ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 03 ΜΑΙΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΝ...

Σαν σήμερα το 1988 κυκλοφόρησε ένα από τα καλύτερα concept άλμπουμ στο Heavy Metal… το Operation: Mindcrime από τους Queensrÿche. Το άλμπουμ ήταν η εμπορική αφετηρία της μπάντας, καθώς στις προηγούμενες 2 κυκλοφορίες μπορεί να είχε κερδίσει τον σεβασμό των ακροατών που τους είχαν ακούσει, αλλά αυτό δεν είχε το ανάλογο εμπορικό αντίκρισμα. Το Operation: Mindcrime αποτελεί ένα διαχρονικό αριστούργημα, που δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν, και μάλλον δεν θα το ξεπεράσουν οι Queensryche.

03 Μαίου του 1993 οι Γερμανοί Pink Cream 69 κυκλοφόρησαν το τρίτο τους LP, Games People Play.
Το άλμπουμ ήταν το τελευταίο με τον Andi Deris στα φωνητικά, ο οποίος μετακόμισε στους Helloween την επόμενη χρονιά, ηχογραφώντας το πρώτο του άλμπουμ με τους Helloween το Master Of The Rings.

Σαν σήμερα το 1995 οι Νορβηγοί Progressive metallers, Conception κυκλοφόρησαν το τρίτο τους άλμπουμ με τίτλο In Your Multitude. Η μπάντα που ανέδειξε τον τραγουδιστή Roy Khan, εμφανίστηκε πρώτη φορά στην δισκογραφία με το The Last Sunset το 1991.

Μία από τις ελπιδοφόρες μπάντες του 2000 ήταν οι Jacobs Dream από το Ohio. Το συγκρότημα είχε κυκλοφορήσει δύο πολύ δυνατούς δίσκους το ομώνυμο (2000) και το Theater Of War (2001). Οι διαφορές μεταξύ των μελών της μπάντας άρχισαν να ακούγονται από την τρίτη τους LP, Drama of the Ages που κυκλοφόρησε σαν σήμερα το 2005.

Πέρυσι τέτοια μέρα οι Amon Amarth κυκλοφόρησαν το Berserker. Το άλμπουμ είναι το ενδέκατο στην δισκογραφία του συγκροτήματος που ξεκίνησε με το Once Sent From The Golden Hall 1998.

Σαν σήμερα το 2019 οι Asomvel από την Αγγλία, μία μπάντα που φιλοδοξεί να καλύψει το κενό των Motorhead, κυκλοφόρησαν το τρίτο τους άλμπουμ World Shaker.

Οι Ruthless από την Καλιφόρνια, ένα θρυλικό όνομα της underground Αμερικάνικης Heavy Metal σκηνής, με το EP, Metal Without Mercy (1985) και το Discipline Of Steel (1986), σαν σήμερα το 2019 κυκλοφόρησε και δεύτερο άλμπουμ με τίτλο Evil Within μετά το come back του 2008.

Copyright 2024. All Right Reserved.