FIFTH ANGEL - Time Will Tell

Fifth Angel - Time Will Tell

FIFTH ANGEL - Time Will Tell

~~                     Υπερατλαντικό ταξίδι και πάλι, αυτήν τη φορά για να θυμηθούμε τους Fifth Angel.  Αμερικάνικο μελωδικό heavy metal με δυο δίσκους μόνο στο ενεργητικό τους στα λιγοστά χρόνια ύπαρξης τους. Και αν το ομώνυμο πρώτο τους άλμπουμ άγγιζε το λυρικό Power, στο δεύτερο τους (Time Will Tell) περνά στην αντίπερα όχθη και πάει μέχρι και σε Hard Rock μονοπάτια. Κοινό γνώρισμα και στα δυο, η μελωδία. Δυστυχώς, μάλλον τους στοίχισε αυτή η εμπορικότητα και η πιασάρικη προσέγγιση της μουσικής τους διότι έπειτα το διαλύσανε  (πολύ thrash εκείνη την εποχή και με το death metal να ξεκινά, δεν είχαν πολλές ελπίδες για επιβίωση τέτοιες μπάντες στην αντίπερα Ήπειρο). Ο Χρόνος είναι όμως ο καλύτερος Κριτής και έδειξε την πραγματική του αξία. Μια επανασύνδεση του 2010 για την εμφάνιση τους στο Keep It True φεστιβάλ, δημιουργία νέου υλικού και ….ακόμα περιμένουμε.
\r\n                     Με κάποιες αλλαγές στην σύνθεση τους (αλλαγή κιθαρίστα/ντράμερ και νέο μπασίστα) αλλά κοινή συνθετική ομάδα τους  Archer/Pilot (και συχνά βοήθεια και από τρίτο μέλος της μπάντας), το νέο πρόσωπο των Fifth Angel τους θέλει το μέταλλο τους να είναι πλέον πιο αμβλύ.  Οι επωδοί επαναλαμβάνονται μέχρι να απομνημονευτούν, γέφυρες και κουπλέ σε κατάσταση πιο εύκολα και βατά και από παιδικά τραγούδια, σολαρίσματα που στάζουν μέλι. Και όμως, αυτό δεν τους στερεί από το να ευχαριστιέμαι (μαζί με άλλους χιλιάδες) τις  καλοδιάθετες αρμονίες τους, τις ζουμερές  μελωδίες τους, τις ερωτιάρικες στιχουργικές τους ανησυχίες. Είναι ώρα το ατσάλι μπορεί να μπει στην θήκη του και να κάνουμε έρωτα στο(η)ν σύντροφο μας.
\r\n                 Το Hard Rock/Heavy Metal τους έχει προσωπικότητα. Θεωρώ ότι εύκολα κάποιος που έχει ακούσει το σκληρότερο ντεμπούτο τους, θα αναγνωρίσει  ότι και αυτό είναι δικό τους υλικό, με πλούσια τα προσωπικά τους στοιχεία. Ακόμα και όταν θυμίζουν σε σημεία άλλες μπάντες. Για παράδειγμα στο ‘’ Seven Hours’’ ακούγονται εξόφθαλμα στοιχεία  W.A.S.P. αλλά δεν του στερεί από το να γίνει λατρεμένο (και αυτό). Διασκευάζουν ακόμα και UFO και μάλιστα στην μέση του δίσκου κάνοντας το να μοιάζει με δική τους σύνθεση. Βέβαιο το αυθεντικό  τραγούδι είναι απλά θεικό, εύκολη δουλειά να το κάνουν αρεστό και πάλι περνώντας το μέσα από το δικό τους πρίσμα/φίλτρο. Εμπορευματοποιημένη τέχνη. Προσέξτε όμως, η Τέχνη υπάρχει και σε αφθονία μάλιστα. Και εμπορικότητα χωρίς μπαλάντα δεν γίνεται γι αυτό και μας παραχωρούν τα ‘’Broken Dreams’’ και ‘’So Long’’ .Και όλοι ξέρουμε ότι τις καλύτερες ροκ μπαλάντες τις έχουν γράψει metal συγκροτήματα. Αφεθείτε στον ηλεκτρισμό που πονά και κάνει και σε σας το ίδιο και αγκαλλιάστε τα σολαρίσματα της συγκεκριμένης σύνθεσης.
\r\n                             Σε όλα τους τα τραγούδια η επιτυχία της αρέσκειας των ακροατών είναι προκερδισμένη.  Όλα είναι έτσι στημένα ώστε να υπάρχει συσσωρευτική απήχηση στους ήχους που δέχονται οι προβολείς του μυαλού μας. Το κάνουν τόσο καλά που τους συγχωρούμε κάθε αμφιβολία για την μαλάκωμα του ήχου τους. Δεν χρειάζεται μαγικά συστατικά για να κάνουν μια σύνθεση τους λατρευτή. Ρυθμός για κούνημα γοφών, σολιαρίσματα (δεν υπάρχει τυπογραφικό λάθος,χεχε), σπαρασοκάρδικα φωνητικά και εγένετο ζωή του ‘’Angel Of Mercy’’, ‘’Time Will Tell’’, ‘’Midnight Love’’ , ‘’Feel The Heat’’ και τόσων άλλων. Επειδή όμως το μεταλλικό αίμα κυλούσε ακόμα στο αίμα τους, πάρε και  το ελαφρώς αγριότερο (και αγαπημένο του δίσκου) ‘’We Rule’’. Πιο εντατικό, πιο σκληρό και κιθαριστικό, με νευρικό τυμπανιστικό κοπάνημα αλλά πάνω από όλα με ΤΟ εθιστικό ρεφρέν για να το τραγουδάς στους δρόμους και στις κορυφές των βουνών.
\r\n 

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

\r\n

Copyright 2021. All Right Reserved.