Virtue - We Stand To Fight

Virtue - We Stand to Fight Full Album

Virtue - We Stand To Fight

Πίσω από το μαγευτικό εξώφυλλο του We Stand To Fight” των Virtue κρύβεται ένας από τους καλύτερους δίσκους του NWOBHM, αλλά και συνολικά όλου του heavy metal. Tο 2013 η No Remorse μάζεψε τα τραγούδια των Virtue από το single του ’85 και του demo του ’87, και οι οπαδοί ακόμα να συνέλθουν από την μεταλλική θύελλα που τους χτύπησε τότε.

Τα τραγούδια των Virtue για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν κάτι σαν όνειρο θερινής νυκτός για κάποιον οπαδό να τα αποκτήσει. Όσοι είχαν καταφέρει να ακούσουν κάποιο κομμάτι από αυτό το συγκλονιστικό μείγμα Iron Maiden, Tokyo Blade, Sortilege και Traitors Gate δεν πίστευαν ποτέ ότι θα τα αποκτήσουν, και μάλιστα όλα μαζί. Πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές επανεκδόσεις που έγιναν ποτέ στο heavy metal.

H συλλογή ανοίγει με το We Stand To Fight και η χρόνια ανυπομονησία του οπαδού αντικαθίσταται από έντονα αισθήματα συγκίνησης. Το συγκεκριμένο κομμάτι είναι η επιτομή της πιο πετυχημένης πενταετίας στο heavy metal, 1980-1985 στην Αγγλία. Επικές, μελαγχολικές μελωδίες που τσακίζουν και τον πιο σκληρό οπαδό, ένας ήχος και σόλο που τα ακούς και ξέρεις ότι θα σε συντροφεύουν για μια ζωή. Ποτέ η μουσική δεν είχε ακουστεί τόσο μελωδική και δυναμική ταυτόχρονα, δημιουργώντας κάτι πολύ παραπάνω από αυτό που οι άλλοι λένε μουσική.

Η συναισθηματική επίθεση από το συγκρότημα συνεχίζεται στο High Treason”. Πιο γρήγορο, λιγότερο επικό, αλλά όταν πάλι έρχονται τα σόλο, ο ακροατής χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του από τις ανατριχιαστικές μελωδίες που πλημμυρίζουν το χώρο. Στο ίδιο επίπεδο και το speed-αριστό Fools Gold”, που παρ’όλο που είναι πολύ γρήγορο, οι μελωδίες του για μια ακόμη φορά συμπρωταγωνιστούν σχεδόν ισάξια με την ταχύτητα του τραγουδιού. Πανέμορφο και το παρόμοιο σε ύφος “Hideaway”, όπου μελωδίες και κλασικό metal συμπορεύονται με έναν από τους πιο σωστούς τρόπους που έχει υλοποιήσει συγκρότημα.

O δίσκος κλείνει με ένα πιο γρήγορο και λιγότερο μελωδικό κομμάτι, αλλά ουσιαστικά αυτή θα είναι μια από τις πολλές φορές, που απλά ο δίσκος θα αρχίσει να ξαναπαίζει. Στα κομμάτια αυτού του δίσκου βρίσκεται ένα μεγάλο κομμάτι της μαγείας που κρύβεται πίσω από τις δυο πιο σημαντικές λέξεις στην ιστορία της μουσικής... heavy metal.

 

Γιώργος  Πετρουλάκης 

Copyright 2024. All Right Reserved.