ROCK IN DIO - ROCK N ROLL CHILDREN @ Kyttaro Live Club

Το 2012 μετά τη δεύτερη διοργάνωση των Rock N Roll Children ένας αγαπημένος φίλος και πραγματικά χαρισματικός τραγουδιστής, Τάσος Κροκόδειλος, μου είπε μια κουβέντα που μέχρι χτες την κουβαλούσα με στεναχώρια μέσα μου. «Έλειπες…». Λίγο η αγάπη και η εκτίμηση για τον συγκεκριμένο άνθρωπο και πολύ περισσότερο το ότι και εγώ ήθελα στηρίξω αυτό τον θεσμό ώστε να καθιερωθεί φέτος ήμουν εκεί και όποιος δεν ήταν, έχασε μια από τις πιο συγκινητικές, όμορφες, γεμάτες βραδιές που θα μπορούσε να ζήσει. Η αγάπη που ξεχείλιζε διάχυτη στο χώρο του Κύτταρου, οι ερμηνείες που έδωσαν όλοι οι καλλιτέχνες, οι μουσικές του DIO, τα χαμόγελα που φώτιζαν τις ψυχές μας έκαναν όλα τα υπόλοιπα να περνούν στο περιθώριο. Θα προσπαθήσω να δώσω μια αίσθηση του πως ήταν η χθεσινή βραδιά αν και οι λέξεις είναι φτωχές για να περιγράψουν τη μέθεξη των αισθήσεων και των συναισθημάτων. Οπότε μια συμβουλή από καρδιάς, του χρόνου μην το χάσετε, κάνει καλό στους αποδέκτες που φέτος ήταν η Κιβωτός του Κόσμου αλλά ακόμα περισσότερο σε εσάς και στην ψυχούλα σας! 

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Έφτασα λίγο πριν αρχίσει η συναυλία. Απ’ έξω είχε μια χούφτα κόσμου και όταν μπήκα μέσα αντιλήφθηκα το γιατί… δεν χωρούσαν άλλοι! 21.25 βγήκε στη σκηνή η κοινωνική λειτουργός της Κιβωτού που ευχαρίστησε για την προσέλευσή μας και τους Rock N Roll Children για την πρωτοβουλία. Αμέσως μετά ανεβήκαν στη σκηνή και με «χειρουργική» ακρίβεια η πρώτη νότα έπεσε στις 21.30. Αρχικά στη σκηνή ανέβηκε η σύνθεση του συγκροτήματος δηλαδή ο Γιάννης Τσίμας στο μπάσο, Γιώργος Γεωργίου στα πλήκτρα, Νίκος Αναστασιάδης στα τύμπανα, Μανώλης Τσίγκος στην κιθάρα και Γιάννης Παπανικολάου στα φωνητικά. Ο Γιάννης Παπανικολάου έχει μια φωνή που απλά μας ξεπερνά και ενώ οι περισσότεροι τραγουδιστές προσπαθούν πολύ για να αποδώσουν το Ronnie James Dio καθώς οι φωνητικές του ικανότητες ήταν απλά ανεπανάληπτες, ο Γιάννης Παπανικολάου ακούγεται να έχει προέλθει από κλωνοποίηση… 

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Αυτό που θέλω να προσπαθήσω να σας περιγράψω είναι το μοναδικό αποτέλεσμα της μουσικής των τραγουδιών. Ο όγκος και η φοβερή συνέπεια στις συνθέσεις είναι πολύ λίγο για να αποδώσω αυτό που ξεχείλιζε απ τα ηχεία του Κυττάρου. Τύμπανα, μπάσο, κιθάρα και πλήκτρα να αποδίδουν τόσο καλά που αισθανόσουν τις νότες να αντηχούν μέσα στα θώρακά σου. Ακόμη και αν η ερμηνεία του ερμηνευτή δεν μπορούσε να υποστηρίξει τα τραγούδια, γιατί το να τραγουδήσεις DIO είναι εξαιρετικά απαιτητικό στην ερμηνεία,  η υποστήριξη των μουσικών ήταν τέτοια που ανέβαζε από μόνη της το τραγούδι ένα σκαλοπάτι πιο κοντά στην τελειότητα. 

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Μετά το ζέσταμα του κοινού από τον απερίγραπτα καλό Γιάννη Παπανικολάου, άρχισαν να ανεβαίνουν στη σκηνή οι guest τραγουδιστές που υποστήριξαν την συναυλία με τις ερμηνείες τους και έκαναν την χθεσινή βραδιά να μοιάζει με ένα καλοκαιρινό ξάστερο ουρανό που καθένας τους και κάθε μια ήταν ένα αστεράκι σε αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα… Δεν είναι τυχαίο το We’re stars στο τέλος γιατί απλά είναι όλοι τους. Δεν κράτησα σημειώσεις για το ποιος τραγουδούσε σε κάθε τραγούδι γιατί ήθελα να είναι λιγότερο «δουλειά» και περισσότερο απόλαυση αλλά σαν ακροατής ξεχώρισα κάποιες ερμηνείες που πραγματικά έκαναν τα σαγόνια να πέσουν πάτωμα, τα γόνατα να λυθούν, την ψυχή να μαγκώσει, το χαμόγελο να ζωγραφιστεί, τα δάκρυα να κυλήσουν, την αγάπη να απλωθεί σε όλο σου το είναι. 

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΙΚΟΣΙΠΕΝΤΑΚΗΣ (INNERWISH,FRAGILE VASTNESS) & ΣΤΡΑΤΗΣ STEELE(ENDOMAIN,ex AIRGED LAMH)

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Οι δύο τους θα μπορούσαν να είναι ένα κεφάλαιο από μόνοι τους. Τον Γιώργο τον έχω ξανακούσει και ξέρω ότι η φωνή του έχει τεράστιο εύρος. Μπορεί να τραγουδήσει κυριολεκτικά ότι θέλει. Αυτόν που δεν είχα ξανακούσει και έμεινα χαζή ήταν ο Στρατής….η φωνή και η ερμηνεία απλά δεν υπάρχει. Νομίζω ότι και οι δύο τους θα πρέπει να δυσκολεύτηκαν λιγότερο από όλους να αποδώσουν το DIO γιατί πολύ απλά το έχουν! 

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

\r\n

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

 

\r\n

\r\n\r\n

ΤΑΣΟΣ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΣ(X-PIRAL,HYBRID,FIRE AND STEEL) & ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΝΕΛΗΣ(DISHARMONY,BIGUS DICKUS,ART OF SIMPLICITY)

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Τον Τάσο σπάνια τον λέω με το όνομά του. Συνήθως του απευθύνομαι με το επίθετο φωνάρα. Τον άκουσα πρώτη φορά σε ένα METALZONE OPEN JAM και επειδή εκεί ο ρόλος μου ήταν διοργανωτικός δεν παρακολουθούσα τη συναυλία. Όταν άκουσα τη φωνή του Τάσου πήγα στη σκηνή να δω από πού βγαίνει αυτή η φωνή. Εχθές τον απόλαυσα ακόμα μια φορά μαζί με τον Χρήστο που άκουσα για πρώτη φορά και αντιλήφθηκα πως μάλλον μόνο αυτός μπορεί να κάνει διασκευές Judas Priest. Όταν μπορείς να τραγουδάς Halford μάλλον είσαι κάτι παραπάνω από καλός ε; Ένα είναι σιγουρό οτι οι δύο τους όπως το τραγούδησαν WE ROCK!!!! 

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

ΜΑΝΟΣ ΦΑΤΣΗΣ(DARK NOVA,BAD CASE,) & ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗΣ(THE SILENT WEDDING)

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Νομίζω ότι αν εξαιρέσεις την ερμηνεία του Rainbow Eyes που ήταν εκτός συναγωνισμού… αυτή ήταν η καλύτερη ερμηνεία της βραδιάς. Δύο φοβερές φωνές να συμπληρώνουν η μία την άλλη να βάζουν μπροστά το τραγούδι και την άψογη απόδοσή του, να αλληλοσυμπληρώνονται και να ακούς ένα GATES OF BABYLON που σε παρέλυε! Αισθάνομαι πραγματικά τυχερή που το άκουσα αυτό και δεν έχω άλλα λόγια να το περιγράψω γιατί το αποτέλεσμα πραγματικά ήταν απόλυτα υπερβατικό. 

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

\r\n

\r\n

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ(WARDRUM,UNTIL RAIN) & ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Εδώ είχαμε συνάντηση γιγάντων πραγματικά δύο τεράστιες φωνές με απίστευτες δυνατότητες να ερμηνεύουν. Ο Γιάννης Παπαδόπουλος έχει απίστευτη φωνή και τολμώ να πω ότι μοιάζει με του Midnight. 

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

\r\n

\r\n

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

ΝΙΚΟΣ ΣΥΡΑΚΟΣ (STEAMROLLER ASSAULT,SINNIS BLUES GANG) & ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ 

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

O Νίκος δεν έχει φωνή που προσομοιάζει με του DIO. Η φωνή του είναι ζεστή, βαθιά, οικεία και έχει κάποια βραχνά γυρίσματα που σε λυγίζουν. Έχει δε τη μοναδική ικανότητα να σου αφήνει ένα αίσθημα δίψας να τον ακούσεις κι άλλο. Τελειώνει το τραγούδι και θέλεις κι άλλο. Στο Killing the dragon οι δύο τους έδωσαν μια φοβερή ερμηνεία. Ο Γιάννης DIO και ο Νίκος να αποκαλύπτει πόσο απίστευτα μοναδική είναι η χροιά του, η ερμηνεία του και οι δυνατότητές του.  

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

\r\n

\r\n

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΡΟΥΣΚΑΣ(VALOR) & ΑΛΙΚΗ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ(RUTHLESS STEEL)

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Ο Βαγγέλης και η Αλίκη το διασκέδασαν απίστευτα πολύ. Τραγουδούσαν και απολάμβαναν τόσο πολύ το τραγούδι που το απογείωσαν. Η Αλίκη ήταν πραγματικά αποκάλυψη αν λάβουμε υπόψη και το νεαρό της ηλικίας της ενώ ο Βαγγέλης κυριολεκτικά γέμιζε τη σκηνή με την χαρακτηριστική χροιά και την υπερκινητική σκηνική παρουσία του. 

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

ΜΑΧΙ NIL(VISION OF ATLANTIS) 

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Λίγα πράγματα μπορεί να πει κανείς για τη Μάχη. Πρόκειται για μια φοβερή γυναίκεια φωνή που μπορεί να τραγουδήσει από DIO μέχρι Nightwish και οτιδήποτε μπορεί να βρεθεί στο ενδιάμεσο. Δεν είναι τυχαία σε συγκρότημα του εξωτερικού γιατί είναι μια ταλεντάρα χαμαιλέων που μπορεί να ερμηνεύσει τα πάντα και στο Don’t talk to strangers μας έκοψε τα γόνατα.    \r\n
 

\r\n

\r\n\r\n

Τέλος θα αναφερθώ στην ερμηνεία του Rainbow eyes από τις HΛΙΑΝΑ ΤΣΑΚΙΡΑΚΗ(SOLO ARTIST,ex MEDEN AGAN)) & ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΣΚΟΥΛΑ(CHAOSTAR) 

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Αυτή η ερμηνεία πραγματικά με ξεπερνάει. Δεν νομίζω ότι έχω τον τρόπο να περιγράψω αυτή την αιθέρια, ονειρική σχεδόν αερική ερμηνεία του Rainbow eyes με τις δύο μοναδικές ερμηνείες να συνοδεύονται από βιολί και φλάουτο. Ήταν σαν μαγικός ήχος που προερχόταν από νεράιδες ή ζωτικά του δάσους που αιωρούνται νανουρίζοντας πάνω από ένα μωρό που αποκοιμάται. Η αγνότητα, η αγάπη, να σε πλημμυρίζουν και να συγκλονίζουν όλο σου το σώμα προκαλώντας τόση συγκίνηση που το σώμα σου αδυνατεί να τη διαχειριστεί και ξεσπά σε δάκρυα που δεν είναι ούτε λύπη ούτε χαρά είναι συναίσθημα ζωής που έχει και τα δύο μαζί ταυτόχρονα και σε συγκλονίζει.  

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

\r\n
 

\r\n

\r\n\r\n

Περίπου 18 συμμετέχοντες δεν κατάφεραν τελικά να ανέβουν στη σκηνή του Κυττάρου είτε επειδή ήταν άρρωστοί είτε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Υπήρξαν όμως κάποιες εκπλήξεις όπως αυτή της Μικέλας Ντόκου, κόρης του Φοίβου Ντόκου που στα 12 τραγούδησε για τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου και μας θύμισε για πιο λόγο ήμασταν όλοι εκεί… 

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

\r\n\r\n

1)HΛΙΑΝΑ ΤΣΑΚΙΡΑΚΗ(SOLO ARTIST,ex MEDEN AGAN))
\r\n2)ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΣΚΟΥΛΑ(CHAOSTAR

\r\n\r\n

3)ΦΩΦΗ ΡΟΥΣΣΟΥ(4BITTEN)

\r\n\r\n

4)ΘΟΔΩΡΗΣ ΓΟΥΡΛΟΜΑΤΗΣ(ex BLOODSTAINED)

\r\n\r\n

5)ΜΑΧΙ NIL(VISION OF ATLANTIS)

\r\n\r\n

6)ΤΑΣΟΣ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΣ(X-PIRAL,HYBRID,FIRE AND STEEL)

\r\n\r\n

7)ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΝΕΛΗΣ(DISHARMONY,BIGUS DICKUS,ART OF SIMPLICITY)

\r\n\r\n

8)ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΙΚΟΣΙΠΕΝΤΑΚΗΣ(INNERWISH,FRAGILE VASTNESS)

\r\n\r\n

9)ΣΤΡΑΤΗΣ STEELE(ENDOMAIN,ex AIRGED LAMH)

\r\n\r\n

10)BILLY VASS(TERRA INCOGNITA,SOLID FAITH)

\r\n\r\n

11)ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΙΒΑΣ(CRUSADE OF STEEL)

\r\n\r\n

12)ΡΑΦΑΗΛ ΚΡΙΤΟΥΛΗΣ(REPTILE)

\r\n\r\n

13)ΧΡΙΣΤΙΑΝΝΑ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ(ELYSION)

\r\n\r\n

14)ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ(STRIKELIGHT,ERASE)

\r\n\r\n

15)ΗΡΑΚΛΗΣ ΖΩΤΟΣ(XIX,ANASTASIO FARINI BAND,ROLL THE DICE)

\r\n\r\n

16)ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΟΝΤΗΣ(ex SILENT RAGE)

\r\n\r\n

17)ΝΙΚΟΣ ΡΟΥΣΣΑΚΗΣ(GUARDIAN ANGEL)

\r\n\r\n

18)ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ(PARTHIAN SHOT)

\r\n\r\n

19)ΜΗΝΑΣ ΤΣΙΓΚΟΣ(DANGER ANGEL)

\r\n\r\n

20)ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΠΑΤΑΗΣ(WHITE NOIZ)

\r\n\r\n

21)ΤΑΣΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ(ex PHASE REVERSE)

\r\n\r\n

22)ΜΙΧΑΛΗΣ ΔΑΝΔΟΥΛΑΚΗΣ(REMEMBER LIZZY,SAINTS & SINNERS)

\r\n\r\n

23)ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ(RAGENHEART)

\r\n\r\n

24)ΒΙΚΤΩΡΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ(MAIDENANCE)

\r\n\r\n

25)ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΚΑΣ(POWER CRUE,IN PHAZE)

\r\n\r\n

26)ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ(IN PHAZE,FLOATING WORLDS,METALIST)

\r\n\r\n

27)ΝΑΤΑΣΑ ΜΠΑΣΤΑ(AIMA STARR,NOYA)

\r\n\r\n

28)ΕΥΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗ(BAD APPLES)

\r\n\r\n

29)ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΠΟΥΛΑΚΟΣ(KEADO MORES)

\r\n\r\n

30)ΦΟΙΒΟΣ ΝΤΟΚΟΣ(ex SILVER RISC)

\r\n\r\n

31)ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ(DARK NIGHTMARE)

\r\n\r\n

32)ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΡΙΤΣΑΣ(CRIMPSON FIRE)

\r\n\r\n

33)ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΙΜΥΛΗΣ(HEART ATTACK)

\r\n\r\n

34)ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΝΤΟΣ(TOTAL STARLIGHT)

\r\n\r\n

35)ΣΤΕΡΓΟΣ ΒΟΛΑΣ(BIG BALLZ)

\r\n\r\n

36)ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ(ILLUSORY)

\r\n\r\n

37)ΜΑΝΟΣ ΦΑΤΣΗΣ(DARK NOVA,BAD CASE,)

\r\n\r\n

38)ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗΣ(THE SILENT WEDDING)

\r\n\r\n

39)ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ(SUNLIGHT,SECRET ILLUSION)

\r\n\r\n

40)ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΑΝΤΑΜΟΥΡΗΣ(TIDAL DREAMS)

\r\n\r\n

41)ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΥΒΑΣ(FLYING MERCURY,REIGNSTAR)

\r\n\r\n

42)ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΑΛΗΣ(FALSE METAL)

\r\n\r\n

43)ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΡΟΥΣΚΑΣ(VALOR)

\r\n\r\n

44)ΑΛΙΚΗ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ(RUTHLESS STEEL)

\r\n\r\n

45)ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΝΑΔΙΝΗΣ(ANORIMOI)

\r\n\r\n

46)ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΛΕΤΣΗΣ(WAR DANCE)

\r\n\r\n

47)ΑΓΓΕΛΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ(SORROW’S PATH)

\r\n\r\n

48)ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΤΟΣ(SORROWFULL ANGELS,CHAOSTAR)

\r\n\r\n

49)ΑΝΤΡΙ ΛΑΓΙΟΥ(ANDRY AND THE HARPS)

\r\n\r\n

50)ΒΙΚΥ ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΗ(VHS)

\r\n\r\n

51)ΝΙΚΟΣ ΒΑΡΣΑΜΗΣ(LITANY,WRATHBLADE)

\r\n\r\n

52)ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ(CONVIXION,STRIKELIGHT,FINGER OF SCORN)

\r\n\r\n

53)ΜΙΝΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ(THE RAIN I BLEED)

\r\n\r\n

54)ΕΛΙΝΑ ΛΑΙΒΕΡΑ(SEDUCE THE HEAVEN)

\r\n\r\n

55)ΝΙΚΟΣ ΣΥΡΑΚΟΣ(STEAMROLLER ASSAULT,SINNIS BLUES GANG)

\r\n\r\n

56)ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΣΠΙΩΤΗΣ(KING DRAGON,SPITFIRE)

\r\n\r\n

57)ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ(WARDRUM,UNTIL RAIN)

\r\n\r\n

58)ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΙΡΕΑΣ(INSOMNIA)

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Και του χρόνου… 

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Report : Ελένα Μιχαηλίδου

\r\n\r\n

Photos : Στέλιος Metalheart 

\r\n

Copyright 2022. All Right Reserved.