλειου speed metal εμπνευσμένο αποκλειστικά από τον 80’s metal ήχο. Οπότε στις 8 συνθέσεις που περιέχονται εδώ θα ακούσετε συνθέσεις που εμπνέονται από την κληρονομιά που έχουν αφήσει συγκροτήματα όπως οι AGENT STEEL και οι EXCITER. Πέραν, όμως, αυτών, προσωπικά διέκρινα και μια επιρροή από την Γερμανική speed metal σκηνή και μάλιστα μου έφεραν στο νου την πρώτη κυκλοφορία των BLIND GUARDIAN. Πέραν όλων αυτών των στοιχείων, στην παραπάνω κυκλοφορία υπάρχουν και κάποια ψήγματα από το punk rock ιδίωμα.

Η παραγωγή του δίσκου αποπνέει αυτή την 80’s ερασιτεχνική αισθητική που έχουμε συναντήσει σε πολλές καλτ κυκλοφορίες εκείνης της εποχής, όπως για παράδειγμα σε συγκρότημα όπως οι HEATHEN'S RAGE. Έχω δε την αίσθηση ότι αυτό γίνεται σκόπιμα.

Προσωπικά δεν είμαι θιασώτης των τέλειων παραγωγών, αλλά από την άλλη δεν μπορώ να αποθεώσω κι ότι έχει ερασιτεχνική παραγωγή μόνο με τη λογική ότι με τον τρόπο αυτό αποκτά μια καλτ υπόσταση. Για να ακούσω, όμως, κάτι με τέτοιου είδους παραγωγή απλά πρέπει οι συνθέσεις να έχουν κάτι να μου δώσουν, να μου τραβήξουν την προσοχή. Στην περίπτωσή μας, οι συνθέσεις χωρίς να με κουράζουν, μου ακούστηκαν πολύ τυπικές για το ιδίωμα και κάτι που έχω ακούσει ήδη αρκετές φορές. Επίσης δεν με ενθουσίασαν τα φωνητικά που μου ακούστηκαν μονότονα κι άνευρα. Φωνητικά που θα ταίριαζαν περισσότερο σε μια punk rock κυκλοφορία.

Σέβομαι την προσπάθεια του κάθε μουσικού και το τι θέλει να πετύχει με την δημιουργία του, αλλά από την άλλη νιώθω ότι είναι χρέος μου να εκφράσω πως ένιωσα ακούγοντας την εκάστοτε κυκλοφορία. Το άλμπουμ με τίτλο «Orgasmic Glory» μου φάνηκε κάπως τυπικό και μονότονο για το είδος του. Μια κυκλοφορία που απευθύνεται αποκλειστικά σε φίλους που αγαπούν τον obscure metal ήχο και είναι προκατειλημμένοι σε ότι έχει καλή παραγωγή. Από την άλλη καταλαβαίνω ότι αυτόν τον ήχο ήθελαν να δημιουργήσουν οι APHRODITE και σ’ αυτό τον τομέα κάνουν πολύ καλή δουλειά. Δεν θα προσθέσω κάτι άλλο, απλά θα πω αυτό που πάντα υποστηρίζω, ακούστε κι εσείς την εν λόγω κυκλοφορία για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.

   

Copyright 2021. All Right Reserved.