WIZARD - Metal In My Head

WIZARD – Metal In My Head

Όταν είχε πρωτοεμφανιστεί ο ορισμός «true metal» θυμάμαι που χε διχάσει την μεταλ κοινότητα. Κανένα περίεργο εδώ. Μέχρι και σήμερα βλέπω διχαστικές απόψεις, έστω και με μορφή αστείου να αναπαράγονται και τελικά αντί να κάνουμε συζητήσεις για την μουσική καταλήγουμε σε έναν ανταγωνισμό του στυλ ποιος την έχει μεγαλύτερη…. Την ποιότητα εννοώ…. Που πάει ο νους σας.  Δημιουργήθηκε, λοιπόν, διχασμός, όπου οι ακραίοι οπαδοί του έφταναν να θεωρούν ότι μέτρο πάντων στην μουσική μας είναι αυτό το είδος κι από την άλλη οι ορκισμένοι εχθροί του που το κατηγορούσαν για όλα τα κακά που μαστίζουν τον ήχο μας. Φυσικά και οι δυο αυτές απόψεις είναι, να το πω με τακτ, παπαριές.

Προσωπικά είμαι από τους φίλους αυτού που λέμε true metal. Μάλιστα, το αγαπώ αυτό το είδος για την ουσία του που δεν είναι άλλη από το ότι οι μπάντες του που ανήκουν σ’ αυτό αποτίουν φόρο τιμής στον κλασσικό heavy και power metal ήχο προσπαθώντας να δημιουργήσουν τις δικές τους συνθέσεις. Τις προτιμώ από την retro φάση που προσπαθούν να αναπαράγουν επακριβώς ήχους του παρελθόντος. Τέλος πάντων, το true metal τα αγαπάω όπως αγαπώ τις καλτ ταινίες του Ταραντίνο, γιατί έχουν φρέσκες ιδέες συνήθως και εμπνέονται από μεγάλες καλλιτεχνικές στιγμές του παρελθόντος κι όλο αυτό το κάνουν καθαρά για την ψυχαγωγία - διασκέδασή μας. Οκ, υπάρχουν και μερικοί που το χουν δει πιο σοβαρά, αλλά είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.

Οι WIZARD ήταν από τους πρώτους και θα έλεγα αρχηγούς του true metal ήχου. Από το 1995 που κυκλοφόρησαν την πρώτη τους δουλειά μέχρι και σήμερα είναι συνεπέστατοι με τον ήχο τους. Ξέρεις τι θα ακούσεις και είναι απόλυτα ειλικρινείς με αυτό που κάνουν. Μπορεί η ποιότητα των κυκλοφοριών τους να μην είναι πάντα στο ίδιο επίπεδο κι ο καθένας να έχει το δικό του αγαπημένο δίσκο, αλλά σε κάθε κυκλοφορία τους θα βρεις τα στοιχεία εκείνα που μας έκαναν να αγαπήσουμε την μουσική τους.

Η νέα δουλειά τους με τίτλο «Metal In My Mind» τους βρίσκει σε τρομερή φόρμα και με μια φρεσκάδα που κατά κάποιο τρόπου μου έφερε στο νου την εποχή που κυκλοφορούσαν δίσκους σαν το «Bound by Metal» και «Head of the Deceiver». Να σημειώσω ότι αυτούς τους δίσκους θεωρώ ως τις μεγαλύτερες στιγμές δημιουργικότητας της μπάντας. Έτσι, λοιπόν, και στην παρούσα κυκλοφορία οι WIZARD μας προσφέρουν κλασσικό heavy/power metal ήχο που κουβαλάει τόσο την κληρονομιά των MANOWAR, αλλά και του τευτονικού metal. Οπότε μας προσφέρουν συνθέσεις με στιβαρά ρυθμικά μέρη εμπλουτισμένες με μελωδίες που μένουν στο μυαλό και φυσικά ρεφρέν που σε παρασύρουν να τα τραγουδήσεις μαζί με την μπάντα. Οι στίχοι, φυσικά, μιλάνε γα την μουσική μας, τέρατα, θεούς και επικές μάχες.

Το συγκρότημα μου δείχνει ότι πέρασε πολύ καλά, ότι το διασκέδασε όταν δημιουργούσε το συγκεκριμένο δίσκο κι αυτό κατάφεραν να το αποτυπώσουν και στις συνθέσεις τους. Αποδίδουν ανέμελο, δυναμικό και ευθύ heavy/power metal που παρασύρει τον ακροατή και τον κάνει στα 44 περίπου λεπτά που διαρκεί ο δίσκος να ξεφύγει από τα προβλήματα της καθημερινότητάς του.

Έχοντας φτάσει στην 12η κυκλοφορία τους οι WIZARD αποδεικνύουν ότι ακόμη καίει μέσα τους η φλόγα του αγνού heavy metal κι ότι στόχος τους είναι να προσφέρουν στιγμές ξεγνοιασιάς στους ακροατές τους. Κάτι που το κάνουν πολύ πετυχημένα εδώ και για τους λόγους αυτούς η συγκεκριμένη κυκλοφορία έχει μια θέση στις καλύτερες που έχει δημιουργήσει το συγκρότημα σε όλα αυτά τα χρόνια ύπαρξής του.

Copyright 2021. All Right Reserved.