O.L.D. - Old Lady Drivers

O.L.D. - Old Lady Drivers

 Φορτώστε Χώστε Ξεχαρβαλώστε.

\r\n\r\n

  Μια όμορφη μέρα, Χειμωνιάτικη, του 1989, κοπάνα από το σχολείο, και δισκότσαρκα στο κέντρο. Και μέσα σε κάμποσους δίσκους κλασικούς, και φυσικά σιγά μην χαμπαριάζαμε τότε ότι αυτοί θα μείνουν κλασικοί, έχουμε και έναν άλλο δίσκο, που μας τον πρότειναν στο δισκάδικο. Μας είχαν πει μάλιστα ότι με την πρώτη ακρόαση θα έσκαγε στα αυτιά μας σαν μπόμπα, σαν αυτή του Επιθεωρητή Κλουζώ. Οκ...πρώτη στάση Μοναστηράκι, για φραπόγαλο και επιθεώρηση των αγορασμένων θυσαυρών, και φτάνουμε και σε αυτό...ποιο ήταν αυτό???...η μπάντα είχε το όνομα O.L.D. και ο δίσκος Old Lady Drivers…το όνομα της μπάντας δηλαδή.

\r\n\r\n

 Ανοίγουμε την συσκευασία και μπανίζουμε τις εικόνες...ένας ρουφούσε με το καλαμάκι μέσα από μια τουαλέτα...ένας κοπάναγε το κεφάλι του στον τοίχο...και άλλες όμορφιές...και αναλόγου αισθητικής και χαβαλεδιάσματος στίχοι.

\r\n\r\n

  Γρήγορα στο σπίτι φίλου, και τεσκάρισμα...οι O.L.D. και το περί αυτού ο λόγος ντεμπούτο τους, που είδε το φως της ημέρας κάπου το 1988, από την Hammerheart Records, στο Bergenfield στο New Jersey των U.S.A.  Grindcore, τότε για μας άγνωστη λέξη, έπαιζαν τα παιδιά αυτά, και με τον τρόπο τους, τους στίχους τους, την τρομερή συμπεριφορά τους, έκαναν και το χαβαλέ τους, παίζοντας την μουσική που αγαπούσαν τότε να παίζουν, και προφανώς να ακούν.

\r\n\r\n

  Αρχίζει να παίζει ο δίσκος, που όντως μας ξετίναξε ολόκληρους, με τον πιο γρήγορο και από την σκιά του, ρυθμό του. Που σε μερικά μέρη, έπαιζαν μελωδικές ακουστικές στιγμές, και κάποια ηχητικά αστεία samples, που ουσιαστικά  κορόιδευαν με τον τρόπο τους, την γλυκανάλατη μουσική. Και μετά πάλι ο χαμός, και αυτός ο τρεχαλατζήδικος ρυθμός, και φυσικά τα φωνητικά που είχαν κάτι και από punk, αλλά και από thrash και death, και τεράστιες δόσεις χαβαλέ και ειρωνίας.

\r\n\r\n

  Έτσι έχουμε στην Α’ πλευρά, που τιτλοφορήται Under The Hill, το Total Hag για ολοκληρωτικές αγκαλιές, και το Wax the boner για το τελειωτικό κτύπημα. Έχουμε μια οδυνηρή βόλτα στο σούπερμάρκετ, με την μαμά, ή και την γυναίκα, με άγγιξε αυτό,  Supermarket Monstrosity Το Wisdom Lost με την τρομερούς επαναλαμβανόμενους στίχους, σε μια άπαικτη μελωδία...και το πιο μεγάλο σε διάρκεια κομμάτι...πάνω από τέσσεραμιση λεπτά.  Έχουμε την grind εκδοχή, αν και ο ρυθμός πέφτει, του Cocaine του J.J. Cale...σε αυτό είχαμε κολήσει άσχημα τότε, και τώρα που το ξανά ακούω με αυτό έχω ξανά κολήσει.

\r\n\r\n

  Στην Β’ πλευρά, που έχει τον τίτλο Over The Hill, ξεκινάει με κραυγές και Die In Your Beauty Sleep...τι γλυκούλι...και με κορόνες μέσα...εντάξει κομματάρα. Και το I Laugh As I Chew με ακουστικές κιθάρες στην αρχή παρακαλώ, και μετά ΧΑΟΣ ΕΓΕΝΕΤΟ. Εεε μετά ένα grindcore τάισμα στα σκουλίκια επιβάλλεται... Feeding the Worms. Ακαταλαβίστικες κραυγές στο Old Ladies Always Break Their Hips...Χαβαλές στο κόκκινο, με καθαρά φωνητικά στο  Bathrooms Rule, και άλλες τρέλες στο Screaming Geezer, και μετά από τριαντατρία και κάτι λεπτάκια, το όλο πάρτυ τελειώνει.

\r\n\r\n

  Σωστός οδοστρωτήρας και επίδειξη ‘’savoir vivre’’ το Old Lady Drivers. Μετά από αυτό και μέχρι το 1995 που το διάλυσαν, οι O.L.D. κυκλοφόρησαν άλλα τέσσερα καλιτεχνικά πονήματα, σε industrial/Avant-garde metal, bliaaax, ήχο. Εγώ κρατάω αυτήν την εμπειρία τότε στα τέλη των 80ς, στην εφηβεία μου...για αυτό και ο υπέρλαμπρος βαθμός.

\r\n

Copyright 2023. All Right Reserved.