Accessory - Within Your Mind...

Accessory - Within Your Mind (Full Album)

Accessory-Within Your Mind...

Είναι τόσες πολλές οι μπάντες που πέρασαν στην ιστορία της metal Μουσικής βάζοντας το δικό τους λιθαράκι που ίσως είναι και λιγάκι άτοπο να ασχολούμαστε μαζί τους σαν κάτι το ξεχωριστό αφού είναι εκατοντάδες. Από την άλλη, κάτοιες τέτοιες μπάντες κρατούσαν το λάβαρο του Underground ψηλά και παρέδιδαν υλικό ώστε να συνεχιστεί η αγάπη για το είδος από τους οπαδούς. Λογικό είναι να βρεις πάμπολλες τέτοιες μπάντες σε χώρες με έντονη μεταλλική κινητικότητα, είτε μιλώντας για οπαδούς είτε για συγκροτήματα. Χάγη, 1988 και μια μπάντα γεννιέται. Accessory το όνομα. Η πενταμελής μπάντα κινείται σε death/thrash metal ρυθμούς αφού όλος ο πλανήτης καλωσορίζει το death metal ήχο. Η δεκαετία των 90ς ξεκινά για τη μπάντα με μια σειρά demo ενώ κάπου μέσα στο 1991 αντικαθίστανται ο ένας εκ των δυο κιθαρίστων. Τελικά την ίδια χρονιά η μπάντα καταφέρνει να κυκλοφορήσει το ντεμπούτο και μοναδική τους δουλειά ‘’ Within Your Mind’’ σε 500 κόπιες cd, υλικό που δεν αγγίζει καν τη μισή ώρα και με ένα εξώφυλλο που δεν ξεχωρίζεις τι βλέπεις, πόσο μάλλον να σε προιδεάσει για το περιεχόμενο του. Ένα χρόνο μετά, η West Virginia Records το ξαναβγάζει στην αγορά με διαφορετικό εξώφυλλο και μάλιστα σε κασέτα, cd και βινύλιο αλλά γενικότερα οι Accessory παραμένουν κρυμμένο μυστικό για λίγους. Η ίδια η μπάντα αλλάζει μουσική ρότα και όνομα ( σε Colour Trip), υπογράφουν στη Massacre Records και κυκλοφορούν μια σειρά, δυστυχώς αδιάφορων δίσκων για μένα (σε πιο hardcore φόρμες).

Τα μέλη των Accessory άκουσαν αρκετό thrash στην εφηβία τους, ενηλικιώθηκαν με το death metal και τελικά απόφάσισαν να παίξουν αντίστοιχα, να το βγάλουν από μέσα τους πριν ακολουθήσουν τους δικούς τους μουσικούς δρόμους προς το καλύτερο ή το χειρότερο. Έτσι στο ‘’ Within Your Mind’’ μας πετάνε στο τραπέζι έξι συνθέσεις, σύμπληρώνοντας ένα intro και ένα outro για το πιο ολοκληρωμένο της υπόθεσης. Άγνωστη σαν μπάντα, δεν θα ακούς πολλούς να μιλάνε για αυτούς. Ίσως να μην έχουν και κάτι το ξεωριστό. Το σίγουρο είναι ότι θα το λατρέψουν οπαδοί των Benediction μιας και εμένα αυτούς μου φέρνουνε πιο πολύ στη θύμηση. Και τους Death. Υπάρχει αυτή η εφηβική εξέγερση στο αίμα τους που περνάει και στη μουσική. Άγουρη μουσική, σφυρηλατημένη χωρίς ανέσεις της εποχής, μόνο με πάθος και ενέργεια. Υπάρχουν ικανότητες εδω μέσα και χρησιμοποιούνται για να αναζυπώρουν τη φωτιά ξανά και ξανά, κάθε φορά που θα βάζεις το δισκάκι να στροφάρει και τα αιχμηρά τους δώρα γίνονται και δικό σου κομμάτι.

Παρόλο που το ‘’ Deception's End’’ ακούγεται επιθετικό, στο ‘’ Indifference’’ ρίχνουν ταχύτητα και το βάρος του αυξάνεται ανάλογα. Ενέργεια από τους τάφους, λυτρωτικές μελωδίες από τις κιθάρες. Ηχητικό μαρτύριο που χαράσσεται με ενισχυτές και ιδέες από την αποτυχία της ζωής. Δεν θυσιάζουνε στιγμή βαναυσότητας και πίδακες υγρής καφροσύνης ξεχειλίζουν από κάθε όργανο που ακούγεται. Γρήγορα, σύντομα και αποτελεσματικά, έχουν έξι ευκαιρίες να σε διαλύσουν από τα ενδότερα σου προς τα έξω. Το βάρος της αγριότητας τους αποδεικνύεται αποτροπαίο ενώ η thrashy προσέγγιση του δίνει ρυθμό ώστε κεφάλια και σβέρκοι να συμπαρασύρονται. Συνθέσεις ξεγυμνωμένες από σύγχρονα κολπάκια, εν έτει 1991 μιλάμε για αυθεντική οργή και θυμό. Οι σάλπιγγες του θανάτου ηχούν και οι Accessory παραδίδουν ατόφιο ένα κύκλο εθιστικών  death/thrash ύμνων-σφιγκτήρων.

Υ.Γ. Επιλέχθηκε το εξώφυλλο της West Virginia μιας και το άλλο δεν βλέπεται.

Copyright 2024. All Right Reserved.