Messiah Force - The Last Day

Messiah Force - White Night

Messiah Force-The Last Day

Ένα από τα δισκάκια που ζορίστηκα πιο πολύ να αποκτήσω, είναι αυτό των Καναδών Messiah Force. Με άθλια διανομή από την εποχή τους, πλέον δυσεύρετο, ακριβό και πιθανότατα και bootleg. Αφού ξεπεράστηκαν όλα τα παραπάνω εμπόδια, το ντεμπούτο και μοναδικός δίσκος των Messiah Force, το ‘’The Last Day’’ βρέθηκε πριν ολίγων ετών στα χέρια μου. Καναδοί, αλλά χωρίς προοδευτικά και ιδιαίτερα τεχνικά στοιχεία. Ταχύτατο Power Metal με γυναικεία φωνητικά στο μαγικό έτος 1987.  Δυο χρόνια πριν μια νεαρή παρέα  από μια μικρή πόλη στο Quebec είχαν δημιουργήσει τη μπάντα. Το πρώτο demo τους δημιουργείτε άμεσα και περιέχει επτά συνθέσεις εκ των οποίων η μία είναι ορχηστρική. Η μπάντα βρίσκεται σε συνθετικό οργασμό, ενώ μουσικά παίζουν σαν ‘’την τελευταία τους μέρα’’ πριν την καταστροφή του κόσμου. Τα έξι τραγούδια (εκτός του ορχηστρικού δηλαδή) θα βρουν τη θέση τους στο ντεμπούτο τους, μαζί με τρεις νέες συνθέσεις  που δούλεψαν μέσα στο 1986. Το ‘’The Last Day’’ πήρε το όνομα του από μια από τις νέες συνθέσεις κυκλοφορεί από δυο εταιρίες, μια για Ευρώπη και μια για Αμερική και μάλιστα με διαφορετικά εξώφυλλα (και τα δυο μέτρια και παιδικά ζωγραφισμένα). Τι θα μπορούσε να σταματήσει μια τέτοια μπάντα από το να διαπρέψει; H υγεία. Η Lynn Renaud είχε αρκετά θέματα και αποχωρεί για λόγους υγείας, αντικαθιστάται από τον Denis Dufour (έστω και ως guest/μη μόνιμα) που θα τραγουδήσει στο δεύτερο (και πολύ καλό) demo τους ‘’No Hideaway’’. Τα πράγματα δεν πήγαν πιθανότατα όπως θα ήθελαν και το τέλος έφτασε.

Speed Metal είπαμε. Και όμως ξεκινά με πιανάκι. Οκ, ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν ανοίξουν οι Ουρανοί και ασταμάτητη δύναμη (Unstoppable Force, ναι Agent Steel φάση) ξεχυθεί. Μπορεί η παραγωγή των Champagne(αυτός που παίζει το άσχετο πιανάκι/Tremblay) να μην είναι η ιδανική, αλλά η ηχητική λάβα που ελευθερώνεται δεν σταματιέται πουθενά. Υπερηχητικά drums, κοφτερά ατσάλινα λεπίδια στις χορδές και η δυναμική φωνή της Lynn. Αν σας αρέσει η φωνή της Leather Leone των Chastain, είναι ότι πιο κοντινό σε σύγκριση. Και μετά της Jutta των Zed Yago. Και δεν είναι μόνο η φωνή της. Η Renaud ήταν η βασική συνθέτρια της μπάντας, γι αυτό και μάλλον διαλύθηκε η μπάντα όταν την έχασε.  Και οι εννιά συνθέσεις του ‘’The Last Day’’ φέρουν την υπογραφή της, πάντοτε με ένα άλλο μέλος της μπάντας. Και συμμετέχουν όλοι σε τουλάχιστον δυο τραγούδια ο καθένας.

Μην κάνεις το μέγιστο  λάθος να αψηφήσεις την δύναμη τους επειδή το μικρόφωνο το κρατά άτριχο χέρι. Ταχύτητες στην άκρη του ξυραφιού, μελωδίες που αρμέγονται σε κάθε riff. Ακούστε το ‘’White Night ‘’. Δολοπλοκίες σε αλλαγές, παντοτινά επιτυχημένα ρυθμικά κεράσματα, απροκάλυπτος ενθουσιασμός. Κόβουν και παίρνουν, μαζεύουν και δίνουν. Συμπληρώστε  όποιο ουσιαστικό θέλετε εσείς δίπλα στα ρήματα την ώρα που ακούτε το τραγούδι. Ξέρουν πόσο σημαντικό είναι το ουσιώδες σολάρισμο σε ένα heavy metal τραγούδι και δεν το αρνούνται στον ακροατή, ίσα ίσα που του το προσφέρουν πλουσιοπάροχα. Τα αντανακλαστικά του ακροατή λειτουργούν σε εγρήγορση, αυτόματα χάρη στη συμμαχία μπάσου-τυμπάνων που κλωτσά στα αχαμνά κάθε τεμπέλη ακροατή που έβαλε κάτι να ακούσει για να περάσει η ώρα. Και που να τους έβλεπες και ζωντανά. Κρύσταλλο η φωνή και παγοκολόνα το ρυθμικό ντουέτο. Με τις νότες να ουρλιάζουν καθώς ελευθερώνονται από τις χορδές και τους ενισχυτές. Ακούς το ‘’Hero’s Saga’’  και νιώθεις ότι η πενταμελής παρέα των Messiah Force λειτουργεί σαν μονάδα. Μοχθούν, υπερβάλλουν εαυτούς αλλά το αποτέλεσμα είναι απαραβίαστο από αρνητικά σχόλια, σε ένα δίσκο που ήδη έχει γράψει/επιβιώσει  30+χρόνια και ακούγεται τρομερό, μια πύλη στο ηχητικό χωροχρόνο της ευχαρίστησης. Καλά, ποιος είπε ότι οι γυναίκες είναι το αδύναμο φύλο?

 

Υ.Γ. ‘’MESSIAH’’ means messenger, THIS is ‘’MESSIAH FORCE’’ GET the message!

Copyright 2024. All Right Reserved.