Celene - Το Μέρος

Celene, art of simplicity... Live Στην Πάτρα!

Event sponsored by metalzone.gr

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου Στο Μέρος στην Πάτρα οι Celéne επανέρχονται στη σκηνή, με υλικό από την καινούρια τους δουλειά Rêves de Novembre d'or όσο και κομμάτια από το Natale Tenebris. Μαζί τους οι art of simplicity για πρώτη φορά στη Πάτρα θα παρουσιάσουν την πιο πρόσφατη κυκλοφορία τους “When Fables have a Bitter Taste”, μαζί με παλιότερο υλικό.

Το Μέρος - Καραισκακη 128
Είσοδος – 5 ευρώ με μπύρα
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00

Χορηγοί επικοινωνίας:
απROCKάλυπτα, Ikaros records, Metal Hamer, Metal Zone, Progrocks.gr, R1 Radio, RockOverdose.gr, Up Fm, Uprising studios, Vinylmonster.gr

Οι Celéne είναι ενα ατμοσφαιρικό/πειραματικό Metal σχήμα από την Πάτρα , που συγκροτήθηκε το 2011 από τον Διονύση Μαράτο. Ηχητικά το σχήμα χαρακτηρίζεται από την ανάμειξη gothic στοιχείων με πιο σκοτεινούς (black) αλλά παράλληλα μελωδικούς (progressive, post rock) ήχους.
Αρχικά ξεκίνησε ως solo project, αλλά από τα μέσα του 2014 οι πρώτες επιπλέον συμμετοχές σηματοδότησαν την έναρξη των συναυλιών και προσέδωσαν ηχητική βιωσιμότητα και εκτός studio. Με τους Ted Λάτα (New Regulars) στα τύμπανα, Nικόλα Σουρή (New Regulars - Hope thinks Infinite) στο μπάσο και Φωκίωνα Σταυράκη (ex-Ethereal blue) στην κιθάρα, το σχήμα έκανε τα πρώτα lives στο αρχικό του ηχητικό ύφος, κοντά στο post-black metal.

Το πρώτο άλμπουμ του σχήματος "Natale Tenebris" (Αμαυρωμένα Χριστούγεννα) ,όπου και παρατηρούνται οι πρώτες Gothic επιρροές (πλήκτρα, βιολί και Γυναικεία φωνητικά) κυκλοφόρησε τον χειμώνα του 2015. Αποτελεί μια Metal όπερα εννέα πράξεων - κομματιών όπου διαδραματίζεται στο εν λόγω χειμωνιάτικο κλίμα. Χαρακτηριστική είναι η συμμετοχή της Πολυφωνικής Πατρών. Επίσης, οι συμμετοχές των Χρυσούλα Θεοδοσοπούλου στην φωνή και Μαριάνθη Υφαντή στο βιολί ήταν καθοριστικές για την μετεξέλιξη του σχήματος. Με τον τετραμελή πυρήνα σταθερό, την Υφαντή στο βιολί και την Κών/νο Aσημακόπουλο (ex-Ethereal Blue) στα πλήκτρα (νωρίτερα με την Μαριάννα Μπάρλα) , το σχήμα διαμόρφωσε χαρακτηριστικότερα το ηχόχρωμά του, συνδυάζοντας την οπερατική/λυρική επιρροή με τον υπάρχοντα ατμοσφαιρικό παράγοντα.

Από την άνοιξη του 2017 μια νέα προσθήκη διευρύνει το ηχητικό φάσμα του σχήματος, καθώς η Αναστασία Κυρίτση αναλαμβάνει το ρόλο της κύριας φωνής. O επικείμενος δίσκος Rêves de Novembre d'or αναμένεται να κυκλοφορήσει στα μέσα Νοεμβρίου.

https://www.facebook.com/Celenebandofficial/

Σε μια προσπάθεια πειραματισμού και δημιουργίας, ισορροπώντας ανάμεσα στην “απλότητα” και την “τέχνη”, ο Ματθαίος Δακουτρός (βιολί) και ο Νίκος Μοίρας (ντράμς) δημιούργησαν τους art of simplicity το 2003. Ενσωματώνοντας διαφορετικά είδη μουσικής πάντα σε ένα metal καμβά, οι aos έχουν δεχθεί θετικά σχόλια από όλο το κόσμο και έχουν καθιερωθεί ως ένα πολλά υποσχόμενο συγκρότημα. Έχοντας επηρεαστεί από μια ευρεία γκάμα πρωτοπόρων μουσικών ιδιωμάτων και συγκροτημάτων, καταφέρνουν να δημιουργήσουν ένα ποικιλόμορφο αλλά και σφιχτό αποτέλεσμα γεμάτο ατμόσφαιρα, που ντύνουν τους ψυχολογικούς και κοινωνικούς στοίχους.

Το demo CD “asymmetric” κυκλοφόρησε το 2005, και κέρδισε τον τίτλο “demo του μήνα” σε αρκετά περιοδικά και webzines. Αυτό οδήγησε στο συμβόλαιο με την Burning Star Records και την κυκλοφορία του ντεμπούτου τους “Caught in this Iless Storm” το 2007, το οποίο δέχτηκε θετικές κριτικές, και το συγκρότημα βρέθηκε μέσα στην ίδια χρονιά στη σκηνή να προωθεί το υλικό.

Το 2014, μετά από ένα διάστημα σιωπής οι art of simplicity επανασυστήθηκαν με τον Χρήστο Κουνέλη στη Φωνή, Δημήτρη Κοσκινά στη Κιθάρα και Γιώργο Παγίδα στο Μπάσο, ενώ ξεκίνησαν να δουλεύουν πάνω σε καινούριο υλικό στο Uprising Studio. Το αποτέλεσμα έφερε τον τίτλο “When Fables have a Bitter Taste”, κυκλοφόρησε στις 23 Οκτωβρίου 2016, και δέχθηκε μόνο θετικές κριτικές από τον εγχώριο και ξένο τύπο, ενώ το συγκρότημα βρίσκεται ξανά στη σκηνή προωθώντας τη μουσική του. Στο line up προστέθηκε ο Γιώρογς Σιδερής στα πλήκτρα, ενώ τη διανομή του CD έχει αναλάβει η Ikaros Records.

https://artofsimplicity.bandcamp.com/

https://www.facebook.com/ArtofSimplicity/

http://www.vinylmonster.gr/

Copyright 2023. All Right Reserved.