ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΝ... BARON ROJO, DEATH ANGEL, EVERGREY, HOLY MARTYR, POWERWOLF, SACRED GATE, SAINT VITUS, SKELATOR, DARK NIGHTMARE

Σαν σήμερα το 1981 οι Ισπανοί Barón Rojo κυκλοφόρησαν το πρώτο τους LP Larga vida al rock and roll

Το συγκρότημα εξελίχθηκε σε μία από τις δημοφιλέστερες μπάντες του Hard Rock/Heavy Metal στην χώρα τους, και παρότι ο στοίχος τους ήταν στα Ισπανικά, οι Baron Rojo ακούστηκαν ευρέως και εκτός συνόρων της χώρας τους.

27 Απριλίου του 2004 οι Death Angel κυκλοφόρησαν το come back άλμπουμ The Art of Dying.
Το Art Of Dying κυκλοφόρησε μετά από 14 χρόνια απουσίας της μπάντας από την δισκογραφία.
Η τελευταία τους κυκλοφορία μέχρι τότε ήταν το πολύ καλό Act III του 1990.

Οι Σουηδοί Evergrey σαν σήμερα το 2004 κυκλοφόρησαν το πέμπτο LP με τίτλο The Inner Circle.
Οι Evergrey εκείνη την εποχή ήταν στο καλύτερο σημείο στην καριέρα τους, αφού το ύφος της μπάντας Progressive/Power Metal είχε κερδίσει αρκετούς ακροατές της σκηνής.

Σαν σήμερα το 2007 οι Ιταλοί Holy Martyr κυκλοφόρησαν το πρώτο τους LP με τίτλο Still at War.

Οι Holy Martyr είναι μία ενδιαφέρουσα μπάντα σε Epic ύφος και θεματολογία. Μέχρι το 2017 το συγκρότημα έχει κυκλοφορήσει τέσσερα άλμπουμ.

27 Απριλίου του 2009 οι Powerwolf κυκλοφόρησαν το τρίτο τους άλμπουμ, Bible of the Beast.

Οι Powerwolf που από την πρώτη τους δισκογραφική εμφάνιση με το Return in Bloodred το 2005 έκαναν εντύπωση σε όσους τους άκουσαν, αλλά με μία διαφορά που ακόμα στοιχειώνει την μπάντα.
Ότι από το ξεκίνημα της μπάντας και για αρκετό διάστημα, δεν άφηνε και πολλά περιθώρια τόσο η θεματολογία των στοίχων όσο και η εμφάνιση του συγκροτήματος, για να τους πάρουν στα σοβαρά, παρότι συνθετικά είχαν τεράστιο ενδιαφέρον…

Σαν σήμερα το 2012 κάνουν ντεμπούτο οι Γερμανοί Sacred Gate με το When Eternity Ends. Το συγκρότημα τελικά κυκλοφόρησε τρία άλμπουμ μέχρι που διαλύθηκε το 2016.

Οι βετεράνοι Saint Vitus μετά από μερικά χρόνια (επτά) δισκογραφικής απουσίας επανήλθαν με το Lillie: F-65, σαν σήμερα το 2012. Το Lillie: F-65 ήταν το όγδοο άλμπουμ στην δισκογραφία των θρυλικών Saint Vitus από την Καλιφόρνια.

27 Απριλίου του 2012 μία νέα ανερχόμενη μπάντα οι Skelator κυκλοφόρησαν το τρίτο τους άλμπουμ με τίτλο Agents of Power.  Οι Skelator βρίσκονται στα πέντε LP με τελευταία κυκλοφορία το εξαιρετικό Cyber Metal του 2019.

Σαν σήμερα το 2016 οι Έλληνες Dark Nightmare, κυκλοφόρησαν το τρίτο τους άλμπουμ Tortured Souls. Οι Dark Nightmare έκαναν την πρώτη δισκογραφική τους εμφάνιση το 2009 με το The Human Liberty, και τρία χρόνια αργότερα κυκλοφόρησαν το Beneath The Veils Of Winter.

Copyright 2024. All Right Reserved.