Wolf Spider - Kingdom of Paranoia

Wolf Spider - Kingdom of Paranoia (Full Album)

Wolf Spider-Kingdom of Paranoia

Η Πολωνία ανέκαθεν είχε μια πλούσια σκηνή, ειδικά στον ακραίο χώρο. Μπορεί όχι τόσο όσο αφορά μπάντες αλλά σίγουρα αμέτρητους μεταλλάδες οπαδούς, οι οποίοι (κάποιοι από αυτούς)  βέβαια έφτιαξαν το δικό τους συγκρότημα. Κάτι αντίστοιχο με την Ελλάδα. Βάζοντας την χρονομηχανή στο 1985, τότε που το thrash metal ανδριωνόταν, γεννιέται μια μπάντα με το όνομα Wilczy pająk. Το 1987 θα κυκλοφορήσουν και το ομώνυμο ντεμπούτο τους (σε κασέτα μόνο, ένα χρόνο αργότερα και σε βινύλιο). Τα πάντα στα Πολωνικά και γι αυτό και η φήμη τους έμεινε σχεδόν στα πατρικά τους εδάφη. Να σημειωθεί ότι πίσω από το μικρόφωνο ήταν ο θεόθεος Leszek Szpigiel (Mekong Delta, Scanner,Crows) και γενικότερα ο δίσκος είναι αυτό που θέλει και χρειάζεται ένας Thrash Metal οπαδός. Η μπάντα συμμετέχει σε διάφορα splits με αντίστοιχες άλλες Πολωνικές μπάντες προσπαθώντας να αποκτήσει ένα σοβαρό συμβόλαιο που θα τους βγάλει από τα στενά όρια της χώρας τους.  Το 1989 αλλάζει η θέση του τραγουδιστή και ένα χρόνο αργότερα και του κιθαρίστα  ενώ υπογράφουν με την Under One Flag που ανακάλυπτε μουσικά διαμάντια παγκοσμίως. Το ‘’Kingdom Of Paranoia’’ είναι γεγονός το 1990, ένα εξαιρετικό δείγμα τεχνικού thrash metal (μόνο το Mekong Delta μπλουζάκι που φορά ο Piotr Mańkowski να δείτε, θα καταλάβετε). Το επιτυχημένο ταξίδι συνεχίζεται ένα χρόνο αργότερα με την κυκλοφορία του ‘’Drifting In A Sullen Sea’’  ενώ παράλληλα η μπάντα θα κυκλοφορήσει το ‘’Hue Of Evil’’, δίσκο που είχε γράψει στα Πολωνικά το 1988 και επανηχογραφήσει στα Αγγλικά το 1990. Παρόλο που το 1991 ήταν τόσο παραγωγική χρονιά, η μπάντα διαλύεται. Είκοσι χρόνια μετά επανασυνδέονται, το ep ‘’ It's Your Time’’ τους βρίσκει με τρία αυθεντικά μέλη ενώ η γλώσσα που τραγουδάνε μοιράζεται ανάλογα το κάθε τραγούδι. Τελικά τα αγγλικά κέρδισαν τη μάχη με το ‘’V’’ του 2015 να είναι τραγουδισμένο εξ΄ολοκλήρου σε αυτήν. Πάντως μουσικά εξακολουθούν να είναι τρομεροί. Γνωρίστε τους!!!

Αν στο ντεμπούτο τους υπήρχαν πολλές heavy metal επιρροές, στο ‘’Kingdom Of Paranoia’’ πρέπει να μιλάμε για ένα καθαρόαιμο thrash metal άλμπουμ που θα λατρέψουν όλα τα παιδάκια που παθαίνουν αμοκ με Coroner, Watchtower, Realm, Mekong Delta κτλ. Και πως να το αποφύγουν αφού εδώ μέσα υπάρχει πλήθος ηχητικών αγκαθιών που αποκλείεται να μην σε ματώσουν. Οι τύποι παίζουν σαν να μην υπάρχει αύριο, μέσω μιας τραχιάς παραγωγής που του ταιριάζει. Οι Σειρήνες καλούν με ορεξάτες παλινδρομήσεις και σπασμούς, με σπιρτώδη riffs και σόλος. Λυτρωτικές μελωδίες μέσα από ασυμβίβαστη τεχνική ηχοπλασία. Για όλους εσάς που δεν είστε εχθρικοί με τις πιο αποπνικτικές συνθέσεις, με τους πιο ζόρικους ρυθμούς, εδώ θα βρείτε μια αγαπημένη όαση. Ετοιμαστείτε να σπάσετε δακτυλάκια, χέρια, σβέρκους,λαιμούς αν ακολουθήσετε κατά γράμμα τους επιτακτικούς τους ρυθμούς. Χορεψτε νοητικά πάνω στα riffs του ‘’ Black 'n' Whites’’ και μπείτε στον μουσικό πανικό τους με τα μπούνια. Ένα λουκούλλειο γεύμα με ηχητικά εδέσματα παντός τύπου που θα χορτάσουν και τους πιο απαιτητικούς από εσάς.

Όσο και να ψάξεις, δεν έχει ψεγάδια αυτός ο δίσκος. Ο τρόπος που τραγουδά ίσως είναι λιγάκι παρέταιρος αλλά και αυτό προσδίδει λιγάκι παράνοια στο βασίλειο τους. Έκχυση χιλιάδων πληροφοριών με ένα μοναδικό αλγόριθμο που σε βοηθά να τις απορροφήσεις όλες. Τα ρυθμικά σπαμπανεβάσματα του ‘’Foxes’’ είναι ο χρόνος που χρειάζεσαι για να γίνει κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχει έξοδος όσο κυριαρχούν οι ήχοι τους, μόνο κλίμακες και τάσεις. Σπουδαίες ενορχηστρώσεις, πάντοτε στοχευμένες με την αίσθηση της μελωδίας να πλανάται δίπλα τους. Το μπάσο δεν εκαταλείπει ποτέ κάποιο κενό, εκτοξευμένος όγκος σε κάθε γωνία. Εσωψυχικός έλεγχος με άφθονα γυρίσματα και ακονισμένες νότες που παίρνουν το εκτροχιασμένο τραίνο του ηλεκτρισμού. Μια ρημαγμένη ακολουθία ιδεών και πράξεων. Ακούστε πως συμπεριφέρονται στα όργανα τους μετά το τρίτο λεπτό του ‘’ Sickened Nation’’ και συμπάσχετε μαζί τους. Το πανδαιμόνιο συνεχίζεται στο ορχηστρικό ‘’ Nasty – Ment’’ και καταλήγει στο αρτηριοσκληρωτικό ‘’Survive’’. Έκδοση σε cd περιέχει ένα επιπλέον τραγούδι, το ‘’Weakness’’ που ξεκινά με όμορφες μελωδικές κιθάρες και φωνητικά, αρκετά συμβατικά ηχητικά αλλά με επιπλέον δόσης ψυχασθένειας. Όλα αυτά για λίγα δευτερόλεπτα μιας και γίνεται στη συνέχεια της κατρακύλας το κάγκελο.

Copyright 2024. All Right Reserved.