Green Carnation - Light Of Day, Day Of Darkness

Green Carnation - Light Of Day, Day Of Darkness

Green Carnation - Light Of Day, Day Of Darkness

                    Στην καλιτεχνική δημιουργία, και πιο συγκεκριμένα στην μουσική και το τραγούδι, υπάρχη ένα τεράστειο πεδίο έκφρασης πάρα πολλών ήχων, συναισθημάτων και θεμάτων. Στην heavy metal music η οποία έτσι και αλλιώς έχει διασπαστεί σε μύρια όσα ιδιώματα, υπάρχουν μουσικοί – καλιτέχνες που εγκλωβίζονται σε μανιέρες, πετυχημένες μεν, πολυφορεμένες δε. Όμως υπάρχουν αρκετοί μουσικοί, και πολλά σχήματα που πάντα θέλουν να δώσουν το κάτι διαφορετικό...σε ένα τέτοιον άνθρωπο θέλω να αναφερθώ, τον Νορβηγό Tchort και ένα από τα σχήματα που συμετείχε, και οδηγεί τους Green Carnation. Ο Tchort έχει συμετάσχει στους Emperor και το θρυλικό ντεμπούτο τους In the Nightside Eclipse, στους Blood Red Throne, και στους Carpathian Forest του παλαβιάρη Nattefrost, δίνοντας παντού τις ικανότητες του στην κιθάρα, και το πάθος του για black metal…εδώ με τους Green Carnation βγάζει την ικανότητα και το πάθος του για το κάτι διαφορετικό σε έκφραση και δημιουργία.

\r\n\r\n

               Οι Green Carnation δημιουργήθηκαν το 1990 και κράτησαν ένα χρόνο μετά βίας χωρίς κάτι το αξιοσημείωτο...το 1997 ξαναστήθηκαν και μέχρι το 2007 κυκλοφόρησαν πέντε full length, ένα ep και δύο live dvds. Η βάση τους είναι το progressive metal με αρκετά death και black στοιχεία, και στην πρώτη τους κυκλοφορία Journey To The End Of The Night, κινήθηκαν σε αυτά τα προοδευτικά και συνάμα ακραία μονοπάτια. Στον δεύτερο δίσκο τους είπαν αν το προχωρίσουν περρισότερο και να βάλουν πολλά διαφορετικά ηχητικά στοιχεία μέσα σε ένα τραγούδι που τους βγήκε λίγο μακρύ...εξήντα λεπτά και έξι δευτερόλεπτα...δίσκος και τραγούδι με το τίτλο Light of Day, Day of Darkness...κυκλοφόρησε από την Prophecy Productions στις 8 Ιανουαρίου του 2001.

\r\n\r\n

                Πέρα από τον Tchort εδώ παίζουν ο Anders Cobro (Carpathian Forest, In The Woods) ντραμς. Σε σημεία παίζει λυσσασμένα,άκου από 20.00 μέχρι 22.00, σε άλλα συγκρατείται για χάρη του ρυθμού, άκου από 22.00 μέχρι το 25.00 περίπου, που αλλάζει συχνά, και γενικά κάνει σπουδαία δουλειά. Στο μπάσο ο Stein Roger Sordal (ex – In The Woods), χωρίς εδώ να έχει κάποιο διακριτό ρόλο. Κιθάρα ο Bjorn Harstad (In The Woods, ex – Trail Of Tears), που πραγματικά σε πολλά σημεία μαγεύει, ειδικά σε αυτά που αγριεύει τοβ ήχο με heavy riffs και solos...άκου την σολάρα μετά το 42.00 περίπου, και το ήρεμο σημείο που ακολουθεί. Στο τραγούδι ο Kjetil Nordhus (Tristania, ex – Trail Of Tears). Τα φωνητικά του αλλάζουν ανάλογα με την διάθεση που βγάζει το τραγούδι, και αναπαράγει με εξαιρετικό τρόπο την ατμόσφαιρα και τα συναισθήματα που βγαίνουν από αυτο. Οι αλλαγές στον ρυθμό, στο μουσικό ύφος, στην μία ώρα που διαρκεί το Light Of Day, Day Of Darkness, βγαίνουν και από την συμμετοχή διάφορων μουσικών και μη...όπως η παιδική φωνή στην αρχή από τον Damien Aleksander. Η γυναικεία φωνή της Synne "Soprana" Larsen και αυτή από τους In The Woods που μπαίνει στο 33.00 και αλλάζει το τοπίο ριζικά...μαζί της και το σαξόφωνο του Arvid Thorsen...και απλά ταξιδεύω αλλού, χωρίς να το καταλαβαίνω πως...αν προσθέσουμε στην ηχητική εξίσωση τα Hammond και τα Sitar του Endre Kirkesola, τα ένχορδα του Bernt A Moen, αλλά και τις περίεργες κραυγές του Roger Rasmussen και τα περίεργα φωνητικά του Jan Kenneth Transeth, καταλαβαίνω ότι χρειάζονται πολλά πολλά εξηντάλεπτα ακρόασης του Light Of Day, Day Of Darkness για αν ακούσω τα πάντα και να καταλάβω τι γίνεται εδώ μέσα. Και αυτό πρέπει να κάνει ο καθένας που θα θέλει να μπει στα ενδότερα του Light Of Day, Day Of Darkness, των Green Carnation και να ταξιδέψει μαζί του. Οι Green Carnation ξανάσμιξαν, πάντα με τον Tchort μπροστάρη, και με μία αλλάγή στα ντραμς μόνο, και αναμένουμε τι το καινούριο θα μας χαρίσουν.

\r\n\r\n

\r\n

Copyright 2021. All Right Reserved.