QUADRUS - JOHN GALANAKIS

Ένα μήνα πριν μας συστήθηκαν επίσημα ως Quadrus και μας έδωσαν ένα μικρό δείγμα από τη δουλειά τους, μέσω της δημοσιοποίησης του πρώτου τους τραγουδιού που συνοδεύονταν από βίντεοκλιπ. Αν δεν ήξερα τον Jon Soti και τον George Kratsa θα μπορούσα άνετα να ξεγελαστώ όσο αφορούσε τη χώρα προέλευσης αυτής της μπάντας. Τεράστια παραγωγή, καταπληκτικές φωνές και ιδιαίτερες και θεατρικές συνθέσεις! Πάμε να γνωρίσουμε τον ιθύνων νου, (ή τουλάχιστον έναν από τους δύο) πίσω από αυτές. Γιάννης Γαλανάκης -ο πολυοργανίστας - στη θέση του συνεντευξιαζόμενου

Quadrus τι σημαίνει και ποιος είναι ο... νονός σας;
Χα..Η αλήθεια είναι ότι το όνομα ξεκίνησε πολύ παράδοξα. Στην αρχή λεγόμασταν Shadow Provision και αποφασίσαμε να το αλλάξουμε στην πορεία στο Quadrus. Το Quadrus αναφέρεται στην τετράδα "Quadro" στα Ιταλικά και πηγάζει από επιστημονικό όρο της τετράδας των ηλεκτρονίων που στρέφονται γύρω από τον πυρήνα του ατόμου. Σκεφτήκαμε ότι ήταν ιδανικό για την μπάντα μας, μιας κ όλοι στο σχήμα είμαστε fans της φυσικοχημείας!

Σύστησέ μας λοιπόν τους λάτρεις της φυσικοχημείας. Είστε οι και λέγεστε!
Λοιπόν τα μέλη έχουν ως εξής: 1) Jon Soti:Αντρικά φωνητικά 2) Αλεξάνδρα Μισαϊλίδου: γυναικεία φωνητικά και χορωδίες 3) Μάριος Κονναρής:ρυθμική και lead κιθάρα 4) Γιάννης Γαλανάκης:ορχήστρες-πλήκτρα,brutal φωνητικά και ρυθμικές κιθάρες 5) Γιάννης Σοτιράκης: Μπάσο 6) Νικήτας Μαντολάς: Session Drums

Πώς θα περιέγραφες το είδος σας και από ποιες μπάντες έχετε επιρρεαστεί;
Προσπαθήσαμε να ξεφύγουμε από τον συνηθισμένο symphonic ήχο και να δημιουργήσουμε ένα είδος το οποίο εμείς λέμε Cinematic-Progressive, δηλαδή κινηματογραφικό ύφος πολλά ορχηστρικά μέρη, progressive μετρήματα και κλασσική μουσική προσπαθώντας ταυτόχρονα να "βγάλουμε" και τις πιο black,heavy, thrash, folk επιρροές μας. Άλλωστε όταν είσαι επηρεασμένος από μπάντες όπως οι Wintersun, Epica, Symphony X, Dream Theater, Ensiferum, Ayreon, Two Steps Down From Hell, Hans Zimmer αλλά και Mozzart, Beethoven κτλ σου είναι δύσκολο να "κολλήσεις" σε ένα συγκεκριμένο είδος μουσικής. Προσπαθήσαμε να δώσουμε σε κάθε τραγούδι του άλμπουμ ένα ξεχωριστό χαρακτήρα και να μην είναι ίδιο με τα προηγούμενα ώστε να βγάλουμε στο δίσκο όλες μας τις επιρροές.

Ποιος επιμελείται των συνθέσεων; Γράφετε όλοι μαζί ή υπάρχει κάποιος που φέρνει τις συνθέσεις στη μπάντα;
Την μουσική σύνθεση κυρίως την κάνουμε εγώ με τον Μάριο. Συναντιόμασταν κάπου και γράφαμε τις ιδέες μας ή τις στέλναμε διαδικτυακά ο ένας στον άλλον και τις "κόβαμε-ράβαμε", φτιάχνοντας μια βασική δομή. Φυσικά όποιος είχε μια ιδέα στην μπάντα την έλεγε και την δουλεύαμε, καθώς στη συνέχεια γινόντουσαν οι ενορχηστρώσεις. Τέλος δουλεύαμε τους στίχους είτε με τον Μάριο είτε την Αλεξάνδρα και τον Jon και βγάζαμε τις μελωδικές γραμμές, τα χορωδιακά μέρη.

Ήρθε η ώρα να κιτρινίσουμε λιγο. Πώς είναι να έχετε γυναίκα στη μπάντα; Παρατηρείς δυσπιστία από το κοινό ή σας δέχονται ευκολότερα λόγω της ύπαρξης της Αλεξάνδρας;Εξαρτάται πάντα το άτομο και το κοινό. Σίγουρα θα υπάρχουν άτομα που αντιδρούν με δυσπιστία βλέποντας μια γυναίκα στην μπάντα και όχι άλλον ένα μουσικό. Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που υποστηρίζουν την female fronted παρουσία μιας μπάντας. Και στις δύο περιπτώσεις ο καθένας έχει τα δίκια του. Το θέμα είναι όμως ότι είμαστε όλοι λάτρες της κλασσικής μουσικής και της όπερας (εκτός από τη φυσικοχημεία χεχεχε) και δεν θέλαμε να έχουμε μόνο τον agressive ήχο των brutals και των power φωνητικών αλλά και έναν πιο θεατρικό χαρακτήρα στο ύφος μας (γιαυτό και έχουμε 3 διαφορετικά ήδη φωνητικών). Το μόνο που ελπίζουμε είναι να αρέσουν στο κοινό μας οι ιδέες μας και η μουσική μας.

QUADRUS2.jpg

Σε πιο προσωπικό επίπεδο τώρα, μιας κι εσύ από ολόκληρη την μπάντα, έχεις την ατυχία να συνομιλείς μαζί μου. Παρατήρησα ότι το μόνο όργανο που δεν παίζεις είναι η γκάιντα κι αυτό είμαι σίγουρη πως συμβαίνει γιατί δεν έχει τύχει να ασχοληθείς. Τι συμβαίνει με σένα λοιπον; Ποιο είναι το κύριο όργανό σου και γιατί δεν αποφασίζεις επιτέλους;
Χαχαχαχα πάντα πέφτω στο ίδιο δίλημμα. Κοίτα να δεις,σπούδασα κλασσικό πιάνο από τεσσάρων χρονών και εκεί πήρα το πτυχίο μου. Γύρω στα 14 όμως δεν μπόρεσα να αντισταθώ στην ηλεκτρική κιθάρα, έπεσα με τα μούτρα και έκανα μαθήματα για αρκετό καιρό. Τώρα για τα υπόλοιπα ευθύνεται το ωδείο μου υποθέτω χεχε. Υποχρεωτικά με το πιάνο παρακολούθησα μαθήματα ορθοφωνίας και χορωδίας καθώς και οργανογνωσίας, όπου μας μάθανε όλους μας πως παίζονται τα βασικά όργανα μιας ορχήστρας (βιολί,τσέλο,κόρνο) πως συντάσσονται μουσικά σε ένα έργο και πολλά άλλα και η αλήθεια είναι ότι με κέρδισε περισσότερο από όλα η σύνθεση. Σίγουρα λατρεύω το πιάνο και την κιθάρα ίσως ακριβώς το ίδιο, αλλά όλα τα όργανα εξυπηρετούν έναν ανώτερο σκοπό και αυτός είναι το έργο αυτό καθ’ αυτού!

Τι κάνουν οι Quadrus αυτήν την περίοδο και ποια είναι τα ατομικά και συλλογικά σχέδια για το μέλλον;
Εδώ πέρα θα σε απογοητεύσω γιατί θα σου απαντήσω μόνο σε ένα μέρος. Το single μας The Alpha Origin μόλις κυκλοφόρησε και σύντομα θα έρθει και το δεύτερο τραγούδι Deceptive Projection από το άλμπουμ σε μορφή lyric video.
\r\n (Η συνέντευξη πάρθηκε 3 μέρες πριν την κυκλοφορία του δεύτερου βίντεό τους, το οποίο είχαμε τη χαρά και την τιμή να προβάλλουμε πρώτοι).
\r\n Αυτή τη περίοδο έχουμε στείλει δείγματα σε δισκογραφικές και περιμένουμε μια διαπραγματεύσιμη απάντηση. Σύντομα θα κυκλοφορήσουμε και το άλμπουμ Entropia και σε ηλεκτρονική και σε hard copy μορφή και σίγουρα ετοιμαζόμαστε να χτυπήσουμε και την σκηνή όσο πιο σύντομα μπορέσουμε για να μεταφέρουμε όλον τον ενθουσιασμό μας και την μουσική μας στο κοινό. Αυτό ήταν άλλωστε και το κίνητρο που φτιάχτηκε αυτή η μπάντα και το άλμπουμ. Να διαβιβάσουμε στον ακροατή μας όλα εκείνα τα συναισθήματα που νοιώσαμε και εμείς όταν ακούσαμε για πρώτη φορά τις αγαπημένες μας μπάντες! Ημερομηνίες σχετικά με την κυκλοφορία του άλμπουμ και live shows θα ανακοινωθούν σύντομα στο Official Facebook Page μας.

Λόγω της αγάπης σου προς την μπάντα και πιθανότατα του καλού σου χαρακτήρα έβαλες στην άκρη τα δικά σου και απάντησες με ιδιαίτερο ζήλο στα της μπάντας σας. Πες μου όμως πως σε βρίσκω αυτήν την περίοδο και τι σχεδιάζεις για το μέλλον.
Η αλήθεια είναι για να είμαι ειλικρινής ότι απλά δεν το είδα λόγο κούρασης απο τη δουλειά χαχα. Στα ατομικά σχέδια μου ειναι να εκμεταλλευτώ τον "ελεύθερό" χρόνο που έχω πλέον εφόσον βγήκε το άλμπουμ για να ξεκινήσω να γράφω κομμάτια για τον σόλο Soundtrack music δίσκο που ετοιμάζω καθώς και σίγουρα να βελτιώσω τον εαυτό μου μουσικά αλλά και πνευματικά. Να περάσω λίγο χρόνο με τα κοντινά μου άτομα και ίσως να πάμε εξωτερικό με τα παιδιά για ένα ταξίδι αναψυχής μετά από 2.5 ατελείωτα χρόνια σύνθεσης, ηχογραφήσεων, διαφωνιών, burgers και υπέρμετρης κατανάλωσης μπύρας και κρασιού χαχα.

Χαχαχαχα μια χαρά σας βρίσκω. Γιάννη η επόμενη είναι μια ερώτηση που την κάνω σε όλους. Λόγω ιδιοσυγκρασίας σου περιμένω την πιο "γεμάτη" απάντηση λοιπόν. Πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 5 χρόνια;
Χαχαχα βλέπω 2 εκδοχές. Η πρώτη είναι εγώ σε ένα studio μόνος μου με 32 γάτες. Η δεύτερη και πιθανότατα προτιμότερη είναι να κρατήσουμε αυτό που έχουμε με τα παιδιά, να βγάλουμε και άλλη μουσική καθώς και να κυκλοφορήσω και εγώ την προσωπική μου δουλειά. Πέρα από αυτά μία σταθερή ήρεμη ζωή, χωρίς τοξικούς ανθρώπους γύρω, και κυρίως με ελεύθερο χρόνο να κάνω αυτό που αγαπάω πιο πολύ. Να γράφω μουσική σε ένα home-studio με θέα την θάλασσα. Και χωρίς θάλασσα πάλι βολεύομαι όμως :p

Στο εύχομαι ολόψυχα. Επίσης να σε ενημερώσω ότι μπορώ να βοηθήσω με τις γάτες γιατί έχω ήδη κάμποσες. Είσαστε ευχαριστημένοι απο την ανταπόκριση που έδειξαν τα zine και ο κόσμος στην πρώτη σας δουλειά; Τι feedback εισπράξατε;
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε προλάβει ακόμα δεδομένου ότι βγήκε πολύ πρόσφατα η δουλειά μας στο κοινό αλλά μέχρι τώρα μπορώ να πω ότι ήδη πολλά περιοδικά πήραν τον χρόνο να ακούσουν το ablum μας και να κάνουν review καθώς και ήδη έχουμε πολλά θετικά σχόλια από εδώ και εξωτερικό και τους ευχαριστούμε πολύ για όλη τη βοήθεια που δείχνουν σε μια νεογέννητη μπάντα να την βοηθήσουν. Καταλαβαίνω ότι δεν είναι πάντα εύκολο να είσαι ’the new guy around here" αλλά ελπίζουμε να ανταποδώσουμε τα πάντα στο κοινό και να απολαύσει τη μουσική μας

Παρατηρείται συχνή εως μόνιμη χρήση χορωδιών, όπως επίσης μεγάλη εναλλαγή σε χροιές και μελωδικές γραμμές. Πες μου κάτι για αυτό.
Το όλο music concept ήτανε να μπορέσουμε να δώσουμε θεατρικό χαρακτήρα στο άλμπουμ. Φαντάσου ότι κάθε φωνή έχει έναν δικό της ρόλο,τα αντρικά καθαρά για παράδειγμα σε μερικά σημεία δηλώνουν την απάθεια, τα γυναικεία φωνητικά το συναίσθημα, ενώ τα brutals και οι χορωδίες παίζουν το ρόλο του υποσυνείδητου και της λογικής. Σε κάθε τραγούδι υπάρχει κάτι σαν "μάχη" της απάθειας, του συναισθήματος και της λογικής όπως ακριβώς συμβαίνει μέσα σε έναν ανθρώπινο νου. Έτσι μπορούμε να κάνουμε το κάθε τραγούδι λίγο πιο ενδιαφέρον!

galanakis.jpg

Ποιο είναι το αγαπημένο σου κομμάτι στο δίσκο σας;
Χωρίς δεύτερη σκέψη θα πω ότι είναι το ομότιτλο του album Εntropia. Παρόλο που είναι αρκετά μεγάλο,είναι ίσως το πιο ώριμο και μεγαλειώδες τραγούδι που έχουμε από όλες τις πλευρές. Περιέχει λατινικές αφηγήσεις,απαγγελίες στα αρχαία Ελληνικά από κείμενα του Πλάτωνα καθώς και μια εισαγωγή με news από το BBC που αναφέρουν καταστροφές από πλημμύρες,σεισμούς που δηλώνουν την καταστροφή που έχει προκαλέσει ο άνθρωπος στην φύση. Συνοψίζει όλο το άλμπουμ σε 7 υπο-ενότητες και έχουμε βάλει σε κάθε ενότητα μία μελωδία από κάθε τραγούδι του άλμπουμ οπότε ο ακροατής βιώνει ένα deja-vu πριν τελειώσει τελικά το ταξίδι αφήνοντας ερωτήματα για το αν υπάρχει τελικά εξιλέωση!

Υπάρχει έτοιμο υλικό για τον επόμενο δίσκο;
Υπάρχουν ήδη έτοιμες ιδέες που έχουμε βάλει κάτω και δουλεύουμε με τα παιδιά και μάλιστα είμαστε αισιόδοξοι ότι θα καταφέρουμε να κάνουμε την επόμενη δουλειά μας ακόμα πιο επαγγελματική και "κινηματογραφική" χεχε. Προς το παρόν όμως είμαστε επικεντρωμένοι στα lives. ελπίζουμε να ανταποδώσουμε τα πάντα στο κοινό και να απολαύσει την μουσική μας.

Εδώ είναι το ευχάριστο σημείο που σου λέω ότι η συνέντευξη έφτασε στο τέλος της. Θα ήθελες να πεις κάτι στους αναγνώστες του metalzone.gr ;
Θέλω να τους ευχαριστήσω και αυτούς και εσένα για το χρόνο που αφιερώσατε για αυτή τη συνέντευξη και επίσης πάντα να προσπαθείτε να απολαμβάνετε τη μουσική όπως και τη ζωή σας..ελεύθερη από κάθε περιορισμό και πρέπει. Walk outside the box and open your mind in a new life perception!

Official Facebook Page

Copyright 2022. All Right Reserved.