LADEN SAINT - Laden Saint

LADEN SAINT – Laden Saint

Με το πάθος των εταιριών να κυκλοφορούν οτιδήποτε είχε βγει την δεκαετία του 80 στην παγκόσμια metal σκηνή, αντιλαμβανόμαστε το τεράστιο μέγεθός της. Βέβαια, εκείνες τις εποχές δεν υπήρχε στη διάθεση των συγκροτημάτων η τεχνολογία που έχουμε σήμερα, οπότε δεν ήταν εύκολο γι’ αυτές να ηχογραφήσουν υλικό ή να το προωθήσουν σε ευρύ κοινό. Τέτοια είναι και η περίπτωση των Αμερικανών LADEN SAINT που σαν συγκρότημα δημιουργήθηκε το 1985, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να κυκλοφορήσει κάποιο από το υλικό του εκείνη την εποχή. Παρόλα αυτά είχαν την επιμονή και την υπομονή να μείνουν ενεργοί και τελικά να τους ανακαλύψει η Stormspell records. Έτσι, εν έτη 2021 τους δίνεται η ευκαιρία να κυκλοφορήσουν το ντεμπούτο άλμπουμ τους. Τελικά, αν αξίζεις κάποιος θα σε εντοπίσει και θα σε αναδείξει, αρκεί να μην χάσεις την πίστη σου σε αυτό που κάνεις.

Όπως ανέφερα, από τις Η.Π.Α. μας έρχονται οι LADEN SAINT και φαντάζομαι όλων το μυαλό πηγαίνει στο που κινούνται μουσικά περίπου. Ε, να μην σας κουράζω παραπάνω, η μπάντα παίζει U.S. heavy/power metal και μάλιστα τον ήχο που προσωπικά προτιμώ να ακούω από την χώρα αυτή. Ομολογώ, ότι δεν συμπάθησα ποτέ συγκροτήματα τύπου QUEENSRYCHE, ενώ αντίθετα πάντα μου άρεσαν μπάντες όπως οι VICIOUS RUMORS, METAL CHURCH, HELSTAR, JAG PANZER και ARMORED SAINT.  Κι αυτό το αναφέρω γιατί οι LADEN SAINT ηχητικά συγγενεύουν πολύ με το ως άνω συγκροτήματα (όχι τους QUEENSRYCHE). Έχουν καλή αίσθηση της μελωδίας, riff που μένουν στο μυαλό και το σημαντικότερο είναι ότι όσο προχωράει ο δίσκος γίνεται όλο και καλύτερος. Επίσης εντυπωσιακό είναι το πόσο έντονη και γνήσια είναι η 80’s αισθητική του δίσκου χωρίς να έχει τίποτα το επιτηδευμένο ή σκόπιμο. Απλά βγαίνει με απόλυτη φυσικότητα σε βαθμό που νομίζεις ότι έχεις να κάνεις με επανακυκλοφορία εκείνης της δεκαετίας. Κι όμως παρόλη αυτή την «παλιομοδίτικη» αισθητική και τεχνοτροπία των συνθέσεων τους, αυτές καταφέρνουν να ακούγονται φρέσκες και με έναν τρόπο θα έλεγα γνώριμες, χωρίς όμως να αναμασούν ιδέες.

Ακούγοντας τον δίσκο πρώτη φορά, είπα, οκ έχουμε μια καλή κυκλοφορία U.S. heavy/power metal. Τελειώνοντας την ακρόαση σκέφτηκα, σαν να έχω εδώ κάτι αξιόλογο ας το ξανακούσω. Κι έτσι λίγο λίγο με έναν «ύπουλο» τρόπο οι LADEN SAINT με κέρδισαν σε βαθμό που θέλω να προτείνω και σε εσάς να τους ακούσετε. Είναι μια κυκλοφορία που συνδυάζει πάθος, ταλέντο, αλλά και εμπειρία. Με λίγα λόγια πρόκειται για μια καλή και ποιοτική δουλειά.

Copyright 2021. All Right Reserved.