Solomon Kane - Die by the sword -1986/1991-

Solomon Kane - Die by the sword -1986/1991-

ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΟ Progressive Epic Rock/Hard Rock! Οι Αμερικανοί Solomon Kane απο το Rapid City, SD σχηματίστηκαν απο μέλη της μπάντας Asia (1976-1981) που το 1980 είχε κυκλοφορήσει το επίσης αριστουργηματικό "Armed to teeth", οι οποίοι προέρχονται με τη σειρά τους απο τα "απομεινάρια" της μπάντας White Wing (1968-1975) η οποία είχε κυκλοφορήσει το 1976 το ομώνυμο άλμπουμ.

Το "Die by the sword" ξεχειλίζει από εξαιρετικές μελωδίες και ευρηματικά progressive ξεσπάσματα χωρίς να χάνει επ ουδενί τηω τραχύτητα του σε κανένα σημείο. Τί να πρωτοπεί κανεις? Για τα απίστευτα γυναικεία φωνητικά του, για τις ακρίβειας χιλιοστού κιθάρες του, για την πανδαισία συνεργασίας μπάσου-τυμπάνων? Απίστευτα δεμένες μελωδίες παρασέρνουν τις ακουστικές σου αισθήσεις και σε συνδιασμό με την τραχύτητα του ήχου και τα πανέξυπνα και λαμπρά "προοδευτικά" του περάσματα, το καθιστούν ένα πραγματικό διαμάντι του είδους, ένα "μνημόνιο" μελωδίας και εν τέλη με απλούστατα λόγια ένα αριστουργηματικό άλμπουμ.

Highlight του άλμπουμ? ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ! Πώς να περιγράψεις το ομώνυμο "Die by the sword" που ανοίγει το δίσκο? Δεν θέλεις απλά να περάσεις στο νούμερο 2! Και όταν μετά βασάνων περάσεις στο "Don't tell me" έχεις ήδη καταλάβει πως το άλμπουμ είναι must. Πραγματικό αποκορύφωμα κατά την πολύ ταπεινή μου άποψη το "Gypsy queen"! Πραγματική πανδαισία ρυθμού και μελωδίας! Απίθανο το "The assassin", γκρουβάτο το "God save rock and roll", τρανή απόδειξη του πως συνδιάζονται οι κλασικές μελωδίες με το rock το "The Hungarian rhapsody", ύμνος στον Clapton το "A tribute to Clapton".

Ένα άλμπουμ που συνδιάζει στο ακέραιο το πέρασμα του "παλιού με το νέο", τη μελωδία με τη σκληράδα του ήχου, τις συνθέσεις και τους ρυθμούς του προοδευτικού ήχου, την ευρηματικότητα με τις ψαγμένες συνθέσεις. Για όποιον πιστό δεν το έχει, αρκετά έχει υποστεί το λάθος του αυτό! Με κλειστά τα μάτια! Σιγουράκι ότι θα γίνει απο τα αγαπημένα του!

Copyright 2024. All Right Reserved.