OMEN LIVE REPORT

Μεσοβδόμαδα. Τετάρτη. Ημέρα κούρασης. Δύσκολα θα αφιερώσεις τη νύχτα και το χρόνο ξεκούρασης που δικαιούσαι για να δεις μια μπάντα ζωντανά εκτός και αν της αξίζει. Οι θρυλικοί Omen είναι ένας τέτοιος λόγος και τα επιχειρήματα τους  πολλά και ξεκινούν  25 χρόνια πριν και συνεχίζουν μέχρι σήμερα. Πόσο μάλλον όταν συγκρότημα υποστήριξης έχουν μια από τις αρχαιότερες και συνάμα καλύτερες μπάντες της τοπικής σκηνής, τους Power Crue, έτοιμη να σαλπάρει πάνω στους σβέρκους μας. Οι Omen μας έχουν επισκεφτεί αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια αλλά η περσινή τους (βελτιωμένη κατά πολύ) απόδοση έπεισε πολλούς από εμάς να παρευρεθούμε και πάλι.

20180919_215310.jpg

Λίγο μετά τις 9 σβήνουν τα φώτα και ανάβουν τα δαδιά του αγνού heavy metal. Η αρχή γίνεται με τραγούδια από τον τελευταίο δίσκο, ‘’ Excileosis’’ που κυκλοφόρησε πέρυσι. Χωρίς καμιά διάθεση να υποβιβάσω το παλιότερο τους υλικό, τα τραγούδια του συγκεκριμένου δίσκου ακούγονται πιο ταιριαστά στη σκηνή και είναι σαφώς ανώτερα συνθετικά. Αυτό φάνηκε και στη σκηνή με τη μπάντα να είναι απολύτως δεμένη και παρόλο κάποια τεχνικά προβλήματα που υπήρξαν, να δηλώνουν απτόητοι και να μοιράζουν πάθος και όρεξη. Και μιας και έγραψα πάθος, να πω ότι ενθουσιάστηκα από την σκηνική παρουσία ντράμερ Τάκη ‘’Animal’’ Σωτηρόπουλο.

P1060730.JPG

20180919_215208 (2).jpg

Πραγματικό αγρίμι στη σκηνή, δεν λυπήθηκε τίποτα και κανένας προσπαθώντας μανιασμένα να μην αφήσει τίποτα. Τα riffs από τους παλιούς έδιναν και έπαιρναν και  η μεταλλική τους υφή έκοβε βαθιά χωρίς να το παίρνεις εύκολα χαμπάρι. Ο Τόκας έχει από φυσικού του ψιλή φωνή και του ήταν εύκολο να κάνει υψίσυχνα φωνητικά σκίζοντας τον αέρα. Τρία τραγούδια που έπειθαν με ευκολία κάποιον ότι το νέο τους υλικό είναι και το καλύτερο και το πιο προσωπικό.

Βαθιά βουτιά στο παρελθόν με το ‘’Never Again’’  και φέρνοντας αναμνήσεις εικοσαετίας στο έτσι και αλλιώς μεγάλο σε μέσο όρο ηλικίας κοινό της σημερινής βραδιάς. Στα παλιά ξεχώριζες στον ήχο επιρροές από Dio, Maiden, Motorhead κτλ. Συνέχισαν με παλιό υλικό από τα πρώτα δυο τους άλμπουμς γιορτάζοντας τα με το καλύτερο τρόπο ενώ έκλεισαν την ορμητική τους επίθεση με το ‘’Stay Heavy’’, όνομα και πράγμα, αφιερώνοντας το στο εκλιπόντα παλιό τραγουδιστή, Γιώργου Ροδόπουλου.

Playlist Power Crue:

 Rising

 Believe

 Born again

 Never again

 Dark path

 Torture

 Last command

 Forever

Stay heavy

20180919_222401.jpg

20180919_222515.jpg

Περνώντας στους Omen, να ξεκαθαριστεί ότι κάθε φέτος και καλύτερα. Ο 63χρονος θεούλης γνωρίζει τα λάθη του παρελθόντος του και τα αποφεύγει. Νηφάλιος, χαρούμενος, ορεξάτος μας έπλαθε σε ότι σχήμα ήθελε δίνοντας μας αυτό που επιζητούσαμε.  Τι εννοούμε με αυτό;  Τραγούδια σαν το ‘’Torture Me’’ από το  1984 και της συλλογή της Metal Blade (Metal Massacre V) , ύμνοι από τους πρώτους τρεις δίσκους τους , ακόμα και το ep του ‘’Nightmares’’ και τα δυο τραγούδια από το ep ‘’alive’’ που μόλις κυκλοφορήσανε για τις ανάγκες αυτής της μίνι περιοδείας. Τι πιο λογικό και επιθυμητό.

P1060774.JPG

Τα δυο νέα τραγούδια είναι απροσδόκητα εξαιρετικά με την φωνή του Αντωνογιαννάκη (επίσης στους Marauder) να ταιριάζει απόλυτα και με το γρέζι του α λα Kimball να χτίζει τη μεταλλοεπική γέφυρα του παρελθόντος με το παρόν. Ιδιαίτερα το ομώνυμο τραγούδι, έχει την  ιπποδύναμη να σε ταξιδέψει γρήγορα και επικίνδυνα ενώ έχει τη στόφα του να γίνει κάποτε ιστορικό. Από εκεί και πέρα ακούσαμε μόνο 80ς ύμνους, όλα όσα θα μπορούσε κάποιος να επιθυμεί. Μια ματιά στο παρακάτω  playlist  θα δημιουργήσει υγρά όνειρα σε κάθε οπαδό των Omen. 

P1060799.JPG

P1060772.JPG

Τα riffs μοιράζανε μεταλλικό φαρμάκι, το ρυθμικό ντουέτο έφερε πόνο σε πολλούς εκπαιδευμένους σβέρκους και η φωνή του  ‘’δικού’’ μας να τα εξυψώνει σε ποιότητα χάρη στην απόδοση του. Και επειδή τίποτα δεν είναι τέλειο σε αυτή τη ζωή, ο μέτριος ήχος στέρησε από το τελικό αποτέλεσμα τη μεγαλειότητα που του άξιζε. Κάπου η φωνή ‘’θάμπωνε’’, κάπου ο ήχος γινόταν θόρυβος αλλά γρήγορα οπαδοί και μουσικοί μετέτρεπαν αυτά τα θεματάκια  σε μείζονος σημασίας και συνέχιζαν να ευχαριστιούνται τα εσώψυχα τους.

P1060796.JPG

Ο  Νίκος μας προετοίμαζε πριν από κάθε τραγούδι είτε στα ελληνικά είτε στα αγγλικά, αφιερώσαμε μουσική και ψυχή στο ‘’ Don't Fear the Night’’ στον Τεράστιο Shelton (R.I.P.) και έκλεισαν την συναυλία με encore το αγαπημένο μου τραγούδι από αυτούς, το ‘’ Die by the Blade’’.  Τι να λέμε, τους έβλεπα άνετα ξανά μέσα στο 2019 και ελπίζοντας να έχουν ανάλογα βέλη στη φαρέτρα τους με αυτά του ‘’Alive’’.

Playlist Omen:

Termination

Death Rider

Ruby Eyes

Last Rites

The Axeman

Alive

Shock Treatment

Warning of Danger

Dragon's Breath

The Curse

Evil Seductress

Don't Fear the Night

In the Arena

Torture Me

Teeth Of The Hydra

Battle Cry

Die by the Blade

Live report Δημήτρης Τσαουσίδης
Photos Γιολάντα Μάντη

Copyright 2024. All Right Reserved.