IMAGES OF EDEN - Angel Born

Images of Eden-Angel Born

Εκπληκτική κυκλοφορία ο νέος δίσκος των Images Of Eden. Πάντα τους είχα σε μεγάλη εκτίμηση αλλά νομίζω ότι αυτή τη φορά ξεπέρασαν τον εαυτό τους. Οι Images Of Eden είναι το καλλιτεχνικό παιδί του Gordon Tittsworth αφού έφυγε από τη προηγούμενη μπάντα του το 1998. Ο πρώτος, ομώνυμος,αυτοχρηματοδοτούμενος δίσκος κυκλοφόρησετο 2001 και τα πάντα ανέλαβε ο ίδιος εκτός από τα drums (session μουσικός). Στα επόμενα χρόνια, με αραιά χρονικά διαστήματα και κάποιες προσθήκες στη σύνθεση τις μπάντας κυκλοφόρησαν δυο ακόμα αυτοχρηματοδοτούμενα άλμπουμς progressive metal με διανομή από τη Nightmare Records και δυστυχώς μικρή διανομή στην Ευρώπη. Τα καλά ξεκίνησαν αργότερα (‘’Soulrise’’-2018, από την Pavement Music). Τρομερή διαφορά και εξέλιξη.  Με προσθήκη φίλων γνωστών και συναδέλφων στη μπάντα, ο ήχος του ‘’Soulrise’’ ήταν πιο δεμένος και δουλεμένος. Τρία χρόνια αργότερα, ίδια εταιρία, νέος δεύτερος κιθαρίστας (γνωστός τους από τους Born Of Fire) και νέο άλμπουμ που ανεβάζει και άλλο το επίπεδο. Παραγωγή από τους ίδιους, μίξη από τον θεούλη Bill Metoyer και το νέο τους cd ήδη διαθέσιμο για όλους εμάς που αγαπάμε τη ποιοτική μουσική.

Η φωνή μιας μπάντας ίσως είναι από τα σηματικότερα στοιχεία που θα σε πείσουν για μια μπάντα, τουλάχιστον στα πρώτα 1-2 ακούσματα. Και ο Gordon Tittsworth έχει ΦΩΝΑΡΑ. Αμερικάνικο progressive metal, με εξαιρετικές μελωδίες από ρυθμικές κιθάρες και πλήκτρα. Αρπίσματα που δημιουργούν εξαιρετικές συγχορδίες και αρμονίες. Ο νέος κιθαρίστας μας δείχνει την αξία του με το ‘’ζορικο΄΄΄σόλο του. Ντάξει, ο τύπος έπαιζε στους Psychic Pawn (μπάνταρος), όπως και ο drummer τους βέβαια και ξέρουν πολύ καλά πως να δημιουργούν εξελικτικές δυναμικές που σε συντρίβουν χωρίς να κουράζουν. Σαν σχολή θα έλεγα ότι έχουν περισσότερο Fates Warning (με φωνή προς Queensryche μεριά όμως) σε σχέση με τις άλλες σχολές αλλά εδώ πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι μιλάμε για εντελώς προσωπική μουσική, αυθεντική και αγνή. Ο τρόπος σκέψης και εκτέλεσης ταιριάζει σε ηγέτες και το αποτέλεσμα ακούγεται συνταρακτικό, άψογο και ενδιαφέρον για τα σχεδόν εβδομήντα λεπτά που διαρκεί. Μόνο τα δυο πρώτα τραγούδια να υπήρχαν στο δίσκο, θα άξιξε για αγορά.Προσθέστε πανέμορφους, θετικούς και έξυπνους στίχους πάνω στις εμπνευσμένες δημιουργίες τους.  

Διαφορετικότητα σε κάθε σύνθεση. Καποιες πιο prog, κάποιες πιο άμεσες heavy metal, κάποιες πιο hard rock. Στο ‘’ If?’’ επιλέγουν ακουστικές κιθάρες (μέσω Michael Wolff), συναισθηματικά φορτισμένα φωνητικά και εύστροφους ρυθμούς γεμάτο ταλέντο ( ο drummer παίζει με απίστευτο ευρηματικότητα, έτη φωτός από τον μέσο drummer που απλά σιγοντάρει). Βγάζω το καπέλο στην επιλογή διασκευής των αδικημένων όσο αφορά την αναγνωρισημότητα Triumph που μας έχουν χαρίσει ουκ ολίγες δισκάρες. Το ‘’ Fight the Good Fight’’ είναι από μόνο του τραγουδάρα και οι Images Of Eden το περιποιούνται ανάλογα δίνοντας του μια επιπλέον λυρικότητα, από αυτή που έτσι και αλλιώς τους περισσεύει στις δικές τους συνθέσεις. Μπράβο. Εννοείται ότι θα χορτάσετε τραγουδάρες που θα σας κολλήσουν στο μυαλό και θα σας συντροφεύουν για χρόνια. Προτείνεται ΑΦΟΒΑ το ‘’ Animation In a Still World’’ που δεν κουράζομαι να το ακούω επαναλλειμένα. Τέλειο ακόμα και όταν δοκιμάζουν ηχητικούς μαραθώνιους σαν το εντεκάλεπτο ‘’ In Memory of Me’’ που περιέχει τεράστια μουσική πληροφορία και πλούτο μέσα του. Το χει για φετινό TOP TEN (στα είκοσι σίγουρα) αν δεν γίνει κανένας δισκογραφικός οργασμός στο δεύτερο μισό της χρονιάς.

 

 

Copyright 2023. All Right Reserved.