Vicious Rumors - Soldiers of the Night

Vicious Rumors (USA) - Soldiers of the Night

Vicious Rumors - Soldiers of the Night

~~                          Όταν εγώ γεννιόμουν το 1979, άλλοι δημιουργούσαν συγκροτήματα που θα με επηρέαζαν στη εφηβεία μου. Οι Vicious Rumors είναι ένα από αυτά. Βέβαια τους έμαθα στα μέσα των 90ς σε μια άσχημη (προσωπικό γούστο)  περίοδο για την μπάντα και άργησα να νιώσω το μεγαλείο των τεσσάρων πρώτων άλμπουμς τους που κυμαίνονται στον Αμερικάνικο Power Metal ήχο. Οι Vicious Rumors συνεχίζουν ακάθεκτοι μέχρι σήμερα, συναυλιακά και στουντιακά, με ένα πιο μοντέρνο  ήχο (που δυστυχώς με χαλάει αρκετά) αλλά πάντοτε με ποιότητα και οργώνουν σκηνές και αυτιά σε όλα τα μέρη τη Γης. Σαν σύνθεση μπάντας, έχει δεχτεί πολλές αλλαγές, με πιο σημαντική την αλλαγή του τραγουδιστή Carl Albert που απεβίωσε το 1995 λόγω αυτοκινητιστικού ατυχήματος. Οι δίσκοι που τραγουδά είναι εξαίσιοι (ειδικά οι πρώτοι τρεις από τους τέσσερις που συμμετέχει) αλλά ας δούμε τι γινότανε παλιότερα…
\r\n                   Στο ‘’Soldiers Of The Night’’  του 1985,έχουμε δυο σημαντικές αλλαγές στην σύνθεση. Η μια είναι ότι στο μικρόφωνο ήταν ο Gary Pierre και η άλλη ότι δεύτερος κιθαρίστας ήταν ο Τεράστιος Vinnie Moore. Τεράστιος παιχταράς. Ήδη από το εισαγωγικό ορχηστρικό (και το επόμενο ορχήστρικό) σου δίνει μια γεύση των ικανοτήτων του.  Αμέσως ξεκινά το μεταλλικό ταξίδι. Και οι δυο Ax(e)men γνωρίζουν καλά πώς να θεοποιήσουν την εσωτερική δύναμη της κιθάρας και στέλνουν αρμάδες από ριφς να παρελαύνουν. Γεμάτο ζήλο  το ρυθμικό μέρος, ωραία τα φωνητικά αλλά η πραγματική αποκάλυψη εκτελείται από τον διπλό βιασμό των Moore/Thorpe.
\r\n                         Από μόνος του ο δίσκος έχει (και) κάποια μικρά σκαμπανεβάσματα (το μέτριο ‘’Domestic Bliss για παράδειγμα ‘’) συνθετικής ποιότητας. Στο ομώνυμο τραγούδι φτάνουν το ζενίθ τους. Μοιραίες μελωδίες, πιασάρικο πολυφωνικό επωδό, σολάρισμα –(μ)πλέξιμο, κεραυνοβόλο μπάσο, οξύ μπάσο… και ένα μουσικό άδειασμα προς το τέλος με μπροστά τα φωνητικά για πλήρη εμπέδωση-εθισμού των στίχων. Υποτροπιασμός από εκεί και πέρα με κορδικά βέλη να εκτοξεύονται από τους ενισχυτές τους. Ο άνθρωπος που τραγούδησε και στο ‘’One Nation Underground ‘’ των Hawaii του Marty Friendman, δεν απογοητεύει ούτε τώρα. Τραγουδά σε ψηλές νότες  (και μας αρέσει) όπως συνήθιζαν να κάνουν στην απέναντι  ήπειρο τις προηγούμενες δεκαετίες . Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει τεράστιο εύρος ή ποικιλία στη φωνή του αλλά ταιριάζει με το συνολικό αποτέλεσμα. Από την άλλη, ο ακόμη και τώρα drummer της μπάντας Larry, γνωρίζει πότε και που πρέπει να κάνει το κάθε χτύπημα προσθέτοντας στην  σφοδρότητα της κάθε σύνθεσης. Δεν μπορώ να μην αναφέρω κάτι και για την άλλη σύνθεση –επίδειξη δυνάμεων, το ‘’In Fire’’.  Επιθετικό, ταχύτατο, λειτουργεί ως θηρίο που κυνηγά. Για τρία λεπτά μόνο, τόσο χρειάζεται για να πιάσει το θήραμα του, εσένα. Το ‘’Soldiers Of The Night’’ είναι ένας δίσκος γεμάτο κιθαριστικά δωράκια αφιερωμένα  στους λάτρεις της εξάχορδης Θεάς. Άκου το, Χριστούγεννα είναι, δέξου τα χαρίσματα τους.
\r\n 

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

\r\n

Copyright 2023. All Right Reserved.