DARK NOVA @ Methodia Art MultiSpace

Με μια τραγική καθυστέρηση, με μπάντες που ακύρωσαν τις εμφανίσεις τους χωρίς να έχει ενημερωθεί κανείς και με γκάλοπ στην είσοδο, «εσείς για ποιους ήρθατε;» ξεκίνησε η δεύτερη μέρα του μεταλικού φεστιβάλ στη Μεθοδία. Η Μεθοδία είναι ένας χώρος που ομολογουμένως είναι πολύ καλοφτιαγμένος με ξύλινο πάτωμα που βοηθά στον καλό ήχο και όμορφα φώτα. Ωστόσο δεν είχε χρησιμοποιηθεί ποτέ στο παρελθόν για metal συναυλίες και αυτό έκανε την κατάσταση αμήχανη έως άβολη ειδικά για τα συγκροτήματα.

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

Στο χώρο πληροφορηθήκαμε ότι είχαν ακυρώσει τις εμφανίσεις τους οι Inmost Ego & Angelo Perlepe’s Mystery. Πρώτο φάουλ. Στη θέση του heavy duty Άγγελου Περλεπέ ένα συγκρότημα διασκευών του οποίου, συγνώμη, αλλά δεν συγκράτησα το όνομα, χωρίς soundcheck κατά τη γνώμη μου εντελώς αχρείαστο αφού είχες ήδη τους Dark Nova. Δεύτερο φάουλ. Πριν τη συναυλία και στα ενδιάμεσα τα ακούσαμε όλα… από Amy Winehouse μέχρι Tool. Τρίτο φάουλ; Ίσως κάτι λιγότερο.

\r\n\r\n

\r\n\r\n

Δεν κοίταξα καν το ρολόι όταν ανέβηκαν στην σκηνή οι ERASE με είχε συνεπάρει η ευγνωμοσύνη που επιτέλους θα τους άκουγα. Πρέπει να ήμασταν καμιά 50ριά άτομα. Οι Erase έχουν ένα επίπεδο παιχτικά και συναυλιακά από το οποίο δεν πέφτουν ποτέ, όσο κι αν έχουν «σπαστεί» ομολογουμένως από μια κακή διοργάνωση. Έλειπε ο κόσμος στους οποίους πάντα ανταποκρίνονται και ανατροφοδοτούνται με ενέργεια. Όσοι ήμασταν όμως ήμασταν φασαριόζοι! Ωστόσο αν και πρώτο συγκρότημα της βραδιάς ήταν πολύ καλοί. Σετ από το EP και τα demo και διασκευές σε Alice Cooper, Black Widow και Armored Saint Reign Of Fire, εκτός από το Damnation Alley που υπάρχει και στο EP.  

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n


\r\nΔεύτεροι στη σκηνή οι Wisdom με τον Μάκη Παγουλάτο με ενέσεις στη μέση και αναγκαστικά καθισμένο σε καρέκλα. Η οποία βέβαια είχε ροδάκια και ο Μάκης κόντεψε να τα κάνει όλα!  Η απόδοση του συγκροτήματος ελάχιστα επηρεάστηκε από τον πόνο του Μάκη μιας και το Heavy Metal τον διαπερνά και δεν μασάει… Ο Γιώργος Θωμαίδης αισθανόταν την ανάγκη να ζεστάνει την ατμόσφαιρα μέσα στη μισοάδεια Μεθοδία και κάλεσε πολλές φορές τον κόσμο να αλλάξει διάθεση και μας κατάφερε και να τραγουδήσουμε. Από το περσινό Wreck που τους είδα πρώτη φορά οι WISDOM έχουν τινάξει την σκόνη από πάνω τους, είναι σε πολύ καλή φόρμα, είναι παιχτούρες και ο Γιώργος έχει κάτι κρατήματα στη φωνή που θα τα ζήλευε και το πιο στιβαρό Jeep. Εξαιρετικοί. Έπαιξαν και μια διασκευή ένα Edge Of Thorns έτσι για να γουστάρει το κοινό, έδωσε το μικρόφωνο στο Γιώργο Σταυρόπουλο των ERASE για ένα ρεφρεν και «έκλεψε» ένα ρεφρέν από το Γιάννη Παπανικολάου (Rock N Roll Children).
\r\n
\r\n
\r\n
\r\n
\r\n

\r\n\r\n


\r\n

\r\n\r\n

Επόμενοι στη σκηνή οι Magnetic Storm. Πολύ λάθος της διοργάνωσης να μπει αυτό το συγκρότημα σε αυτή τη θέση. Έπρεπε να έχουν ανοίξει τη συναυλία μιας και καλέστηκαν τελευταία στιγμή να αναπληρώσουν το κενό των Mystery του Άγγελου Περλεπέ. Ο ήχος τους ήταν κακός και η απόδοσή τους μέτρια αλλά για πρώτη φορά συγχωρούνται και κυρίως με τις συνθήκες που κλήθηκαν να παίξουν.
\r\n
\r\n

\r\n\r\n

Τελευταίοι στη σκηνή μπροστά σε 30 περίπου άτομα οι Dark Nova. 25 χρόνια ιστορίας που μαγαρίστηκαν τέτοια ώρα που εμφανίστηκαν. Το δέσιμο με τον Νίκο Συράκο πια στη φωνή είναι πολύ καλό και ο Νίκος δίνει ένα πολύ ξεχωριστό χρώμα στις συνθέσεις. Ωστόσο η κούραση από τις τόσες ώρες μέτρησε πολύ σε όλους όσους παρακολούθησαν τη συναυλία και το σετ τελείωσε 01.30. Ακούσαμε και κάποια παράπονα για τον ήχο του συγκροτήματος αλλά είμαστε βέβαιοι ότι όλα είχαν να κάνουν με την κούραση και την κακή επιλογή του να μεσολαβήσει ένα άπειρο συγκρότημα πριν τους Dark Nova. Ελπίζουμε να έχουμε την ευκαιρία να τους δούμε live σύντομα για να μπορέσουμε να τους απολαύσουμε όπως τους αρμόζει.

\r\n\r\n

\r\n\r\n

Ειδική αναφορά που πρέπει να κάνουμε είναι στο γεγονός ότι πολλά μέλη συγκροτημάτων είχαν έρθει για να στηρίξουν τα συγκροτήματα που έπαιζαν.
\r\n
\r\nPhotos & Report Στράτος Jester Τάλαγκας, Λάμπρος Metalshock Πανέτας, Έλενα Hell-1 Μιχαηλίδου

\r\n

Copyright 2022. All Right Reserved.