NULL O ZERO LISTENING SESSION ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ

Κάπως έτσι ξεφυτρώνουν οι εκπλήξεις στα μεγάλα φεστιβάλ, πας να ακούσεις ένα headliner και όταν φεύγεις, στα κλασικά πηγαδάκια, συζητάς για το πόσο καλή ήταν και η μπάντα που έπαιξε πριν από αυτούς. Κάτι τέτοιο εκτιμώ ότι θα συμβεί και στις 19 του επόμενου μήνα στο Rockwave. Δεν λέω θεοί οι Judas Priest, ημίθεοι οι Accept και οι Saxon, απίστευτη μπάντα στις live εμφανίσεις τους οι Sabbaton, αλλά εκεί θα είναι και κάτι δικά μας παιδιά. Ανάμεσα λοιπόν σε αυτούς τους θρύλους του Heavy Metal θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τους Null’o’Zero να παίζουν live τον επερχόμενο δίσκο τους. Δύο χρόνια λοιπόν, μετά το εντυπωσιακό δισκογραφικό ντεμπούτο τους, οι Null’o’Zero ετοιμάζονται να δικαιώσουν όλους αυτούς που τους πίστεψαν από την πρώτη τους κυκλοφορία (και ήταν αρκετοί).

Ένω το πρώτο τους album ακουγόταν σαν ένα μείγμα διάφορων επιρροών και κατευθύνσεων, το επερχόμενο Instructions To Dominate δείχνει πιο συγκεκριμένο και πιο εμπνευσμένο. Ο δίσκος που θα κυκλοφορήσει στις 13/7 από την ROAR – rock of angels records περιέχει δέκα κομμάτια, όπου το καθένα υπηρετεί πετυχημένα τον δικό του σκοπό. Δεν θέλω να μιλήσω για κάθε κομμάτι ξεχωριστά, γιατί αυτό θα το κάνουμε στο μέλλον στο review του δίσκου, αλλά θα πω κάποια γενικά στοιχεία που ξεχωρίζει κανείς με μία ακρόαση. Το album γενικοτέρα θα το χαρακτήριζα μελωδικό και γκρουβάτο, με καλοδουλεμένες συνθέσεις, μα πανώ απ’όλα με σφραγίδα ήχου. Φαίνεται ότι το αρχικό συνθετικό «μπέρδεμα», έχει ξεδιαλύνει στο μυαλό της μπάντας, πράγμα που λογικά ωφείλεται στο γεγονός ότι οι συνθέσεις ανήκουν εξ ολοκλήρου στον Ηλία Ανδρίτσο. Άλλος ένα παράγοντας που σίγουρα έχει βοηθήσει, είναι η παραγωγή του δίσκου που ανήκει στους Foti Benardo και Θύμιο Κρίκο (φαντάζομαι ότι δεν χρειάζονται συστάσεις για τους κυρίους). Άλλο ένα από τα βασικά συστατικά του album είναι τα πολλά ρυθμικά μέρη που εναλλάσσονται στον δίσκο, αρκέτες φορές και εντός των κομματιών, χωρίς όμως να φλυαρούν.

Το κιθαριστικό δίδυμο, Ηλίας Ανδριτσος και Άγγελος Κοκκορογιάννης, έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά στον τομέα τους, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι το έτερο δίδυμο, το ρυθμικό, (μπάσο ο George Del και τύμπανα ο Λευτέρης Μόρος) έχει να τους ζηλέψει κάτι. Για το τέλος άφησα την φωνή των Null’o’Zero, τον Geo Sinner, ο οποίος ομολογώ ότι κάπως με μπέρδεψε. Στην αρχή δεν εντυπωσιάστηκα καθόλου, όσο όμως περνούσε η ώρα άλλαζα γνώμη, μέχρι που άκουσα την μπαλάντα του δίσκου και έκανα στροφή 180ο. Τα φωνητικά του δίσκου είναι ε ξ α ι ρ ε τ ι κ ά, είναι πάντα αυτά που πρέπει να είναι, χωρίς υπερβολές και φανφάρες, σε κάνουν να πιστεύεις (εγώ τουλάχιστον το πιστεύω) ότι αυτόν τον δίσκο δεν υπάρχει άνθρωπος που μπορεί να τον τραγουδήσει καλύτερα, για το γεγόνος αυτό, θα πρέπει να αποδώσουμε και κάποια εύσημα και στον συνθέτη του album.

Οι Null’o’Zero μετά από μία σκοτεινή, όπως την χαρακτήρισαν, περίδο της ζωής τους, βρήκαν την διέξοδο τους, την ψυχοθεραπεία τους (όπως μας είπαν οι ίδιοι) στην μουσική. Το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας, είναι μία δουλειά που ακούγεται μονοκοπανιά και στο τέλος σου αφήνει την αίσθηση ότι άκουσες κλασικό Heavy Metal, παιγμένο με φρέσκο και καινοτόμο τρόπο.

Υγ: Εκτιμώ ότι μετά από αυτόν τον δίσκο και το Rockwave, στο μέλλον θα μας «αναγκάσουν» πολλές φορές να ασχοληθούμε μαζί τους.

 

Για το Metalzone Hellas

Geørge 3K Xifårås

Copyright 2024. All Right Reserved.