Sacred Warrior - Rebellion

Sacred Warrior-Rebellion

Αν και σκοπός μου είναι να γράφω για πιο άγνωστες μπάντες ή γενικότερα να υπάρχει ένας μόνος δίσκος τους που να έχει γραφτεί κείμενο, δεν μπορώ παρά να υποκύψω σε περιπτώσεις που ακούω κάτι και δημιουργούνται χιλιάδες εικόνες στο μυαλό μου. Πρέπει να γράψω για αυτό, να δαμάσω τους δαίμονες μέσα μου. Ή τους Αγγέλους στην περίπτωση των Sacred Warrior που υπερασπίστηκαν τον Χριστιανικό τρόπο ζωής προσφέροντας όμως ατσάλι Αμερικάνικης κοπής. Και αυτές τις μέρες χρειαζόμαστε όλοι ψυχολογική γαλήνη και ας προέρχεται από κοφτερά riffs και τσιρίδες.Από το 1986 που δημιουργήθηκαν και για τα τέσσερα διαμάντια (για τον δεύτερο δίσκο υπάρχει κείμενο εδώ: https://metalzone.gr/monuments/sacred-warrior-masters-command) που κυκλοφόρησαν, η σύνθεση ήταν ίδια και απαράλλαχτη. Προηγήθηκαν του ντεμπούτου δυο demos, με κάποιες συνθέσεις από αυτές να μπαίνουν και στο ίδιο το ‘’Rebellion’’ ένα χρόνο αργότερα από την Intense Records, εταιρία που συσώρρευσε γύρω της πολλές Χριστιανικές μπάντες της rock και της heavy metal. Υπάρχει και ένας αξιοσέβαστος δίσκος μετά την επανασύνδεση της μπάντας με  άλλο τραγουδιστή ενώ η επιστροφή του Parra σηματοδότησε αρκετά πηγαινοέλα στη θέση του τραγουδιστή. Από πέρυσι έχει αναλάβει ο Erik Schelling (Christian rock band 95one από το 1999-2006) και μόλις πρόσφατα μάθαμε ότι δουλεύουν σε νέο υλικό. Αμήν!!!

Black Metal. Όχι ρε η μουσική, ο τίτλος του εναρκτήριου τραγουδιού. Θετικοί στίχοι με US Power τσιρίδες και ακιδωτή μουσική.  Queensryche της πρώτη περιόδου.  Ρυθμικές μεταβάσεις σε μεταλλικές κορυφές με φωτεινές πεδιάδες για να αγναντεύεις και να αφουγραστείς. Όύτε δευτερόλεπτο μαλθακότητα. Κυριολεκτικά. Ακόμα και το κλείσιμο γίνεται με μια οξεία κραυγή που αντιλαλεί εκεί πάνω που σε έχουν ανεβάσει. Συνέχεια με το ‘’ Mad, Mad World’’ με ωραίο drumming, εκρηκτικοί ρυθμοί. Θεική φωνή που σε αγγαλιάζει, κιθαριστικές μελωδίες που χύνουν αγιασμό στο κεφάλι σου.  Η κιθάρα βγάζει φωνή στο σόλο, καίει, ο αέρας μετατρέπεται σε οξύ. Ο ορισμός του δυναμικού, ανυψωτικού (στα Ουράνια) metal. Εμβάπτιση και αναγέννηση μέσω κυρίαρχων κιθάρων και τεντώματος λέξεων όπως το ‘’mad’’, μέχρι να σπάσει ή να σου κοπεί η ανάσα αν προσπαθήσεις να τον ακολουθήσεις. Μάλλον το αγαπημένο του δίσκου, ίσως και το σκληρότερο διότι δεν ακολουθούνε όλα την ίδια γραμμή. Για παράδειγμα το ‘’ Stay Away from Evil’’ βασίζεται πολύ στα πλήκτρα και ακούγεται αρκετά πιο απλουστευμένη σαν σύνθεση και μάλιστα πιο στομωμένη. Ακόμα και τα σόλος του  είναι πολύ πιο σύντομα...

Black metal νο2. Όχι, δεν λέγεται έτσι το τραγούδι. Ονομάζεται ‘’He Died’’ και είναι η μπαλάντα του δίσκου. Πολύ συναισθηματικό και όμορφο σαν τραγούδι αλλά σε καμιά περίπτωση μην το βάλεις σε συλλογή για μια κοπέλα που ακούει...black metal. Δύσκολα θα της εκμυστηρευτείς την αγάπη σου για σένα την ώρα που το τραγούδι μιλάει για την αγάπη προς τον...Ιησού. Τραγουδάρα όπως και να χει. Ακόμα καλύτερη η συνέχεια με το σπινταριστό ‘’Children of the Light’’. Εδώ τα πάντα παίρνουν φωτιά, πόσο μάλλον ο Swift που συγκροτεί ταξιαρχεία από riffs. Τραγούδια σαν το ομώνυμο τους χάρισαν τη φήμη που απέκτησαν από τα πρώτα τους βήματα από την εποχή των demos. Τέλεια ισορροπία, μια ελεγεία για τη ψυχή. Ακούμε το μπάσο να μας μαγνητίζει, απολαμβάνουμε την ρυθμική μεταστροφή στη μέση του τραγουδιού, ακούμε τα ευλογημένα φωνητικά, προσπαθούμε να αποκωδικοποιήσουμε την εξίσωση της τελειότητας του σολαρίσματος. Τόνοι μελωδίας συρρέουν από παντού σε όλη τη διάρκεια του δίσκου ακόμα και σε υψηλές ταχύτητες. Ιδιαίτερη στάση στο ‘’ Famine’’ με τους όμορφους στίχους που πρέπει να μας αγγίζουν και να μας προβληματίζουν όλο το χρόνο  και όχι μόνο τις γιορτές. Ο δίσκος κλείνει με το καταπληκτικό ‘’ Sword of Victory’’ που μπήκε και στη συλλογή ‘’Ultimate Metal'' της Star Song ένα χρόνο μετά και τους έκανε ακόμα διασημότερους και αγαπητούς.

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.